:: |
Autor |
Poruka |
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
Ja nosim naočare na daleko od juna 2008 i veoma se teško navikavam tj.nisam se još navikla na njih Jer jednostavno ne volim naočare i neću da ih nosim napolje
A sočiva.. Njih se gadim da stavljam u oko Čula sam da može dođi do komplikacija.. A naočare ne volim? Šta da radim?
|
|
|
|
|
|
Hot Cherry Banovan! -!Every Girl's Nightmare!-
|
Datum registracije: 22 Dec 2006 Poruke: 29710 Mesto: PederLand
|
|
nextajox je napisao/la sledeće: | Ja nosim naočare na daleko od juna 2008 i veoma se teško navikavam tj.nisam se još navikla na njih Jer jednostavno ne volim naočare i neću da ih nosim napolje
A sočiva.. Njih se gadim da stavljam u oko Čula sam da može dođi do komplikacija.. A naočare ne volim? Šta da radim? |
odeš do očne klinike oni ti vide i kažu kakva sočiva su ti najbolja za oko
pa kad ti je već toliko blam izlaziti sa naočrima u krad(mada ne vidim u tome ništa strašno)
evo nosim sočiva već dve god skoro i sve je u redu
i to u boji
i baš sam sladak i sve cure su moje hahaha
filicka je napisao/la sledeće: | Meni bre nije jasno sta ce uopste socivo,vodenasta opna? |
idi malo guuglaj ahahha
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Kad vec trebas ih nositi (naocare) mislim da nista nije tesko kada se mora a i ne vidim neki razlog zasto odbijas da ih nosis vani nisi jedina a i nista strasno u tome.
Sto se tice sociva, moze doci do komplikacija ali i ne mora da znaci da vazi za sve Uzmes one koje tebi odgovaraju i lepo naucis kako i sta, nije tesko malo na pocetku ali posle bude obicna stvar.
|
|
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
|
|
Znam,biće mi teško samo prvih mesec dana dok se ne naviknem.. Mada nikad nisam nosila naočara,evo sada prvi put i zbog toga mi i čudno da idem sa njima napolje.. Ali verujem da ću se navići
|
|
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Nemam bas najbolje iskustvo sto se tice kontaktnih sociva.
Odes lekaru, pregled, kaze ti kakve trebas, instrukcije dobijes.. u pocetku nije bas lako ali se naviknes i posle bude ko od igre stavljanje i skidanje.
Postoji ogranicenje nosenja, meni je receno ne vise od 12 sati, meni licno bas smetaju kad ih imam toliko dugo vremena, bole me oci i iritiraju me.
Svoj par ako nosim svakodnevno onda su mi dobre za 2 nedelje, ako preskocim koji dan tako moze malo duze, zavisi.
Jednom prilikom sam "ostetila" roznjacu umalo sam izgubila vid na levo oko, uzrok toga je bio prekovremeno nosenje kao i stavljanje i skidanje svaki cas nisam ih nosila mozda godinu dana posle toga dok je sve doslo u normalu onda sam pocela opet sada ali vise cuvam i pazim tako da nema problema.
Nekome nimalo ne smetaju ali nije kod svih isto
|
|
|
|
|
|
ღ kača ღ Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Jun 2009 Poruke: 31
|
|
Kontaktne leće nosim oko 3 godine, polu tvrde. Sada, ako imaš veliku dioptriju -3,-4,.... onda ti se preporučuju polu tvrde jer one ne dozvoljavaju da nešto prodire do oka i kao dioptrija ne raste, ne smiješ spavati s njima, poslije svakog skidanja dobro pranje leće radi bakterija,... Možeš ih nositi do 8h ( kasnije kada se oko navikne možeš i preko toga, ali nije preporučljivo ).
Ako ti je dioptrija neka manja, onda možeš uzeti mekane ( koje su i udobnije ) i biraj si boju , ista stvar, skidanje prije spavanja, itd..
Trebat će ti vremena da se navikneš stavljati ih, neće ti biti problema.
