:: |
Autor |
Poruka |
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Ćuftice od tunjevine
Potrebno je :
1. konzerva tunjevine,
2. 2 kriške bajatog belog hleba,
3. malo mleka, biber,
4. prezle, ulje za prženje.
Tunjevinu ocediti od ulja, viljuškom dobro usitniti, pa dodati sredinu belog hleba, prethodno namočenu u mleko i isceđenu. Po ukusu pobiberiti, masu dobro izmešati i sjediniti, pa praviti male ćufte, uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju, da porumene sa svih strana.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Prženi trouglovi
Potrebno je :
1. 450 g tankih kora za pitu,
2. ulje za premazivanje i prženje
Fil sa sirom:
3. 3 kašike griza,
4. 1 jaje, 1 žumance,
5. 2 kašike istopljenog putera,
6. 1 solja izmrvljenog feta sira,
7. 1 solja rendane Gaude,
8. so i biber po ukusu.
Fil sa mesom:
1. 200 g mlevene junetine ili teletine,
2. 2 sitno sjeckana mlada luka,
3. 1 zgnječen česanj bijelog luka,
4. 1 kašika sitno sjeckane mirodjije,
5. 1 kašika sitno sjeckanog peršuna,
6. 1 kašika ulja, 2-3 kašike mlijeka ili vode.
Za fil od sira u tavi miješajuci zagrijevati mlijeko i griz. Kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati ostale sastojke i dobro izmiješati. Ukoliko je fil tečan, dodati jos feta sira. Za fil od mesa izmiješati sve sastojke u činiji. Dodati toliko mlijeka ili vode da masa bude žitka. Staviti 1 koru na sto i oštrim nožem isjeći trake širine 5 cm. Redjati dvije trake jednu preko druge, premazujući ih uljem ili istopljenim puterom. Staviti kašičicu fila na jedan kraj i formirati trouglove. Ovako pripremljeni trouglovi mogu se zamrzavati. Peći ih u dosta ulja da porumene. Služiti toplo.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Pašteta sa čvarcima
Potrebno je :
1. 1/2 kg čvaraka,
2. 2 jaja,
3. 2-3 kisela krastavca,
4. glavica crnog luka,
5. so, kašikica senfa,
6. malo mlevene paprike,
7. 1 dl kuvanog paradajza,
8. mleveni biber.
Čvarke sitno samleti, dodati tvrdo kuvana jaja, krastavce i crni luk isečene na kockice. Beli luk izgnječiti. Začiniti senfom, paprikom i paradajzom, posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati i služiti uz slani keks ili hleb.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Uštipci sa zobenim pahuljicama
Potrebno je :
1. 150 g. zobenih pahuljica,
2. 150 g. pšeničnog brašna,
3. pola paketića kvasca,
4. šoljica mleka,
5. so, ulje.
Kvasac razmutiti u mlakom mleku i ostaviti na toplom, da uskisne i naraste. Kad je gotov, izmešati ga sa brašnom i zobenim pahuljicama, posoliti i po potrebi dodati malo vode, da testo bude sasvim meko.Ostaviti da uskisne na toplom mestu, a zatim kašikom zamočenom u ulje vaditi male uštipke i pržiti na vrelom ulju. Poslužiti uz jogurt ili kefir.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Slani Rafaelo
Potrebno je :
1. 2 veća pileća bela mesa,
2. veza zeleni,
3. 200 g. kravljeg sira,
4. kašika pavlake, kašika majoneza,
5. 4 kisela krastavčića, so,
6. 50 g. rendanog kačkavalja,
7. 2 jaja, zelene masline punjene paprikom,
8. 200 g. susama,
9. brašno, ulje.
Meso i zelen skuvati, posoliti, ocediti i samleti. Dodati izgnječen sir, iseckane krastavčiće, rendani kačkavalj, majonez i pavlaku. Sjediniti. Praviti loptice, maslinu staviti u sredinu. Svaku lopticu uvaljati u brašno, umočiti u izmućena jaja i na kraju uvaljati u susam. Pržiti u ulju dok susam ne porumeni. Služiti uz klasičan tartar sos.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Predjelo od pirinča i tunjevine
Potrebno je :
1. veća šolja kuvanog pirinča,
2. konzerva tunjevine u komadićima,
3. 2 zelene paprike iz turšije,
4. 2 kisela krastavčića,
5. 100 g. zelenih maslina,
6. sok od pola pomorandže,
7. sok od limuna, so, biber.
Na kockice iseckati paprike, krastavčiće i tunjevinu, dodati kuvani pirinač, zelene masline bez koštica i sok od limuna i pomorandže, po ukusu začiniti solju i biberom, sve izmešati i sipati u činiju za služenje.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Topli sendviči
Potrebno je :
1. 150 g kačkavalja,
2. 150 g šunke,
3. 3 jaja,
4. 20 g sira ribanca,
5. 1,5 dl pavlake,
6. 8 kriški hleba,
7. 0,5 dl mleka,
8. so, biber.
Kačkavalj izrendajte, šunku isecite na tanke rezance. U izmešana jaja dodajte sir, šunku, sir ribanac, so, biber, vegetu, pavlaku, pa sve izmešajte u gustu kašastu smesu.Svaku krišku hleba umočite u mleko, i stavljajte po kašiku-dve smese, složite u tepsiju i zapeći u zagrejanoj pećnici. Poslužiti tople uz pivo, vino ili čaj.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Rolne od šunke i rena
Potrebno je :
1. 250 g tanko sečene praške šunke,
2. 200 g rena,
3. 150 dcl slatke pavlake,
4. 4 kašike majoneza,
5. so, biber,
6. i za dekoraciju malo peršuna i nekoliko crnih maslinki.
Umutiti pavlaku, pa dodati ren i majonez, malo bibera, prema ukusu i soli. Promešati i svaki list šunke puniti sa tako dobijenim nadevom i formirati u rolne koje treba slagati na hladan porcelanski poslužavnik. Dekorisati sa maslinkama i peršunom prema sopstvenoj želji.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
Vekna od sira i povrća
Potrebno je :
1. 800 g. krompira,
2. 250 g. sira,
3. 2 šargarepe,
4. 200 g. graška,
5. 250 g. topljenog sira,
6. komadić butera, so.
Krompir skuvati u ljusci u slanoj vodi, oljuštiti i propasirati. Izmešati sa sirom i jajetom, dodati običan grašak i skuvanu šargarepu isečenu na kockice. Na kraju umešati i topljeni sir isečen na kockice, malo posoliti. Na foliji premazanoj buterom oblikovati kao veknu. Držati u frižideru najmanje 3 sata, seći na kolutove.
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
ivajan73 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 30
|
|
PREDJELO OD SIRA SA KREKEROM
Umutiti 250 g margarina, 250 g sira i 150-200 g mlevenog slanog krekera. Masu podeliti na 2 dela, u jedan staviti 250 g seckane salame, a u drugi deo 1-2 šake seckanog peršuna.
Tepsiju obložiti folijom, posuti kockicama seckane kuvane šargarepe, preko staviti deo sa peršunom, a zatim deo sa salamom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Prevrnuti na poslužavnik, skinuti foliju i seći na kockice.
|
|
|
|
|
|
ivajan73 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 30
|
|
PILEĆA PAŠTETA
SASTOJCI: 2 kuvana pileća bela mesa bez kožice, 200 grama obarenih šampinjona, 1 kašika narendanog luka, biber, origano, karanfilić (po ukusu), 1 kašika kisele pavlake, malo majčine dušice
NAČIN PRIPREME: Izmiksati ili samleti sve sastojke. Rashladiti i služiti kao premaz.
|
|
|
|
|
|
ivajan73 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 30
|
|
PREDJELO OD TOSTA
SASTOJCI: 1 tost hleb, 2 pavlake, 400 grama kačkavalja, 400 grama šunke, 8 barenih jaja, 1 litar mleka
NAČIN PRIPREME: Svako parče tosta umočiti u mleko i ređati u nepodmazan pleh. Preko toga premazati jednu pavlaku, pa preko pavlake ređati šunku, kačkavalj i jaja isečena na kolutove. Ponovo prekriti tostom natopljenim u mleko i ponovo premazati pavlakom. Peći na 250 stepeni dok kora ne bude potpuno smeđa. Kad se ohladi, seći na male pravougaone paričiće i služiti kao predjelo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|