:: |
Autor |
Poruka |
Ceca_R Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jun 2007 Poruke: 5 Mesto: Kragujevac
|
|
Ako niste probali spagete sa pilecim mesom ne znate sta ste propustili
|
_________________ ma ne bitno je sve u zivotu! |
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ja vise jedem od govedine sa spagetama...
|
|
|
|
|
|
gandalf 999 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Avg 2007 Poruke: 101
|
|
Spagete spremam sa tunjevinom,jednostavno je i brzo a tek sto je ukusno mmmmm (isprzi se crni luk i doda se tunejvina sa svim zacinima koje volite i malo kecapa i to je to) . A moze da se spremi i sa slaninom (isto se przi luk i doda se slanina secena na listove ,zacini po ukusu i malo paradajz corbe ili kecapa).
|
_________________ [CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Makaroni sa kobasicama i povrćem
Sastojci
* 500 grama spiralnih makarona
* 400 grama roštiljskih kobasica
* 1 glavica crnog luka
* 1 paradajz
* 2 paprike babure
* šaka zamrznutog ili svežeg brokolija
* šaka zamrzute ili sveze prokule
* 1 manja tikvica
* petrušin, 2 čena belog luka, začin po ukusu
* ulje za prženje
* 1 pavlaka
* 1 jaje
Način pripreme
Na ulju prvo propržiti sitno isjeckan luk, pa u to dodati kobasicu narezanu na kolutove. U drugoj posudi na malo ulja propržiti papriku narezanu na trake, oguljen paradajz isečen na kockice i na kockice izrezanu tikvicu. Kada se proprži, dodati brokoli i prokulu. Pržiti nekoliko minuta, tako da povrće ne izgubi hranljivost.
Ovu smesu dodati u prethodnu sa kobasicama. Sjediniti. Skuvati makarone. U činiji sjediniti pavlaku sa 1 jajetom. U makarone prvo dodati preliv sa kobasicama. Staviti na vatru ponovo i u sve to dodati pavlaku i jaje. Promešeti na vatri (ne dugo) i servirati. Preko se po želji može staviti narendani sir.
Vreme pripreme: 40 minuta
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Špagete sa umakom od tunjevine
* * * Sastojci:* * *
1 pakovanje špageta
150 gr. tunjevine iz konzerve
1 praziluk
100 gr. zelenih maslina bez koštice
400 gr. paradajz pelata
3 dl soka od paradajza
1 kašika gustina
1/2 veze peršuna
5 kašika maslinovog ulja
mešavina začina, so
bosiljak, biber
* * * Priprema: * * *
1. Praziluk iseckati na kockice, paradajz pelat na krupnije kocke, masline na kolutove a peršun što sitnije. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće, a špagete obariti u slanoj vodi.
2. Na malo ulja propržiti praziluk kako bi omekšao, a zatim dodati paradajz pelat, pa dinstati dok se ne dobije kompaktna masa. Zatim sipati sok od paradajza, dodati tunjevinu, peršun, bosiljak i ostale začine po ukusu, te nastaviti kuvanje još pet minuta.
Pred kraj kuvanja umešati hladnu zapršku (mešavinu gustina i malo vode), te kuvati još tri minuta, mešajući sve vreme kako bi se dobila željena gustina.
* * * Obarene špagete ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti pripremljenim umakom od tunjevine. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Špagete koje podsećaju na lazanje
Da li ste probali zapečene špagete? Savršen i brz recept!
Ovako spremljene špagete podsećaju na lazanje.
* * * Sastojci:* * *
* paket špageta ili slične dugačke i tanke testenine
* par kobasica
* oko 100 grama šitaki pečuraka
* srednje veliki luk
* ¼ kašičice ljute crvene paprike
* 3 šoljice pirea od paradajza
* pola šoljice vode
* ¼ šalice svežeg naseckanog peršuna
* 1 kašika maslinovog ulja i još malo za mazanje posude za pečenje
* 1 šoljica parmezana
* 2 jaja
* 1 šoljica rikote
* 2 do 3 šoljice mocarele
* * * Priprema: * * *
Pripremite šerpu s vodom za kuvanje špageta.
Kobasice nasecite na kolutiće i pržite u tiganju na srednje jakoj vatri da bi ispustile mast.
Kad su gotove, izvadite ih iz tiganja, a mast ocedite.
U taj isti tiganj stavite naseckani luk i pečurke pa dinstajte povremeno mešajući.
Kada se luk preprži i omekša, dodajte ljutu papriku i dinstajte još minut, a zatim dodajte pire od paradajza, vodu, peršun i vratite kobasice.
Smanjite vatru i kuvajte 10 do 15 minuta.
Špagete treba skuvati al dente (neka ostanu malo tvrđe) jer će se još omekšati pečenjem u rerni. Kuvane špagete ocedite i isperite u hladnoj vodi. U posudi ih pomešajte s maslinovim uljem, parmezanom i jajima.
Rernu zagrejte na 180 stepeni C i pripremite vatrostalnu činiju ili neku sličnu koja može da podnese temperature u rerni.
Namažite je maslinovim uljem te šoljicom pripremljenog sosa prekrijte dno.
Stavite pola špageta i prelijte s pola preostalog sosa.
Gore složite rikotu i pola pripremljene mocarele.
Na isti način stavljajte preostalu količinu špageta, sosa i mocarele.
Posudu prekrijte folijom i pecite 40 minuta, a zatim sklonite foliju i ostavite još 20 minuta.
* * * Ohladite desetak minuta pre posluživanja. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|