www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sosovi ... marinade...umaci
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od krastavaca
sastojci: Za broj osoba: 4



2 šalice krastavaca oguljenih i naribanih
2 žlice maslaca
3 žlice brašna
1/4 l govedske juhe (kocka)
1 dl kiselog vrhnja
sol, papar

priprava:

Brašno malo ispržite na maslacu (pazite da ne potamni), dodajte krastavce i kratko pržite. Polagano dolijte juhu, začinite i kuhajte 10-ak minuta. U kuhano umiješajte kiselo vrhnje.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od limuna
sastojci: Za broj osoba: 4



3 žlice maslaca
3 žlice škrobnog brašna
1 limun bez kore
1/2 l vode
1 žumanjak
sol, papar

priprava:

Limun ogulite i kuhajte u vodi 20 minuta.
Od maslaca i brašna načinite svijetli zapržak i zalijte vodom u kojoj se kuhao limun. Kuhajte 5 minuta, protisnite kroz cjedilo, začinite i na kraju dodajte izrađeni žumanjak.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od luka
sastojci: Za broj osoba: 6



8 dag maslaca
5 dag šećera
35 dag luka
8 dag brašna
1/2 l govedske juhe
sol, crvena paprika
malo limunovog soka

priprava:

Na maslacu miješajte šećer da požuti. Dodajte nasjeckani luk i kad posmeđi, posipajte brašnom. Mješajte dok ne porumeni. Zalijte juhom i kuhajte dok se luk ne raspadne. Protisnite kroz cjedilo, dodajte začine i još malo prokuhajte. Poslužite uz kuhano meso.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od naranče
sastojci: Za broj osoba: 4



1 naranča
1 limun
3 žlice maslinovog ulja
nekoliko vlati vlasca
sol, papar

priprava:

Iscijedite sok naranče i limuna, vilicom dobro izmješajte s uljem. Posolite i popaprite te poslužite uz pečenu ili kuhanu ribu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od oraha
sastojci: Za broj osoba: 4



12 cijelih oraha
1 žličica nasjeckanog mažurana
1/2 režnja češnjaka
5 žlica maslinovog ulja
5 žlica slatkog vrhnja
papar, sol

priprava:

Orahe dvaput sameljite i kuhajte sa vrhnjem, uljem i mažuranom dok smjesa ne postane kremasta. Posolite i popaprite. Poslužite sa običnom ili punjenom tjesteninom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od paprike
sastojci: Za broj osoba: 4



2 velike mesnate crvene paprike
1 glavica luka
4 žlice maslinovog ulja
sol

priprava:

Luk ispržite sa dvije žlice ulja, dodajte očiščene i narezane paprike, te ih pržite na srednjoj temperaturi oko 20 minuta. Ohlađene usitnite mikserom, dodajte preostalo ulje i posolite. Poslužite sa isprženim ljuskarima.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od rajčica
sastojci: Za broj osoba: 4



4 dl soka od rajčice
3 žlice brašna
ulje, sol, šećer
crvena paprika

priprava:

Na zagrijanom ulju popržite brašno, zalijte sokom od rajčice i miješajte da se zgusne. Posolite, popaprite, dodajte žličicu šećera i kuhajte da se zgusne.
Poslužite uz pečenje.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak sa senfom
sastojci: Za broj osoba: 4



2 žlice dižonskog senfa
1 žlica octa
6 žlica maslinovog ulja
sol

priprava:

U posudicu stavite senf i polagano uz miješanje dodajte ocat. Posolite i u tankom mlazu nalijevajte ulje tako da smjesa bude jednolična, bez grudica. Umakom začinite salate jačeg okusa; radič, endivija.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak sa začinskim biljem
sastojci: Za broj osoba: 4



1 tvrdo kuhani žumanjak
1 žličica nasjeckanog peršinovog lišća
1 žličica mažurana
1 žličica nasjeckanog bosiljka
5 vlati vlasca
1 žlica octa
6 žlica ulja
sol

priprava:

Operite i nasjeckajte začinsko bilje. Žumanjak pomiješajte sa octom i uljem i miješajte da dobijete glatku smjesu. Posolite i dodajte začinsko bilje.
Prelijte preko salate.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zeleni umak
sastojci: Za broj osoba: 4



3 žlice nasjeckanog peršinovog lišća
1 režanj češnjaka
3 slana inćuna (iz konzerve)
1 pecivo (mekani dio)
1 kiseli krastavac
1 dl vinskog octa
1 dl maslinovog ulja
sol, papar

priprava:

Odvojite žlicu octa a u ostatak smrvite pecivo. Nasjeckajte češnjak, krastavac i inćune i umiješajte u pecivo sa octom. Dodajte preostali ocat i ulje. Začinite prema ukusu i poslužite.

_________________
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 2:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tonkatsu sos se najcesce kupuje gotov u Japanu. Nekoliko vrlo dobrih firmi ih prave, i izvoze, najpoznatija je Kikoman. Za one koji nisu u mogucnosti da ga nabave vec pripremljenog, evo dva recepta kako moze da se napravi prilicno dobra imitacija pravog Tonkatsu sosa, prvi recept je vrlo prost dok drugi je blize pravom sosu.

Recept #1

1 solja ketchupa
1 solje soyu sosa
1 supna kasika secera

Sve dobro promesajte da se secer istopi i servirajte.

Napomene:

Izlupati krmenadle sa maljem ih omeksa i podesi debljinu da se jednako prze.
Vrlo je vazno da se krmenadle stave u frizider posle seneprezle. Niska temperatura skupi jaje i seneprezlu tako da ne odpadaju u vrelom ulju. Ako nemate dovoljno vremena za to mozete ih staviti u zamrzivac za petnaest minuta.
Japanci smatraju da svez kupus pomaze varenju masnijih jela.
Kriske limuna takodje mogu da se serviraju kao garnirung.
Ako nemate sake ili seri vino mozete zameniti sa nekim sladjim belim vinom ili izostaviti.
Panko je vrsta Japanske seneprezle koja izgled na super suve male parcice belog hleba. Mnogo je krupniji od seneprezle. Nacin proizvodnje Panko je jos uvek svojina firmi koje ga prave i za sad nema niceg slicnog.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2004 2:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Recept #2


1 solje ketchupa
4 kasicice vina od pirinca ili seri
4 kasicice soyu sosa
4 kasicice secerea
4 kasicice sirceta od pirinca ili belog sirceta
4 kasicice zutog senfa
1 kasicice najkvirca u puderu
1/8 kasicice puder od klincica
1 kasicice puder od belog luka

Sve dobro promesajte da se secer istopi i servirajte.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sosovi ... marinade...umaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 5 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon