www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Jela sa paprikom
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pržene paprike sa paradajzom

Sastojci
5-6 mesnatih paprika
malo ulja
5-6 češnja belog luka
5 kom. paradajza
so

Priprema
Paprike oprati, obrisati i na zagrejanom ulju propržiti sa svih strana. Kada su gotove naređati ih na tacnu i pokriti folijom. Paradajz oprati, samleti na vodenici za meso ili izmiksati, staviti u ulje u kome su se paprike pržile. Po ukusu posoliti i dobro ga upržiti. Kada je paradajz dovoljno upržen, sa paprika skinuti koricu i preliti uprženi paradajz. Služiti toplo.

P. S. Beli luk iseckati na tanke listiće, posuti po sosu i paprikama, ili ga ispresovati i umešati u sos od paradajza (po želji).



_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovane paprike

Ove paprike su specijaliteti u nekim delovima šumadijskog kraja. Jako su ukusne i možete ih servirati kao prilog ili kao predjelo. Najlepše ih je servirati u leto uz roštilj. Veoma jednostavno i ukusno probajte!

Sastojci
10-15 dugačkih crvenih paprika
so
4 jaja
100 g brašno
dve kašike ulja
parmezan sir (dve kašike)

Priprema
Papriku oprati i ispeći na roštilju, skloniti je i oljuštiti koru i izvaditi seme iz nje. Posoliti po ukusu, staviti je u brašno pa u umućena jaja i pržiti na ulju 10 minuta. Izvaditi je složiti na tanjir i posuti parmezan sirom (može i beli sir ali dok je paprika vruća). Prijatno!

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita sa pečenim paprikama

Ovo je pita koju sam pravila po receptu učesnice diskusije SC Micilila1955 uz malu izmenu što se kora tiče, kao i preliva pite pri kraju pečenja.

Sastojci
kore za pitu (6 komada)
16 pečenih paprika (crvene)
½ kg sremskog sira (može i drugi)
6 jaja
200 g praške šunke ili dinstanih šampinjona
200 g rendanog kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
malo soli (za paprike)


Za premaz:
malo ulja i kisele vode
1 čaša kisele pavlake
100 g kajmaka

Priprema
Uzeti tri kore, svaku pojedinačno premazati mešavinom ulja i kisele vode i obložiti dno kao i stranice podmazane tepsije (ostaviti ih malo da padaju preko stranica).

Preko kora naslagati ½ pečenih, oljuštenih, od semenki i peteljki očišćenih paprika. Paprike, pre slaganja, ako su velike i debele, prepoloviti na dva dela (po dužini), čistom kuhinjskom krpom ih malo prosušiti i posuti s malo soli. Slagati ih jednu pored druge sve dok se nepokrije dno tepsije.
Belanca dobro umutiti, dodati im viljuškom izdrobljen sir, promešati i preliti preko paprika. Preko paprika naneti dinstane šampinjone ili iseckanu šunku, posuti izrendisanim kačkavaljem i pokriti ostalom količinom paprika. Umućena žumanca pomešati s pavlakom, preliti preko paprika i pokriti ostalim korama (3 kom.) koje pojedinačno premazati (malo) mešavine ulja i kisele vode. Deo kora od stranica koje su padale preko tepsije, naneti na površinu pite i istu tim korama ograditi (kao venac).

Premazati uljem i kiselom vodom i staviti pitu da se peče. Peče se na 220 °C oko 25 min. smanjiti temperaturu na 200 °C nastavi s pečenjem još 10 min. Preliti pomešanim kajmakom i kiselom pavlakom i nastaviti pečenje još 10 min. na istoj temperaturi. Kada je pita gotova, izvaditi je iz rerne, pokriti navlaženom, čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi. Iseći na parčiće i služiti hladno.

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 18, 2007 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pljeskavice od pečenih paprika

Sastojci
20 crvenih paprika (većih)
100 g rendisanog kačkavalja
2 kom. jaja
4 kašike brašna
ulje za prženje
so

Priprema
Paprike oprati, obrisati, staviti u tepsiju obloženu folijom i staviti u rernu na 250 °C da se peku.
Pri pečenju okretati paprike, a kada su gotove staviti u sud, poklopiti i ostaviti najmanje 2 h da stoje. Oljuštiti paprike, skinuti peteljku, očistiti seme, staviti u cediljku da se voda malo sacedi i sitno ih iseckati.

Iseckanim paprikama dodati umućena jaja, rendisani kačkavalj (a može i Emmentaler ili neki drugi) brašno i posoliti. Sve dobro varjačom promešati, oblikovati pljeskavice i na zagrejanom ulju s obeju strana peći tj. pržiti. Gotove pljeskavice staviti na kuhinjski papir da se ulje sacedi. Servirati vruće uz sir i domaći hleb ili pogaču.

P. S. Ko voli ljuto preko isprženih pljeskavica može ljutu papričicu sitno da isecka.

(preuzeto sa www2.serbiancafe.com/kuvar)

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
perakojot013
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 27 Okt 2005
Poruke: 535

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 01, 2007 11:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jaoj, paprika. Mmmmm...
Ja je obozavam. Najvise volim pohovanu papriku punjenu sirom i sunkom.