Što se tiče naočala, ja sam svoje platila 450€ i ne osjetiš da ih imaš, lagane su i udobne za nositi ( ista stvar dok se ne navikneš ).
Što se mora, nije teško .
|
|
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
|
|
Uzela sam sočiva i mogu reći da je to jako dobra stvar
Dobro,stavila sam iz jedno 6 puta a skinula iz prvog al ništa mi ne smeta,ne peče,ne grebe.Vrlo sam zadovoljna
|
|
|
|
|
|
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~
|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324
|
|
Nosim leće 2-3 godine i dižem spomenik onom' tko je došao na ideju stvoriti nešto takvo. Nikad nisam imala nikakvih problema, hvala Bogu, pa čak ni kad sam ih prvi put stavljala -> sama i u roku 3-5 min.
Nosim meke leće -> tromjesečne, ali samo kad idem negdje. Dok sam izvan kuće, uopće ih ne osjetim, zaboravim da ih imam, ali čim dođem kući, osjetim nekakvo... opterećenje te ih automatski vadim i stavljam naočale. Navikla sam svoje oči da same traže naočale i podsjete me da imam leće kako ne bih zaspala s njima, tuširala se i sl. To mi je savjetovao optičar - nosi leće kad ideš negdje, a kad dođeš kući, izvadi ih i stavi naočale.
I evo, kombinirajući leće i naočale, moja je dioptrija godinama nepromjenjiva.
Savjetujem svima koji ne vole nositi naočale ili ih ne nose, a moraju, da nabave leće -> oči će im biti zahvalne.
|
|
|
|
|
|
voulez-vous ♧Otac Makarije♧
|
Godine: 40
Datum registracije: 09 Sep 2007 Poruke: 5164
|
|
° Jaca ° je napisao/la sledeće: |
Savjetujem svima koji ne vole nositi naočale ili ih ne nose, a moraju, da nabave leće -> oči će im biti zahvalne. |
Stvarno su dobra stvar... nosim ih i ja... ali ima tu jedna stvar.... ja isto ne mogu nositi naocare, ne trpim nista na licu, znaci ni naocae za sunce.... Ali kad smo kod vida.... ne znam da li ste primetili ili razgovarali sa vasim oftamologom... niti jedan oftamolog ne nosi sociva... vec svi nose naocare.... Jel se neko zapitao ZASTO?
Sto se tice nosenja sociva... navodno nigde nije potvrdjeno da bas nosenje sociva izaziva povecanje dioptrije... Sve je od coveka do coveka, iz dana u dan i mi se menjamo i manjaju se razne stvari u oku... tako da kod nekoga dolazi vremenom do povecanja dioptrije...
U svakom slucaju je jako komforno... omogucava bolje vidno polje nego naocare.... a problemi sa infekcijama i drugimkomplikacijama su jako jako retki... naravno... uz pridrzavanje uputstava a koriscenje i higijene...
SRECNO
|
|
|
|
|
|
tina1995 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Jun 2010 Poruke: 1
|
|
8 godina sam nosila naocare..i onda kad mi je preku*cilo da izvinete odlucila sam da stavim sociva dobila sam polutvrda GP. u pocetku ,prvih nedelju dana mi je bio uzas o.O a posle ja sam se totalno navikla na njih..bukvalno.ne osecam ih..i po meni mnogo su bolja od naocara..jer naocare znaju i da spadnu,pa gledamo preko glave..i svasta..a sociva tu su gde su i nema mrdanja..a da ne pominjem koliko je estetski lepse a danas sam nekako okrzala jedan deo sociva..i cekam da stignu nova uzas mi je.. al u svakom slucaju..sociva su po meni mnogo bolja od naocara.i svima ih preporucujem pozz
|
|
|
|
|
|
zdravko112 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 11 Mar 2011 Poruke: 3
|
|
Kontaktna sočiva sam kupovo preko Balkanoptika nikad problema nisam imao.
|
|
|
|
|
|
zdravko112 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 11 Mar 2011 Poruke: 3
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|