www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Cokolada
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
vixi23
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 28 Sep 2009
Poruke: 8751

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 06, 2009 6:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja volim sve cokolade Very Happy samo da su crne Very Happy belu ne volim...u zadnje vreme najvise jedem onu pravu crnu sa vecim procentom kakao-a mada jeste gorkasta ali meni se bas svidja

 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 06, 2010 3:54 am    Naslov poruke: "Čokolada" za jelo i... čitanje (RECEPT) Na vrh strane Na dno strane

Ko voli čokoladu voleće i istoimenu knjigu koja, osim mnogo interesantnih podataka o čokoladi, sadrži i zanimljive recepte.

Luksuzna knjiga "Čokolada" svojim dizajnom podseća na veliku čokoladu: srebrne korice poput pravog staniola u koji se uvijaju table ove poslastice od kakaa, mami i na čitanje i da grickanje.

Uz pregršt kvalitetnih fotografija knjiga donosi i interesantnih podatake o čokoladi, njenoj istoriji, hranljivim sastojcima, proizvodnji, priče o poznatim istorijskim ličnositma koje su volele čokoladu.

Tu su i recpeti čokoladnih torti, kolača i napitaka. A, verovali ili ne, u ovoj knjizi ćete pronaći i recepte za slana jela sa čokoladom!

Knjiga će biti predstavljena u petak 5. marta, u 18h u knjižari i klubu "Plato Books".

Dođite obavezno - osim knjige, čekaju vas i prave čokolade, naravno.

Čokoladne krofne

Potrebno:
- 100 g butera
- 1 šipka vanile
- 75 g šećera
- 2 jajeta
- 300 g brašna
- 1 kafena kašičica suvog kvasca
- 5 dl mleka

Priprema:
Istopite buter na mlakoj temperaturi i pustite ga da se ohladi. Prerežite mahunu vanile po dužini, vrhom noža izvadite crna zrnca iz mahune.

U jednoj posudi izmutite šećer i jaja. Dodajte brašno i suvi kvasac. Postepeno dodajte mleko da biste dobili relativno tečno testo.

Najzad, dodajte buter i zrna od vanile. Stavite krofne da se peku. Poslužite ih dok su tople, sa nekim od čokoladnih preliva ili im dodajte svežeg šlaga pomešanog sa malo kakaa.

(MONDO)
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 15, 2010 3:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena Cokoladna Srca
Sastojci:
2,5 čaše (2 dcl) glatkog brašna
1,5 čaša šećera
1,5 čaša mlijeka
10 žlica pekmeza
3 žlice ulja
1 žlica sode bikarbone
1 žlica gotove smjese za medenjake
30 dag čokolade za kuhanje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Izmiksajte brašno, šećer, mlijeko, 5 žlica pekmeza, ulje, sodu bikarbonu i smjesu za medenjake u glatku smjesu. Pola te smjese ulijte u prethodno namašćenu posudu i pecite u pećnici do pola (otprilike 15 minuta). Napola ispečenu smjesu premažite sa preostalim pekmezom i naribajte na to 10 dag čokolade. Sve prelijte preostalom smjesom i ispecite do kraja u pećnici (još 15 minuta). Kad se tijesto ispeče, ostavite ga da se ohladi. Nakon toga sa kalupom napravite srca. Preostalu čokoladu rastopite i napravite glazuru u koju umočite srca.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 12:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladna BOMBA


Nekada treba zaboraviti na kalorije i kilažu i jednostavno se prepustiti i užibvati. A što može biti bolje od ČOKOLADE??! evo jednog ne tako kompliciranog recepte za pravu čokoladnu bombu. savjetujem vam da ne tražite razloge za napraviti ju, već jednostavno krenite i ostvarite sve svoje snove!


Za tijesto:
6 jaja
18 dkg oraha
18 dkg šećera u prahu
18 dkg čokolade u prahu
18 dkg maslaca
2 žlice brašna

Za glazuru:
10 dkg čokolade (za kuhanje)
10 dkg maslaca

Krema:
20 dkg oraha
18 dkg šećera
8 žlica mlijeka
malo ruma, 2-3 žlice ili po želji

Priprema:
Prvo:
miješati putar, žutanjak, šećer, dodati čokoladu u prahu, orahe brašno i snijeg od bijelanjka.
dobiti će te tijesto!

Drugo:
za glazuru samo trebate prvo rastopiti maslac i na tome na laganoj vatri dodati čokoladu!

Treće:
staviti mlijeko da zakipi, u to dodati šećer, orahe i rum!
to namažete na tijesto!

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Apr 19, 2010 1:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Joj,ovo ne smem citati..moja slaba tacka...zivela cokolada u svakom obliku!!! Laughing New Spiral
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 22, 2010 12:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jednostavni čokoladni kolač


Autorica, uvijek u potrazi za čokoladnim kolačima koji ne sadrže mliječne proizvode, pronašla je ovaj vrlo jednostavni recept za čokoladni kolač bez mlijeka koji osvaja komplimente baš svaki puta.

Sastojci:
1 1/2 šalica brašna
1 šalica bijelog šećera
1 šalica hladne vode
1/3 šalice kakao praha
1/3 šalice biljnog ulja
1 žlica jabučnog octa (nemojte upotrijebiti neki drugi ocat, mora biti jabučni)
1 žličica vanilije
1 žličica sode bikarbone
1/2 žličice soli

Spojite brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu i sol. Dodajte ulje i izmiješajte. Dodajte jabučni ocat u vodu i zatim to polako dodavajte mješavini suhih sastojaka, jednoliko miješajući.

Dodajte vaniliju i pomiješajte. Izlijte na namašćenu tepsiju za kolače (ili je prekrijte papirom za pečenje) i pecite na 175 stupnjeva 30 minuta.




Čokoladne slastice


Budući je Pariz zadnjih dana bio prijestolnica čokolade, jer se na Versajskim vratima održavao dvanaesti Salon ove, i bogovima drage, poslastice o kojoj su napisane brojne knjige i snimljeni fascinantni filmovi koje su Parižani i turisti, koji ne napuštaju osunčani Grad svjetlosti, gledali i slušali, po dvanaesti put, privukao je pola milijuna posjetilaca i 210 proizvođača čokolade iz cijelog svijeta.


Poznati kreatori Visoke mode, organizirali su defile haljina od čokolade, izabrana je i čokoladna miss, a nastupili su i plesači sa zabavnim kostimima. Publika je tjedan dana degustirala slastice sa svih strana planete.

A mi smo za vas odabrali dva, jednostavna, recepta za koje ne treba mnogo truda niti novaca.



Čokoladni sendvič


Sastojci:
100g čokolade
4 komada peciva ili kruha
2 žlice mlijeka
25g maslaca
velika žlica šećera u prahu
2 jaja

Priprema:
U velikoj posudi ulupajte cijela jaja s mlijekom. Stavite dvije table čokolade na dva komada kruha, pokrijte ih s ostatkom i ležerno pritisnite, da se čokolada prilijepi za njih.

Ugrijte maslac u velikoj tavi, na srednjoj vatri. Stavite kruh sa čokoladom u jaja i pazite da se, sasvim, asimiliraju. Grijte sendviče tri minute sa svake strane u maslacu, dok ne postanu zlatni. Potom ih ostavite na papirnim servijetama, pa presjecite svaki na dva dijela.

Posipajte šećerom i servirajte tople. Dodajte sladoled od vanilije.


Krema-ljubavni vir


Sastojci:

200g čokolade sa 70% kakaa
1 šalica vruće expresso kave
90g šećera u prahu
tri velike žlice amaretta koje možete zamijeniti sirupom ili rumom
70g posnog sira
3cl tekuće (gotove, kupljene) kreme
kavena žlica cimeta
4 biskvita
Priprema:

Vruću kavu stavite u zdjelu srednje veličine. Dodajte čokoladu i pričekajte da se otopi.

Izmješajte pa dodajte šećer, cimet i amaretto. Ponovo miješajte nekoliko minuta i stavite smjesu u 6 staklenih posuda.

Energično mješajte sir i tekuću kremu u manjoj posudi, stavite ih na sredinu kreme, u svakoj staklenoj zdjeli pa vrhom noža napravite vir! Ostavite dva sata u hladnjaku.

Prije serviranja, posipajte kremu izmrvljenim biskvitima.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Maj 03, 2010 4:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pomaže da u trenucima kada od hrane tražimo "povrat dobrog raspoloženja" upravo to i dobijemo. Odgovorna je za stimuliranje dobrog raspoloženja, jer podstiče stvaranje serotonina koji nakon obroka u nama izaziva osjećaj ugode. Nakon konzumiranja u organizmu se oslobađaju endorfini - unutarnji opijati s prirodnim smirujućim i antidepresivnim učinkom. Čokolada se, zbog osnovne arome, upotrebljava uglavnom za pripremu slatkiša. Ali, okus gorke dobro se slaže i sa slanim jelima.


Piletina s čokoladom

Potrebni sastojci:
600 g pilećih prsa
50 ml acetta balsamica
10 ml umaka od pečenja
50 dl maslinovog ulja
10 dl bijelog vina
10 dl vrhnja za kuhanje
40 ml Wochester umaka
40 g čokolade za kuhanje
so, biber po želji

Način pripreme:
Pileća prsa narezati na rezance, posoliti, pobiberiti i popržiti na maslinovom ulju. Dodati čokoladu za kuhanje, nakapati acetom Balsamicom, dodati Wochester, vino, so, biber i vrhnje za kuhanje Dukat Brzo&Fino. Poslužiti s rižom.



Čokoladni muffini

Potrebni sastojci:
50 g šećera
1 vanilin šećer
100 g maslaca
1 jaje
200 g čokolade za kuhanje
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaa
200 ml mlijeka
20 ml slatkog vrhnja za kuhanje
50 g oraha
50 g lješnjaka
50 g badema

Način pripreme:Šećer, vanilin šećer i maslac dobro izradite mikserom. Neprekidno miješajući dodajte jaje, otopljenu čokoladu, dobro izmiješajte, a zatim naizmjenice dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao, mlijeko i slatko vrhnje Dukat Brzo&Fino. Na kraju, lagano umiješajte sjeckane orahe, lješnjake i bademe. Pripremljenu smjesu izlijte u namašćene kalupe za muffine. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 25 minuta. Poslužite u ukrasnim papirnatim košaricama.


Čokoladna torta

Potrebni sastojci:
5 jaja
100 gr šećera
100 gr brašna
40 gr kakao praha
600 ml slatkog vrhnja
300 gr čokolade
50 gr marmelade
2 narandže
20 ml ruma

Način pripreme:
Jaja umutite pjenasto sa šećerom u glatku masu. Tijesto prebacite u namašćen i brašnom posut kalup. Pecite ga u rerni na 170 stepeni oko 20 minuta. Biskvit premažite marmeladom i ostavite da se ohladi. Narandže ogulite i razdvojite na kriške. Čokoladu rastopite na pari. Slatko vrhnje Dukat Brzo&Fino umutite u čvrst snijeg i umiješajte rastopljenu čokoladu i rum. Ovom smjesom premažite biskvit i preko toga stavite kriške narandže. Ostavite u frižideru najmanje dva sata.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 09, 2010 5:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

4 neodoljiva krema od čokolade: Fantastičan desert za tili čas


Čokolada je prvi put pomešana sa lešnikom u Švajcarskoj, a kasnije je obogaćivana bademima, rižom, suvim grožđem i kandiranim voćem. Ako vam je dosadilo da je grickate, vi je jednostavno istopite na pari i uz naše recepte napravite neodoljive kremove.



AMARETO

POTREBNO JE
100 g čokolade, 100 ml slatke pavlake, 3 belanceta, 3 kašike šećera, 20 g mlevenih badema, malo amareta (likera od badema)

PRIPREMA
Otopite čokoladu i umutite slatku pavlaku. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg, pa dodajte otopljenu čokoladu, mleveni badem i amareto. Kad se masa ujednači, sjedinite s umućenom pavlakom, razlijte u čaše i ukrasite biskvitom i voćem po želji.






PROŠEK MUS

POTREBNO JE
150 g čokolade, 80 g šećera, 4 kašike prošeka, 4 jaja, 1 dl slatke pavlake
ZA DEKORISANJE slatka pavlaka, čokoladne mrvice

PRIPREMA
Kuvajte na pari žumanca sa šećerom i prošekom, uz stalno mešanje. Sklonite s ringle i u gustu penu umešajte jedno po jedno žumance. Dok se masa hladi, povremeno je promešajte. U prohlađeni krem dodajte čvrst sneg od belanaca, a kad se potpuno ohladi, ubacite ulupanu slatku pavlaku. Sipajte u čaše i stavite u frižider.






GORKI MUS

POTREBNO JE
150 g gorke čokolade, 150 g šećera u prahu, 150 g maslaca, 2 dl mleka, 200 g šećera, 200 g mlevenih badema, 200 g maslaca, kakao za posipanje

PRIPREMA
Za čoko krem pomešajte otopljenu čokoladu, šećer u prahu, maslac i mleko, pa uz mešanje kuvajte da dobijete gladak krem. Za drugi krem skuvajte šećer kao za slatko, dodajte maslac i mlevene bademe, pa mutite dok masa ne postane penasta. Dodajte prvi krem i sve dobro sjedinite. Ostavite da se mus malo stegne, pa oblikujte kupe i obilno pospite kakaom. Služite dobro ohlađeno.





{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 6:04 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pucketava čokolada

Ova neobična čokoladna poslastica priprema se veoma jednostavno, ukoliko sledite savete stručnjaka za molekularnu kuhinju.




* * * Sastojci:* * *



200 gr. čokolade za kuvanje (može i bele ili mlečne čokolade)

500 gr. tvrdih pucketavih bombona



* * * Priprema:* * *



Čokoladu izlomite na komadiće i preručite u odgovarajuću posudu.

Činiju sa čokoladom položite u veću činiju do pola napunjenu ključalom vodom i otopite čokoladu na pari, uz stalno mešanje drvenom varjačom.




Posudu sa otopljenom čokoladom sklonite s ringle i nastavite snažno da mutite dok čokolada ne postane sasvim glatka. Sačekajte pet minuta da se čokolada malo ohladi, a u međuvremenu krupnije sameljite pucketave bombone, pomešajte ih sa još vrelom čokoladom i promešajte.



* * * Sve preručite u odgovarajuće silikonske kalupčiće i ostavite da odstoje u frižideru najmanje dva sata, da se čokolada sasvim stvrdne. Ohlađenu čokoladu izvadite iz kalupa i servirajte. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Cokolada Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon