www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

kontaktna sociva
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

Godine: 35

Datum registracije: 16 Jul 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 02, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja nosim naočare na daleko od juna 2008 i veoma se teško navikavam tj.nisam se još navikla na njih Rolling Eyes Jer jednostavno ne volim naočare i neću da ih nosim napolje Exclamation

A sočiva.. Njih se gadim da stavljam u oko Confused Čula sam da može dođi do komplikacija.. A naočare ne volim? Šta da radim? Crying or Very sad

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 12:43 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nextajox je napisao/la sledeće:
Ja nosim naočare na daleko od juna 2008 i veoma se teško navikavam tj.nisam se još navikla na njih Rolling Eyes Jer jednostavno ne volim naočare i neću da ih nosim napolje Exclamation

A sočiva.. Njih se gadim da stavljam u oko Confused Čula sam da može dođi do komplikacija.. A naočare ne volim? Šta da radim? Crying or Very sad

odeš do očne klinike oni ti vide i kažu kakva sočiva su ti najbolja za oko Wink

pa kad ti je već toliko blam izlaziti sa naočrima u krad(mada ne vidim u tome ništa strašno)

evo nosim sočiva već dve god skoro i sve je u redu Razz Razz Razz

i to u boji Mr. Green Mr. Green

i baš sam sladak i sve cure su moje Laughing Laughing Laughing hahaha

filicka je napisao/la sledeće:
Meni bre nije jasno sta ce uopste socivo,vodenasta opna?

idi malo guuglaj Mr. Green Mr. Green Mr. Green ahahha

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 1:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kad vec trebas ih nositi (naocare) mislim da nista nije tesko kada se mora a i ne vidim neki razlog zasto odbijas da ih nosis vani Confused nisi jedina a i nista strasno u tome.

Sto se tice sociva, moze doci do komplikacija ali i ne mora da znaci da vazi za sve Wink Uzmes one koje tebi odgovaraju i lepo naucis kako i sta, nije tesko Mr. Green malo na pocetku ali posle bude obicna stvar.

nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 11:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znam,biće mi teško samo prvih mesec dana dok se ne naviknem.. Mada nikad nisam nosila naočara,evo sada prvi put i zbog toga mi i čudno da idem sa njima napolje.. Ali verujem da ću se navići Sad Wink

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 12, 2009 6:34 am    Naslov poruke: Re: kontaktna sociva Na vrh strane Na dno strane

Nemam bas najbolje iskustvo sto se tice kontaktnih sociva.

Odes lekaru, pregled, kaze ti kakve trebas, instrukcije dobijes.. u pocetku nije bas lako ali se naviknes i posle bude ko od igre stavljanje i skidanje.
Postoji ogranicenje nosenja, meni je receno ne vise od 12 sati, meni licno bas smetaju kad ih imam toliko dugo vremena, bole me oci i iritiraju me.
Svoj par ako nosim svakodnevno onda su mi dobre za 2 nedelje, ako preskocim koji dan tako moze malo duze, zavisi.

Jednom prilikom sam "ostetila" roznjacu umalo sam izgubila vid na levo oko, uzrok toga je bio prekovremeno nosenje kao i stavljanje i skidanje svaki cas Rolling Eyes nisam ih nosila mozda godinu dana posle toga dok je sve doslo u normalu onda sam pocela opet sada ali vise cuvam i pazim tako da nema problema.

Nekome nimalo ne smetaju ali nije kod svih isto Smile

ღ kača ღ
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Jun 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 12, 2009 11:12 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kontaktne leće nosim oko 3 godine, polu tvrde. Sada, ako imaš veliku dioptriju -3,-4,.... onda ti se preporučuju polu tvrde jer one ne dozvoljavaju da nešto prodire do oka i kao dioptrija ne raste, ne smiješ spavati s njima, poslije svakog skidanja dobro pranje leće radi bakterija,... Možeš ih nositi do 8h ( kasnije kada se oko navikne možeš i preko toga, ali nije preporučljivo ).

Ako ti je dioptrija neka manja, onda možeš uzeti mekane ( koje su i udobnije ) i biraj si boju Razz, ista stvar, skidanje prije spavanja, itd..

Trebat će ti vremena da se navikneš stavljati ih, neće ti biti problema.

Što se tiče naočala, ja sam svoje platila 450€ i ne osjetiš da ih imaš, lagane su i udobne za nositi Smile ( ista stvar dok se ne navikneš ).

Što se mora, nije teško Smile.

nextajox
حزب الحيوان
<b>حزب الحيوان</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jun 24, 2009 12:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uzela sam sočiva i mogu reći da je to jako dobra stvar Mr. Green Very Happy

Dobro,stavila sam iz jedno 6 puta a skinula iz prvog Mr. Green al ništa mi ne smeta,ne peče,ne grebe.Vrlo sam zadovoljna Wink

° Jaca °
~ zažmirim i putujem ~
<b>~ zažmirim i putujem ~</b>

Datum registracije: 28 Okt 2008

usa.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 07, 2009 2:28 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nosim leće 2-3 godine i dižem spomenik onom' tko je došao na ideju stvoriti nešto takvo. Mr. Green Nikad nisam imala nikakvih problema, hvala Bogu, pa čak ni kad sam ih prvi put stavljala -> sama i u roku 3-5 min.
Nosim meke leće -> tromjesečne, ali samo kad idem negdje. Dok sam izvan kuće, uopće ih ne osjetim, zaboravim da ih imam, ali čim dođem kući, osjetim nekakvo... opterećenje te ih automatski vadim i stavljam naočale. Navikla sam svoje oči da same traže naočale i podsjete me da imam leće kako ne bih zaspala s njima, tuširala se i sl. To mi je savjetovao optičar - nosi leće kad ideš negdje, a kad dođeš kući, izvadi ih i stavi naočale. Wink

I evo, kombinirajući leće i naočale, moja je dioptrija godinama nepromjenjiva. Wink

Savjetujem svima koji ne vole nositi naočale ili ih ne nose, a moraju, da nabave leće -> oči će im biti zahvalne. Mr. Green Wink

voulez-vous
♧Otac Makarije♧
<b>♧Otac Makarije♧</b>

Godine: 40

Datum registracije: 09 Sep 2007

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 01, 2009 3:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

° Jaca ° je napisao/la sledeće:

Savjetujem svima koji ne vole nositi naočale ili ih ne nose, a moraju, da nabave leće -> oči će im biti zahvalne. Mr. Green Wink

Stvarno su dobra stvar... nosim ih i ja... ali ima tu jedna stvar.... ja isto ne mogu nositi naocare, ne trpim nista na licu, znaci ni naocae za sunce.... Ali kad smo kod vida.... ne znam da li ste primetili ili razgovarali sa vasim oftamologom... niti jedan oftamolog ne nosi sociva... vec svi nose naocare.... Jel se neko zapitao ZASTO?

Sto se tice nosenja sociva... navodno nigde nije potvrdjeno da bas nosenje sociva izaziva povecanje dioptrije... Sve je od coveka do coveka, iz dana u dan i mi se menjamo i manjaju se razne stvari u oku... tako da kod nekoga dolazi vremenom do povecanja dioptrije...

U svakom slucaju je jako komforno... omogucava bolje vidno polje nego naocare.... a problemi sa infekcijama i drugimkomplikacijama su jako jako retki... naravno... uz pridrzavanje uputstava a koriscenje i higijene...

Arrow SRECNO Exclamation Wink

tina1995
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 17 Jun 2010

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 27, 2010 5:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

8 godina sam nosila naocare..i onda kad mi je preku*cilo da izvinete odlucila sam da stavim sociva Smile dobila sam polutvrda GP. u pocetku ,prvih nedelju dana mi je bio uzas o.O a posle ja sam se totalno navikla na njih..bukvalno.ne osecam ih..i po meni mnogo su bolja od naocara..jer naocare znaju i da spadnu,pa gledamo preko glave..i svasta..a sociva tu su gde su i nema mrdanja..a da ne pominjem koliko je estetski lepse Very Happy a danas sam nekako okrzala jedan deo sociva..i cekam da stignu nova Sad uzas mi je..Sad al u svakom slucaju..sociva su po meni mnogo bolja od naocara.i svima ih preporucujem Very Happy pozz

zdravko112
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 11 Mar 2011

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 25, 2011 11:22 am    Naslov poruke: kontaktna sociva Na vrh strane Na dno strane

Kontaktna sočiva sam kupovo preko Balkanoptika nikad problema nisam imao.

zdravko112
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 11 Mar 2011

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 07, 2011 1:18 am    Naslov poruke: Kontaktna sociva Na vrh strane Na dno strane

inace ima kupiti ovde Kontaktna sociva

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> kontaktna sociva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Strana 4 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon