:: |
Autor |
Poruka |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
^^^ U ovom frapeu je sve privlacno osim sargarepe...al to jednostavno mogu da izostavim
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
Probaj jednom sa šargarepom, ja je baš nešto i ne volim, ali stavi malo manje...i neće se toliko osetiti...a, zdravo je... (zdraaavooo)...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Šejk od maline i čokolade utoliće glad
Osim maline i čokolade, u ovom fenomenalnom šejku je i jogurt! Lako se vari, a nutritivna vrednost je tolika da može da zameni doručak ili večeru.
Lako se vari, a može da zameni doručak ili večeru
Sastojci:
Pola šoljice bademovog ili sojinog mleka (može i bez mleka)
1 jogurt
1 šoljica malina
¼ šoljice narendane čokolade
1 šaka leda
par kapi ekstrakta vanile
Priprema:
U blender stavite mleko (ako ga koristite), jogurt, ekstrat vanile, čokoladu i sveže maline te dodajte led. Sve dobro izmiksajte oko 1 min.
Napitak sipajte u čašu i uživajte u gustom, osvežavajućem obroku.
Prijatno!
|
|
|
|
|
|
Dijetalni frape od jagoda
Sastojci
- 4 dcl mleka (0.9 % mlecne masti)
- 200 g svezih jagoda
- 1 kasicica meda ili smedjeg secera
- 1 light vocni jogurt od jagode
- 1 vanilin secer
- nekoliko kockica leda po zelji
Priprema:
Jagode dobro operite. Sve sastojke stavite u mikser i miksirajte dok ne dobijete gusti i kremasti frape. Ohladite u frizideru i po zelji posluzite s kockicama leda u velikoj casi.
Prijatno!
|
|
|
|
|
|
Lažni Grčki frape
Grčki frape bismo, u stvari, mogli da prevedemo kao - hladan nes. E pa da vam ne bismo dali prost recept za običan nes, predstavljamo vam nešto komplikovaniji recept za neobičan nes.
Grčki frape
* * * Sastojci * * *
0,01 litar bejlisa
0,01 litar kalue
1 kesica nes kafe
2 kugle sladoleda od čokolade
1/2 dl hladnog mleka
Izdrobljeni led
* * * Priprema * * *
Posao je mukotrpan.
Navedene sastojke treba mutiti mutilicom za nes kafu 10 minuta.
Ali, plodovi rada se isplate - sipajte ih u haj bol (visoke) čaše i uživajte.
Upozorenje: Ne bi trebalo piti više od 3 koktela.
Preporuka
* * * Osećaćete se egzaltirano posle 4, 5 koktela. * * *
|
|
|
|
|
|
Frape od povrća
Iako većinu namirnica možete da nabavite tokom čitave godine, smućkane napitke od svežeg povrća najbolje je konzumirati preko leta, kada im je sezona i kada su plodovi mnogo sočniji
Frape, milkšejk, sveže ceđeni sokovi, hladne supe i čorbe najviše prijaju tokom leta. Iako većinu namirnica možete da nabavite tokom čitave godine, smućkane napitke od svežeg povrća najbolje je konzumirati preko leta, kada im je sezona i kada su plodovi mnogo sočniji, pa tako i bogatiji vitaminima i mineralima nego u jesenjim ili zimskim mesecima.
Akcenat stavite pre svega na paradajz i krastavac, koji su sočni i osvežavajući, tu je i lubenica koja je zvanično povrće, dok šargarepa i tikvice obiluju hranljivim sastojcima.
Predlažemo vam nekoliko ukusnih recepata, a vi ih možete dopuniti različitim začinima i začinskim biljkama, koštunjavim i sezonskim voćem, sladoledom, šlagom...
Frape od krastavca
* * * Za 2 osobe potrebno je * * *
100 g krastavca,
1,5 dl hladnog mleka,
3 kašike jogurta ili kiselog mleka,
2 lista nane,
pola kašičice senfa,
so i biber po ukusu.
Krastavce oljuštite, isecite vertikalno i odstranite semenke, pa ga isecite na kockice.
Nanu iseckajte što sitnije, pa u blenderu pomešajte krastavce, hladno mleko, kao i jogurt ili kiselo mleko, dodajte senf i nanu, pa sve dobro umutite dok ne dobijete kremasti napitak.
Ukoliko želite možete da dodate so i biber po ukusu i izdrobljeni led, ili dobro ohladite frape pre konzumiranja.
* * * Čaše možete da dekorišete grančicom nane. * * *
Frape od šargarepe
* * * Za 2 osobe potrebno je * * *
200 gr. šargarepe,
100 gr. slatkih jabuka,
1 dl soka od jabuke,
2 kašike soka od limuna,
veći komad celera,
pola veze peršuna,
1 kašičica cimeta i 2 kašike meda.
Šargarepe i jabuke operite i oljuštite, a zatim ih isecite na komadiće. Stavite ih u blender ili sokovnik zajedno sa limunadom i otopljenim medom. Pasirajte nekoliko sekundi, pa sipajte sok od jabuke.
Kad dobro umutite sipajte u čaše i pospite cimetom.
* * * Rashladite pre serviranja. * * *
Frape od paradajza
* * * Potrebno je * * *
3 veća paradajza,
jedan veći krastavac,
8 kašika ljutog "tabasko" sosa,
po ukusu morska so ili suvi začini i 2 kocke leda.
Povrće dobro operite i oljuštite, procedite u sokovniku i začinite solju i "tabasko" sosom.
* * * Ubacite led ili dobro ohladite napitak pre serviranja. * * *
Frape od spanaća i badema
* * * Za 4 osobe potrebno je * * *
2 šake svežeg spanaća,
2 dl jogurta,
30 g mlevenih badema i 2 kašike soka od svežeg limuna.
Vrhove čaša uronite u tanak sloj vlažne soli. Spanać dobro operite i stavite ga u blender zajedno sa jogurtom, bademima i sokom od limuna. Sipajte još 2 dl vode i ukoliko je potrebno posolite.
* * * Dobro umutite, sipajte u čaše i servirajte kao doručak ili užinu. * * *
Frape od lubenice
* * * Potrebno je * * *
200 gr. slatke lubenice,
20 gr. sladoleda od vanile,
5 dl hladnog mleka,
1 kašika šećera u prahu i 0,5 dl belog ruma.
Lubenicu očistite od koštica i umutite je u blenderu zajedno sa šećerom i sladoledom. Zatim sipajte dobro ohlađeno mleko i rum.
* * * Mutite da frape bude penast i gust, sipajte u čaše i po želji dodajte šlag. * * *
Frape od tikvica i limuna
* * * Potrebno je * * *
jedna veća i sočna tikvica,
2 kašike soka od limuna,
1 koren đumbira,
1 koren celera,
2 kocke leda,
so i biber po ukusu.
Tikvice operite, oljuštite i ispasirajte u sokovniku. Dodajte sok od limuna, oljušten đumbir i celer, pa mutite dok ne dobijete fini penasti napitak.
* * * Posolite po ukusu, ubacite led i servirajte odmah. * * *
Uživajte u svojim omiljenim ukusima!
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|