www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Spagete sa mesom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Ceca_R
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 37

Datum registracije: 01 Jun 2007
Poruke: 5
Mesto: Kragujevac

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 11, 2007 1:10 pm    Naslov poruke: Spagete sa mesom Na vrh strane Na dno strane

Ako niste probali spagete sa pilecim mesom ne znate sta ste propustili


_________________
ma ne bitno je sve u zivotu!
 
Francuskinja
♦Un Mal pour un Bien♦
<b>♦Un Mal pour un Bien♦</b>



Godine: 41

Datum registracije: 07 Apr 2005
Poruke: 16007
Mesto: 83700 ST RAPHAEL

france.gif
PorukaPostavljena: Uto Jun 12, 2007 11:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja vise jedem od govedine sa spagetama...
 
gandalf 999
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 17 Avg 2007
Poruke: 101

newzealand.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 31, 2007 8:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Spagete spremam sa tunjevinom,jednostavno je i brzo a tek sto je ukusno mmmmm (isprzi se crni luk i doda se tunejvina sa svim zacinima koje volite i malo kecapa i to je to) . A moze da se spremi i sa slaninom (isto se przi luk i doda se slanina secena na listove ,zacini po ukusu i malo paradajz corbe ili kecapa).

_________________
[CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makaroni sa kobasicama i povrćem

Sastojci

* 500 grama spiralnih makarona
* 400 grama roštiljskih kobasica
* 1 glavica crnog luka
* 1 paradajz
* 2 paprike babure
* šaka zamrznutog ili svežeg brokolija
* šaka zamrzute ili sveze prokule
* 1 manja tikvica
* petrušin, 2 čena belog luka, začin po ukusu
* ulje za prženje
* 1 pavlaka
* 1 jaje

Način pripreme

Na ulju prvo propržiti sitno isjeckan luk, pa u to dodati kobasicu narezanu na kolutove. U drugoj posudi na malo ulja propržiti papriku narezanu na trake, oguljen paradajz isečen na kockice i na kockice izrezanu tikvicu. Kada se proprži, dodati brokoli i prokulu. Pržiti nekoliko minuta, tako da povrće ne izgubi hranljivost.

Ovu smesu dodati u prethodnu sa kobasicama. Sjediniti. Skuvati makarone. U činiji sjediniti pavlaku sa 1 jajetom. U makarone prvo dodati preliv sa kobasicama. Staviti na vatru ponovo i u sve to dodati pavlaku i jaje. Promešeti na vatri (ne dugo) i servirati. Preko se po želji može staviti narendani sir.

Vreme pripreme: 40 minuta

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 31, 2013 5:29 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špagete sa umakom od tunjevine




* * * Sastojci:* * *


1 pakovanje špageta

150 gr. tunjevine iz konzerve

1 praziluk


100 gr. zelenih maslina bez koštice

400 gr. paradajz pelata

3 dl soka od paradajza

1 kašika gustina

1/2 veze peršuna

5 kašika maslinovog ulja

mešavina začina, so

bosiljak, biber




* * * Priprema: * * *


1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.

2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati paradajz pelat, pa dinstati dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim sipati sok od paradajza, dodati tunjevinu, peršun, bosiljak i ostale začine po ukusu, te nastaviti kuvanje još pet minuta.

Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.

* * * Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 6:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Špagete koje podsećaju na lazanje

Da li ste probali zapečene špagete? Savršen i brz recept!

Ovako spremljene špagete podsećaju na lazanje.






* * * Sastojci:* * *



* paket špageta ili slične dugačke i tanke testenine

* par kobasica

* oko 100 grama šitaki pečuraka

* srednje veliki luk

* ¼ kašičice ljute crvene paprike

* 3 šoljice pirea od paradajza

* pola šoljice vode

* ¼ šalice svežeg naseckanog peršuna

* 1 kašika maslinovog ulja i još malo za mazanje posude za pečenje

* 1 šoljica parmezana

* 2 jaja

* 1 šoljica rikote

* 2 do 3 šoljice mocarele




* * * Priprema: * * *




Pripremite šerpu s vodom za kuvanje špageta.

Kobasice nasecite na kolutiće i pržite u tiganju na srednje jakoj vatri da bi ispustile mast.

Kad su gotove, izvadite ih iz tiganja, a mast ocedite.

U taj isti tiganj stavite naseckani luk i pečurke pa dinstajte povremeno mešajući.

Kada se luk preprži i omekša, dodajte ljutu papriku i dinstajte još minut, a zatim dodajte pire od paradajza, vodu, peršun i vratite kobasice.

Smanjite vatru i kuvajte 10 do 15 minuta.




Špagete treba skuvati al dente (neka ostanu malo tvrđe) jer će se još omekšati pečenjem u rerni. Kuvane špagete ocedite i isperite u hladnoj vodi. U posudi ih pomešajte s maslinovim uljem, parmezanom i jajima.



Rernu zagrejte na 180 stepeni C i pripremite vatrostalnu činiju ili neku sličnu koja može da podnese temperature u rerni.

Namažite je maslinovim uljem te šoljicom pripremljenog sosa prekrijte dno.

Stavite pola špageta i prelijte s pola preostalog sosa.

Gore složite rikotu i pola pripremljene mocarele.

Na isti način stavljajte preostalu količinu špageta, sosa i mocarele.




Posudu prekrijte folijom i pecite 40 minuta, a zatim sklonite foliju i ostavite još 20 minuta.


* * * Ohladite desetak minuta pre posluživanja. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 11, 2013 3:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Spagete sa mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon