:: |
Autor |
Poruka |
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Pržene paprike sa paradajzom
Sastojci
5-6 mesnatih paprika
malo ulja
5-6 češnja belog luka
5 kom. paradajza
so
Priprema
Paprike oprati, obrisati i na zagrejanom ulju propržiti sa svih strana. Kada su gotove naređati ih na tacnu i pokriti folijom. Paradajz oprati, samleti na vodenici za meso ili izmiksati, staviti u ulje u kome su se paprike pržile. Po ukusu posoliti i dobro ga upržiti. Kada je paradajz dovoljno upržen, sa paprika skinuti koricu i preliti uprženi paradajz. Služiti toplo.
P. S. Beli luk iseckati na tanke listiće, posuti po sosu i paprikama, ili ga ispresovati i umešati u sos od paradajza (po želji).
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Pohovane paprike
Ove paprike su specijaliteti u nekim delovima šumadijskog kraja. Jako su ukusne i možete ih servirati kao prilog ili kao predjelo. Najlepše ih je servirati u leto uz roštilj. Veoma jednostavno i ukusno probajte!
Sastojci
10-15 dugačkih crvenih paprika
so
4 jaja
100 g brašno
dve kašike ulja
parmezan sir (dve kašike)
Priprema
Papriku oprati i ispeći na roštilju, skloniti je i oljuštiti koru i izvaditi seme iz nje. Posoliti po ukusu, staviti je u brašno pa u umućena jaja i pržiti na ulju 10 minuta. Izvaditi je složiti na tanjir i posuti parmezan sirom (može i beli sir ali dok je paprika vruća). Prijatno!
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Pita sa pečenim paprikama
Ovo je pita koju sam pravila po receptu učesnice diskusije SC Micilila1955 uz malu izmenu što se kora tiče, kao i preliva pite pri kraju pečenja.
Sastojci
kore za pitu (6 komada)
16 pečenih paprika (crvene)
½ kg sremskog sira (može i drugi)
6 jaja
200 g praške šunke ili dinstanih šampinjona
200 g rendanog kačkavalja
1 čaša kisele pavlake
malo soli (za paprike)
Za premaz:
malo ulja i kisele vode
1 čaša kisele pavlake
100 g kajmaka
Priprema
Uzeti tri kore, svaku pojedinačno premazati mešavinom ulja i kisele vode i obložiti dno kao i stranice podmazane tepsije (ostaviti ih malo da padaju preko stranica).
Preko kora naslagati ½ pečenih, oljuštenih, od semenki i peteljki očišćenih paprika. Paprike, pre slaganja, ako su velike i debele, prepoloviti na dva dela (po dužini), čistom kuhinjskom krpom ih malo prosušiti i posuti s malo soli. Slagati ih jednu pored druge sve dok se nepokrije dno tepsije.
Belanca dobro umutiti, dodati im viljuškom izdrobljen sir, promešati i preliti preko paprika. Preko paprika naneti dinstane šampinjone ili iseckanu šunku, posuti izrendisanim kačkavaljem i pokriti ostalom količinom paprika. Umućena žumanca pomešati s pavlakom, preliti preko paprika i pokriti ostalim korama (3 kom.) koje pojedinačno premazati (malo) mešavine ulja i kisele vode. Deo kora od stranica koje su padale preko tepsije, naneti na površinu pite i istu tim korama ograditi (kao venac).
Premazati uljem i kiselom vodom i staviti pitu da se peče. Peče se na 220 °C oko 25 min. smanjiti temperaturu na 200 °C nastavi s pečenjem još 10 min. Preliti pomešanim kajmakom i kiselom pavlakom i nastaviti pečenje još 10 min. na istoj temperaturi. Kada je pita gotova, izvaditi je iz rerne, pokriti navlaženom, čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi. Iseći na parčiće i služiti hladno.
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Pljeskavice od pečenih paprika
Sastojci
20 crvenih paprika (većih)
100 g rendisanog kačkavalja
2 kom. jaja
4 kašike brašna
ulje za prženje
so
Priprema
Paprike oprati, obrisati, staviti u tepsiju obloženu folijom i staviti u rernu na 250 °C da se peku.
Pri pečenju okretati paprike, a kada su gotove staviti u sud, poklopiti i ostaviti najmanje 2 h da stoje. Oljuštiti paprike, skinuti peteljku, očistiti seme, staviti u cediljku da se voda malo sacedi i sitno ih iseckati.
Iseckanim paprikama dodati umućena jaja, rendisani kačkavalj (a može i Emmentaler ili neki drugi) brašno i posoliti. Sve dobro varjačom promešati, oblikovati pljeskavice i na zagrejanom ulju s obeju strana peći tj. pržiti. Gotove pljeskavice staviti na kuhinjski papir da se ulje sacedi. Servirati vruće uz sir i domaći hleb ili pogaču.
P. S. Ko voli ljuto preko isprženih pljeskavica može ljutu papričicu sitno da isecka.
(preuzeto sa www2.serbiancafe.com/kuvar)
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
perakojot013 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 27 Okt 2005 Poruke: 535
|
|
Jaoj, paprika. Mmmmm...
Ja je obozavam. Najvise volim pohovanu papriku punjenu sirom i sunkom.
Hvala na receptima. Mislim da cu odmah da izvadim pakovanje paprika iz zamrzivaca i da isprobam neki novi recept.
|
|
|
|
|
|
dameski Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 19 Dec 2004 Poruke: 43130
|
|
izbegavam paprike jer mi nekako ne prijaju, otkako sam unistila zeludac pre par godina, strogo moram da pazim sta jedem
nit punjene, nit przene, eventualno mogu onu crvenu iz tursije
|
_________________ "You'll remember me, for the rest of your life"
" I know the way to fuck them all...." |
|
|
|
|
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
|
|
evo jednog mnogo finog recepta
Slana Torta (sa paprikama)
Kora: 2 jaja, pola šoljice ulja, pola šoljice mleka, pola kašičice soli, pola p.p. i 5 kašika brašna. Umutiti koru i ispeći je u dubljem đuveču.
Za fil je potrebno: 1 kg sremskog sira, 400 gr šunke, 18 pohovanih paprika i 100 gr kačakavalja.
Na pečenu koru ređati sledećim redom:
Kora
sir
2 reda šunke
sir paprika
sir
šunka
sir
paprika
sir
i odozgo rendani kačkavalj...
samo jedan savet, ukoliko se sir teško razmazuje može se dodati jedna pavlaka...
prijatno
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Paprike punjene povrćem
Sastojci:
6 paprika roga
1 praziluk
2 veća krompira
3 šargarepe
200 g pečuraka
50 g sušenog paradajza
3 kašike ulja
30 g margarina
mešavina začina
Priprema:
1. Paprike pažljivo izdubiti pa očistiti od peteljki i semena.
2. Praziluk i sušeni paradajz iseći na sitne kockice, a šampinjone na listove. Šargarepu i krompir izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a zatim dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Potom dodati krompir i pržiti ga bez dodavanja tečnosti. Kada krompir omekša, dodati šampinjone, sušeni paradajz i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju poslagati punjene paprike. Prekriti ih listovima margarina i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC. Tokom pečenja povremeno ih okretati da bi ravnomerno porumenele.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Pohovane paprike punjene sirom
Ako imate pečenih paprika u zamrzivaču, evo ideje za doručak ili večeru...
Sastojci za 4 osobe:
8-10 - pečenih paprika
3 jaja
oko 200 gr.tvrđeg sira
nekoliko kašika brašna
nekoliko kašika prezli
po potrebi ulja
po ukusu soli
1. Pečene paprike oljuštite, očistite od semena i posolite. Izmešajte sir i 1 jaje i svaku papriku napunite ovim nadevom,možete dodati i kajmaka,biće mnogo pikantnije.. ukoliko je cela, ili je u protivnom raširite, stavite nadev na nju i lagano urolajte, kao za sarmu.
2. Umutite 2 jaja viljuškom, i svaku punjenu paprika panirajte, tj. uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u prezle i pržite na zagrejanom ulju.
3. Stavljajte pohovane paprike najpre na salvetu, kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim tople služite.
Uživajte!
Paprike sa orasima
Sastojci:
4 paprike babure
1 paprika roga
1 manji praziluk
150 g pirinča
120 g seckanih oraha
120 g pečene paprike
120 g pelata paradajza
seckani lista celera
8 dl supe od povrća
5 dl soka od paradajza
3 kašike brašna, ulje
mešavina začina
Priprema:
1. Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena.
2. Praziluk, pelat paradajza i filete pečene paprike iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti praziluk, a potom dodati pirinač te i njega kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje supe od povrća dok pirinač ne omekša.
4. Zatim dodati orahe, list celera, pečenu papriku i pelat paradajza i kratko propržiti.
5. Pripremljenim filom napuniti paprike babure i zatvoriti ih kockama roge.
6. Posebno na malo ulja propržiti brašno pa postepeno dodavati mešavinu soka od paradajza i supe od povrća. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
7. U sos dodati punjene paprike i kuvati dok paprike ne omekšaju.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Paprike punjene kozjim sirom
Još malo pa neće biti svežeg povrća na pijacama. Zato ga treba iskoristiti što više, a jedan od najboljih načina su sveže paprike punjene kozjim sirom.
* * * Sastojci * * *
8 srednjih šilja paprika
250 grama kozjeg sira
kisela pavlaka
pola limuna
so,
mleveni biber,
bosiljak
maslinovo ulje
* * * Priprema * * *
Paprike operite i izvadite im semenke i žilice.
U činiji pomešajte sveži kozji sir sa pola kisele pavlake ili manje (smjesa ne sme biti tečna, ali mora biti glatka), začinite sa malo soli i bibera.
Smesu dobro promešajte i napunite paprike.
U tri decilitra maslinovog ulja stavite iskidane listiće svežeg bosiljka, dodajte sok od pola limuna, malo posolite i pobiberite.
U plitku posudu poslažite paprike, pelijte ih začinjenim maslinovim uljem, poklopite posudu i ostavite u frižideru najmanje tri sata kako bi se ukusi izmešali.
* * * Poslužite kao hladno predjelo uz sveži kukuruzni hleb. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Rolat sa pečenim paprikama
* * * Sastojci:* * *
8 crvenih paprika babura
2 konzerve tunjevine
300 g feta sira
1/2 veze peršuna
150 g švapskog sira
5 kiselih krastavaca
začin C, biber
* * * Priprema:* * *
Paprike ispeći, oljuštiti i očistiti od semena, peršun i krastavce sitno iseckati, a tunjevinu ocediti od ulja.
U odgovarajućoj posudi sjediniti izmrvljen feta sir, švapski sir, tunjevinu, peršun i kisele krastavce, te začiniti po ukusu.
Na foliju poslagati filete pečene paprike u obliku pravougaonika, premazati ih pripremljenim filom i urolovati.
* * * Rolat ostaviti da odstoji u frižideru, a zatim ga iseći na šnite.* * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|