:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Trikovi za najsočniji roštilj
a bi meso s roštilja bilo sočno, a povrće aromatično, marinirajte ih tokom noći u ulju, sirćetu, vinu, soli, biberu i drugim omiljenim začinima. Kiseline iz marinade održavaju meso mekšim, ulja čuvaju izvorni ukus, a začini ga dodatno obogaćuju.
Ako na roštilju pripremate ribu, pre pečenja obavezno je premažite uljem da bi kožica ostala hrskava. Možete je i zarezati na nekoliko mesta i napuniti začinima poput ruzmarina i majčine dušice.
Za ražnjiće iskoristite pikantnije i masnije komade mesa, a da biste ih aromatizovali, na ražnjiće možete da stavite slaninu ili povrće. Meso nižite na grančice ruzmarina.
Pileća prsa uvek pre pečenja stanjite na debljinu od oko centimetar, a pljeskavice neka ne budu deblje od dva centimetra, jer će ostati presuve.
Trikovi za bolji roštilj:
Savršena temperatura: Teletina, piletina i riba peku se na umereno zagrejanom roštilju.
Sočno meso: Na pečeni odrezak stavite kašičicu maslaca.
Najbolja marinada: U marinadu uz ulje i limun možete da dodate med, ren, senf, tabasko...
Povrće sa žara: Začine povrću dodajte na kraju, a pre pečenja premažite ga uljem.
Mirisna riba: Krompir i ribu na roštilju pecite u foliji.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Roštiljada u Leskovcu: Pljeskavica teška 55 kilograma
Na leskovačkoj Roštiljijadi večeras su majstori roštilja mesare MK, Goran Todorović i Ivan Đorđević, napravili pljeskavicu tešku 55 kilograma.
Na leskovačkoj Roštiljijadi večeras su majstori roštilja mesare MK, Goran Todorović i Ivan Đorđević,petostruki rekorderi u spravljanju najveće pljeskavice na svetu, napravili pljeskavicu tešku 55 kilograma.
Pre pečenja pljeskavica je bila prečnika 165 centimetara i debljine 2,5 centimetra, a nakon pečenja imala je prečnik 147 cenitmetara dok se debljina bila 2 centimetra.
"Ovo je šesta godina kako obaramo sopstveni rekord. Za veliku pljeskavicu je najbitnije kvalitetno leskovačko roštilj meso i stalno vezbanje. Žao nam je što godinama obaramo rekorde, a nikako da zvanično uđemo u Ginisovu knjigu rekorda", kaže Goran Todorović.
Portparolka Turističke organizacije grada Ivana Pejić objašnjava da su predstavnici Ginisa uredno pozvani, ali da nisu imali slobodan termin za dolazak u Leskovac.
"Mi smo ove godine zaista želelil da predstavnici Ginisove knjige rekorda dođu, ali nismo uspeli da uskladimo termine. Pored toga treba uraditi dobru pripremu oko sertifikovanja mesa i naravno potreban je i novac za njihov dolazak. Verujem da ćemo za jubilarnu 25.Roštiljijadu imati predstavnike Ginisa", rekla je Pejić.
Komadi najveće pljeskavice posle pečenja podeljeni su posetiocima Roštiljijade
(Izvor.Večernje novosti)
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
recept za banjalucki cevap....
2 kg svjezeg juneceg fasiranog mesa...
malo bibera i soli...
meso pobiberiti i posoliti po zelji....
izmjesati smjesu dobro..
nakon 10 minuta... probati smjesu...zaciniti ako nije po ukusu...
i nastaviti mjesati smjesu...
potrebno je bar 20 minuta mijesati smjesu...
smjesu istresti u al-foiju i ostaviti u frizider sat i po ..na temperaturi od 4 c...
izvaditi smjesu i premjesiti je...i ostaviti jos sat vremena u frizider
izvaditi smjesu i vlaznim rukama oblikovati cevapice...i spojiti cetiri cevapcica jedan do drugog....i slagati na celofan...
cevape ostaviti u fizider jos najmanje sat vrmena....
za to vrijeme treba pripremiti nadjev za lepinu ili kruh....
u jedan tiganj...malo masti i malo ulja zagrejati
ubaciti teleca rebra i naglo ih zaprziti sa obadve strane...
izvadti rebra i ubaciti u vodu za temeljac....zaciniti temeljac po ukusu.....
i u njemu skuvati rebra...
dijelom temeljca ...preliti i natopiti lepine pre stavljanja na rostilj ...
zapeci sa obe strane i posluziti sa cevapima i mladim lukom i ajvarom...
ili sa kajmakom....
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|