www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Predjela
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ćuftice od tunjevine

Potrebno je :

1. konzerva tunjevine,
2. 2 kriške bajatog belog hleba,
3. malo mleka, biber,
4. prezle, ulje za prženje.

Tunjevinu ocediti od ulja, viljuškom dobro usitniti, pa dodati sredinu belog hleba, prethodno namočenu u mleko i isceđenu. Po ukusu pobiberiti, masu dobro izmešati i sjediniti, pa praviti male ćufte, uvaljati u prezle i pržiti na vrelom ulju, da porumene sa svih strana.



_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prženi trouglovi

Potrebno je :

1. 450 g tankih kora za pitu,
2. ulje za premazivanje i prženje

Fil sa sirom:
3. 3 kašike griza,
4. 1 jaje, 1 žumance,
5. 2 kašike istopljenog putera,
6. 1 solja izmrvljenog feta sira,
7. 1 solja rendane Gaude,
8. so i biber po ukusu.

Fil sa mesom:
1. 200 g mlevene junetine ili teletine,
2. 2 sitno sjeckana mlada luka,
3. 1 zgnječen česanj bijelog luka,
4. 1 kašika sitno sjeckane mirodjije,
5. 1 kašika sitno sjeckanog peršuna,
6. 1 kašika ulja, 2-3 kašike mlijeka ili vode.

Za fil od sira u tavi miješajuci zagrijevati mlijeko i griz. Kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne. Skloniti sa šporeta, dodati ostale sastojke i dobro izmiješati. Ukoliko je fil tečan, dodati jos feta sira. Za fil od mesa izmiješati sve sastojke u činiji. Dodati toliko mlijeka ili vode da masa bude žitka. Staviti 1 koru na sto i oštrim nožem isjeći trake širine 5 cm. Redjati dvije trake jednu preko druge, premazujući ih uljem ili istopljenim puterom. Staviti kašičicu fila na jedan kraj i formirati trouglove. Ovako pripremljeni trouglovi mogu se zamrzavati. Peći ih u dosta ulja da porumene. Služiti toplo.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:34 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pašteta sa čvarcima

Potrebno je :

1. 1/2 kg čvaraka,
2. 2 jaja,
3. 2-3 kisela krastavca,
4. glavica crnog luka,
5. so, kašikica senfa,
6. malo mlevene paprike,
7. 1 dl kuvanog paradajza,
8. mleveni biber.

Čvarke sitno samleti, dodati tvrdo kuvana jaja, krastavce i crni luk isečene na kockice. Beli luk izgnječiti. Začiniti senfom, paprikom i paradajzom, posoliti i pobiberiti. Dobro izmešati i služiti uz slani keks ili hleb.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uštipci sa zobenim pahuljicama

Potrebno je :

1. 150 g. zobenih pahuljica,
2. 150 g. pšeničnog brašna,
3. pola paketića kvasca,
4. šoljica mleka,
5. so, ulje.

Kvasac razmutiti u mlakom mleku i ostaviti na toplom, da uskisne i naraste. Kad je gotov, izmešati ga sa brašnom i zobenim pahuljicama, posoliti i po potrebi dodati malo vode, da testo bude sasvim meko.Ostaviti da uskisne na toplom mestu, a zatim kašikom zamočenom u ulje vaditi male uštipke i pržiti na vrelom ulju. Poslužiti uz jogurt ili kefir.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slani Rafaelo

Potrebno je :

1. 2 veća pileća bela mesa,
2. veza zeleni,
3. 200 g. kravljeg sira,
4. kašika pavlake, kašika majoneza,
5. 4 kisela krastavčića, so,
6. 50 g. rendanog kačkavalja,
7. 2 jaja, zelene masline punjene paprikom,
8. 200 g. susama,
9. brašno, ulje.

Meso i zelen skuvati, posoliti, ocediti i samleti. Dodati izgnječen sir, iseckane krastavčiće, rendani kačkavalj, majonez i pavlaku. Sjediniti. Praviti loptice, maslinu staviti u sredinu. Svaku lopticu uvaljati u brašno, umočiti u izmućena jaja i na kraju uvaljati u susam. Pržiti u ulju dok susam ne porumeni. Služiti uz klasičan tartar sos.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Predjelo od pirinča i tunjevine

Potrebno je :

1. veća šolja kuvanog pirinča,
2. konzerva tunjevine u komadićima,
3. 2 zelene paprike iz turšije,
4. 2 kisela krastavčića,
5. 100 g. zelenih maslina,
6. sok od pola pomorandže,
7. sok od limuna, so, biber.

Na kockice iseckati paprike, krastavčiće i tunjevinu, dodati kuvani pirinač, zelene masline bez koštica i sok od limuna i pomorandže, po ukusu začiniti solju i biberom, sve izmešati i sipati u činiju za služenje.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Topli sendviči

Potrebno je :

1. 150 g kačkavalja,
2. 150 g šunke,
3. 3 jaja,
4. 20 g sira ribanca,
5. 1,5 dl pavlake,
6. 8 kriški hleba,
7. 0,5 dl mleka,
8. so, biber.

Kačkavalj izrendajte, šunku isecite na tanke rezance. U izmešana jaja dodajte sir, šunku, sir ribanac, so, biber, vegetu, pavlaku, pa sve izmešajte u gustu kašastu smesu.Svaku krišku hleba umočite u mleko, i stavljajte po kašiku-dve smese, složite u tepsiju i zapeći u zagrejanoj pećnici. Poslužiti tople uz pivo, vino ili čaj.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolne od šunke i rena

Potrebno je :

1. 250 g tanko sečene praške šunke,
2. 200 g rena,
3. 150 dcl slatke pavlake,
4. 4 kašike majoneza,
5. so, biber,
6. i za dekoraciju malo peršuna i nekoliko crnih maslinki.

Umutiti pavlaku, pa dodati ren i majonez, malo bibera, prema ukusu i soli. Promešati i svaki list šunke puniti sa tako dobijenim nadevom i formirati u rolne koje treba slagati na hladan porcelanski poslužavnik. Dekorisati sa maslinkama i peršunom prema sopstvenoj želji.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 3:42 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Vekna od sira i povrća

Potrebno je :

1. 800 g. krompira,
2. 250 g. sira,
3. 2 šargarepe,
4. 200 g. graška,
5. 250 g. topljenog sira,
6. komadić butera, so.

Krompir skuvati u ljusci u slanoj vodi, oljuštiti i propasirati. Izmešati sa sirom i jajetom, dodati običan grašak i skuvanu šargarepu isečenu na kockice. Na kraju umešati i topljeni sir isečen na kockice, malo posoliti. Na foliji premazanoj buterom oblikovati kao veknu. Držati u frižideru najmanje 3 sata, seći na kolutove.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 17, 2005 2:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PREDJELO OD SIRA SA KREKEROM

Umutiti 250 g margarina, 250 g sira i 150-200 g mlevenog slanog krekera. Masu podeliti na 2 dela, u jedan staviti 250 g seckane salame, a u drugi deo 1-2 šake seckanog peršuna.
Tepsiju obložiti folijom, posuti kockicama seckane kuvane šargarepe, preko staviti deo sa peršunom, a zatim deo sa salamom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
Prevrnuti na poslužavnik, skinuti foliju i seći na kockice.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 9:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PILEĆA PAŠTETA
SASTOJCI: 2 kuvana pileća bela mesa bez kožice, 200 grama obarenih šampinjona, 1 kašika narendanog luka, biber, origano, karanfilić (po ukusu), 1 kašika kisele pavlake, malo majčine dušice
NAČIN PRIPREME: Izmiksati ili samleti sve sastojke. Rashladiti i služiti kao premaz.
 
ivajan73
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 28 Jun 2005
Poruke: 30

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 24, 2006 9:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PREDJELO OD TOSTA
SASTOJCI: 1 tost hleb, 2 pavlake, 400 grama kačkavalja, 400 grama šunke, 8 barenih jaja, 1 litar mleka
NAČIN PRIPREME: Svako parče tosta umočiti u mleko i ređati u nepodmazan pleh. Preko toga premazati jednu pavlaku, pa preko pavlake ređati šunku, kačkavalj i jaja isečena na kolutove. Ponovo prekriti tostom natopljenim u mleko i ponovo premazati pavlakom. Peći na 250 stepeni dok kora ne bude potpuno smeđa. Kad se ohladi, seći na male pravougaone paričiće i služiti kao predjelo.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Predjela Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  sledeća
Strana 9 od 11

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon