:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od krastavaca
sastojci: Za broj osoba: 4
2 šalice krastavaca oguljenih i naribanih
2 žlice maslaca
3 žlice brašna
1/4 l govedske juhe (kocka)
1 dl kiselog vrhnja
sol, papar
priprava:
Brašno malo ispržite na maslacu (pazite da ne potamni), dodajte krastavce i kratko pržite. Polagano dolijte juhu, začinite i kuhajte 10-ak minuta. U kuhano umiješajte kiselo vrhnje.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od limuna
sastojci: Za broj osoba: 4
3 žlice maslaca
3 žlice škrobnog brašna
1 limun bez kore
1/2 l vode
1 žumanjak
sol, papar
priprava:
Limun ogulite i kuhajte u vodi 20 minuta.
Od maslaca i brašna načinite svijetli zapržak i zalijte vodom u kojoj se kuhao limun. Kuhajte 5 minuta, protisnite kroz cjedilo, začinite i na kraju dodajte izrađeni žumanjak.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od luka
sastojci: Za broj osoba: 6
8 dag maslaca
5 dag šećera
35 dag luka
8 dag brašna
1/2 l govedske juhe
sol, crvena paprika
malo limunovog soka
priprava:
Na maslacu miješajte šećer da požuti. Dodajte nasjeckani luk i kad posmeđi, posipajte brašnom. Mješajte dok ne porumeni. Zalijte juhom i kuhajte dok se luk ne raspadne. Protisnite kroz cjedilo, dodajte začine i još malo prokuhajte. Poslužite uz kuhano meso.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od naranče
sastojci: Za broj osoba: 4
1 naranča
1 limun
3 žlice maslinovog ulja
nekoliko vlati vlasca
sol, papar
priprava:
Iscijedite sok naranče i limuna, vilicom dobro izmješajte s uljem. Posolite i popaprite te poslužite uz pečenu ili kuhanu ribu.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od oraha
sastojci: Za broj osoba: 4
12 cijelih oraha
1 žličica nasjeckanog mažurana
1/2 režnja češnjaka
5 žlica maslinovog ulja
5 žlica slatkog vrhnja
papar, sol
priprava:
Orahe dvaput sameljite i kuhajte sa vrhnjem, uljem i mažuranom dok smjesa ne postane kremasta. Posolite i popaprite. Poslužite sa običnom ili punjenom tjesteninom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od paprike
sastojci: Za broj osoba: 4
2 velike mesnate crvene paprike
1 glavica luka
4 žlice maslinovog ulja
sol
priprava:
Luk ispržite sa dvije žlice ulja, dodajte očiščene i narezane paprike, te ih pržite na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Ohlađene usitnite mikserom, dodajte preostalo ulje i posolite. Poslužite sa isprženim ljuskarima.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak od rajčica
sastojci: Za broj osoba: 4
4 dl soka od rajčice
3 žlice brašna
ulje, sol, šećer
crvena paprika
priprava:
Na zagrijanom ulju popržite brašno, zalijte sokom od rajčice i miješajte da se zgusne. Posolite, popaprite, dodajte žličicu šećera i kuhajte da se zgusne.
Poslužite uz pečenje.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak sa senfom
sastojci: Za broj osoba: 4
2 žlice dižonskog senfa
1 žlica octa
6 žlica maslinovog ulja
sol
priprava:
U posudicu stavite senf i polagano uz miješanje dodajte ocat. Posolite i u tankom mlazu nalijevajte ulje tako da smjesa bude jednolična, bez grudica. Umakom začinite salate jačeg okusa; radič, endivija.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Umak sa začinskim biljem
sastojci: Za broj osoba: 4
1 tvrdo kuhani žumanjak
1 žličica nasjeckanog peršinovog lišća
1 žličica mažurana
1 žličica nasjeckanog bosiljka
5 vlati vlasca
1 žlica octa
6 žlica ulja
sol
priprava:
Operite i nasjeckajte začinsko bilje. Žumanjak pomiješajte sa octom i uljem i miješajte da dobijete glatku smjesu. Posolite i dodajte začinsko bilje.
Prelijte preko salate.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Zeleni umak
sastojci: Za broj osoba: 4
3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 režanj češnjaka
3 slana inćuna (iz konzerve)
1 pecivo (mekani dio)
1 kiseli krastavac
1 dl vinskog octa
1 dl maslinovog ulja
sol, papar
priprava:
Odvojite žlicu octa a u ostatak smrvite pecivo. Nasjeckajte češnjak, krastavac i inćune i umiješajte u pecivo sa octom. Dodajte preostali ocat i ulje. Začinite prema ukusu i poslužite.
|
_________________
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Tonkatsu sos se najcesce kupuje gotov u Japanu. Nekoliko vrlo dobrih firmi ih prave, i izvoze, najpoznatija je Kikoman. Za one koji nisu u mogucnosti da ga nabave vec pripremljenog, evo dva recepta kako moze da se napravi prilicno dobra imitacija pravog Tonkatsu sosa, prvi recept je vrlo prost dok drugi je blize pravom sosu.
Recept #1
1 solja ketchupa
1 solje soyu sosa
1 supna kasika secera
Sve dobro promesajte da se secer istopi i servirajte.
Napomene:
Izlupati krmenadle sa maljem ih omeksa i podesi debljinu da se jednako prze.
Vrlo je vazno da se krmenadle stave u frizider posle seneprezle. Niska temperatura skupi jaje i seneprezlu tako da ne odpadaju u vrelom ulju. Ako nemate dovoljno vremena za to mozete ih staviti u zamrzivac za petnaest minuta.
Japanci smatraju da svez kupus pomaze varenju masnijih jela.
Kriske limuna takodje mogu da se serviraju kao garnirung.
Ako nemate sake ili seri vino mozete zameniti sa nekim sladjim belim vinom ili izostaviti.
Panko je vrsta Japanske seneprezle koja izgled na super suve male parcice belog hleba. Mnogo je krupniji od seneprezle. Nacin proizvodnje Panko je jos uvek svojina firmi koje ga prave i za sad nema niceg slicnog.
|
|
|
|
|
|
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
Recept #2
1 solje ketchupa
4 kasicice vina od pirinca ili seri
4 kasicice soyu sosa
4 kasicice secerea
4 kasicice sirceta od pirinca ili belog sirceta
4 kasicice zutog senfa
1 kasicice najkvirca u puderu
1/8 kasicice puder od klincica
1 kasicice puder od belog luka
Sve dobro promesajte da se secer istopi i servirajte.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|