Hvala na receptima. Mislim da cu odmah da izvadim pakovanje paprika iz zamrzivaca i da isprobam neki novi recept. Wink
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Sep 08, 2007 12:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

izbegavam paprike jer mi nekako ne prijaju, otkako sam unistila zeludac pre par godina, strogo moram da pazim sta jedem

nit punjene, nit przene, eventualno mogu onu crvenu iz tursije

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^



Godine: 40

Datum registracije: 18 Apr 2006
Poruke: 44637
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 20, 2008 12:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

evo jednog mnogo finog recepta Wink

Slana Torta (sa paprikama)

Kora: 2 jaja, pola šoljice ulja, pola šoljice mleka, pola kašičice soli, pola p.p. i 5 kašika brašna. Umutiti koru i ispeći je u dubljem đuveču.

Za fil je potrebno: 1 kg sremskog sira, 400 gr šunke, 18 pohovanih paprika i 100 gr kačakavalja.

Na pečenu koru ređati sledećim redom:
Kora
sir
2 reda šunke
sir paprika
sir
šunka
sir
paprika
sir
i odozgo rendani kačkavalj...


samo jedan savet, ukoliko se sir teško razmazuje može se dodati jedna pavlaka...

prijatno Wink

_________________
~Duo de la muerte~
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 5:17 pm    Naslov poruke: Paprike punjene povrćem Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene povrćem



Sastojci:

6 paprika roga
1 praziluk
2 veća krompira
3 šargarepe
200 g pečuraka
50 g sušenog paradajza
3 kašike ulja
30 g margarina
mešavina začina

Priprema:

1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i semena.
2. Praziluk i sušeni paradajz iseći na sitne kockice, a šampinjone na listove. Šargarepu i krompir izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati krompir i pržiti ga bez dodavanja tečnosti. Kada krompir omekša, dodati šampinjone, sušeni paradajz i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Tokom pečenja povremeno ih okretati da bi ravnomerno porumenele.

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 1:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovane paprike punjene sirom


Ako imate pečenih paprika u zamrzivaču, evo ideje za doručak ili večeru...




Sastojci za 4 osobe:


8-10 - pečenih paprika

3 jaja

oko 200 gr.tvrđeg sira

nekoliko kašika brašna

nekoliko kašika prezli

po potrebi ulja

po ukusu soli


1. Pečene paprike oljuštite, očistite od semena i posolite. Izmešajte sir i 1 jaje i svaku papriku napunite ovim nadevom,možete dodati i kajmaka,biće mnogo pikantnije.. ukoliko je cela, ili je u protivnom raširite, stavite nadev na nju i lagano urolajte, kao za sarmu.



2. Umutite 2 jaja viljuškom, i svaku punjenu paprika panirajte, tj. uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju.



3. Stavljajte pohovane paprike najpre na salvetu, kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim tople služite.


Uživajte!


Paprike sa orasima



Sastojci:

4 paprike babure

1 paprika roga

1 manji praziluk

150 g pirinča

120 g seckanih oraha

120 g pečene paprike

120 g pelata paradajza

seckani lista celera

8 dl supe od povrća

5 dl soka od paradajza

3 kašike brašna, ulje

mešavina začina


Priprema:

1. Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena.

2. Praziluk, pelat paradajza i filete pečene paprike iseći na kockice.

3. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati pirinač te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od povrća dok pirinač ne omekša.

4. Zatim dodati orahe, list celera, pečenu papriku i pelat paradajza i kratko propržiti.

5. Pripremljenim filom napuniti paprike babure i zatvoriti ih kockama roge.

6. Posebno na malo ulja propržiti brašno pa postepeno dodavati mešavinu soka od paradajza i supe od povrća. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

7. U sos dodati punjene paprike i kuvati dok paprike ne omekšaju.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 15, 2013 4:51 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprike punjene kozjim sirom


Još malo pa neće biti svežeg povrća na pijacama. Zato ga treba iskoristiti što više, a jedan od najboljih načina su sveže paprike punjene kozjim sirom.




* * * Sastojci * * *


8 srednjih šilja paprika

250 grama kozjeg sira

kisela pavlaka

pola limuna


so,

mleveni biber,

bosiljak

maslinovo ulje




* * * Priprema * * *


Paprike operite i izvadite im semenke i žilice.

U činiji pomešajte sveži kozji sir sa pola kisele pavlake ili manje (smjesa ne sme biti tečna, ali mora biti glatka), začinite sa malo soli i bibera.


Smesu dobro promešajte i napunite paprike.


U tri decilitra maslinovog ulja stavite iskidane listiće svežeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, malo posolite i pobiberite.




U plitku posudu poslažite paprike, pelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u frižideru najmanje tri sata kako bi se ukusi izmešali.

* * * Poslužite kao hladno predjelo uz sveži kukuruzni hleb. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 5:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rolat sa pečenim paprikama



* * * Sastojci:* * *

8 crvenih paprika babura

2 konzerve tunjevine

300 g feta sira

1/2 veze peršuna


150 g švapskog sira

5 kiselih krastavaca

začin C, biber




* * * Priprema:* * *



Paprike ispeći, oljuštiti i očistiti od semena, peršun i krastavce sitno iseckati, a tunjevinu ocediti od ulja.


U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljen feta sir, švapski sir, tunjevinu, peršun i kisele krastavce, te začiniti po ukusu.


Na foliju poslagati filete pečene paprike u obliku pravougaonika, premazati ih pripremljenim filom i urolovati.


* * * Rolat ostaviti da odstoji u frižideru, a zatim ga iseći na šnite.* * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Jela sa paprikom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon