:: |
Autor |
Poruka |
zucica Upozorenja: 1 od 3 Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Maj 2010 Poruke: 301 Mesto: Odžaci
|
|
|
_________________ KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Jagnjetina u pivu
Ovo ukusno jelo nije teško spremiti,a vrlo je ukusno, ima nezapamćen ukus.
Šta je potrebno:
1 kg jagnjetine isečene na kockice (kao za gulaš), najbolje je meso od butkice ili plećkice
1/2 l crnog piva (najbolje bi bilo Ginisa, ali pošto je to kod nas veoma skupa "egzotika", odlično je i Nikšićko tamno),
3 mlada crna luka sa zelenim peruškama ili 1-2 manje glavice crvenog luka,
1 manja glavica belog luka ili 2 mlada bela luka,
2 kašikice meda,
1 grančica svežeg ruzmarina,
narendana kora od jednog limuna i sok od pola limuna,
1 kašika gustina koji ste rastopili umalo mlake vode,
so, biber, maslinovo ulje.
Meso posolite, pobiberite i stavite u nauljenu zagrejanu vatrostalnu posudu za rernu, ili u dobru tučanu šerpu u kojoj možete kuvati na laganoj vatri.
Prvo na ringli kratko propržite meso sa svih strana, skinite sa ringle i zatim u posudu dodajte i sve ostale sastojke.
Poklopite i stavite u rernu. Pecite (kuvajte) sve na 180-200°C 1,5 do 2 sata, ili uzavisnosti od količine mesa vreme možete produžiti ili skratiti.
Kuvanu jagnjetinu poslužite uz kus-kus, pire krompir,paradaiz pirinač ili palentu...
Dekoršitie po želji.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|