:: |
Autor |
Poruka |
BulatCar ::The Dark Knight::
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Jun 2007 Poruke: 10451 Mesto: ~Liga senki~
|
|
Hajde ljudi definisanje ovog pojma...
Kad muškarac dolazi u ovaj položaj?
Da li vam se nekad desilo da postanete jedan papučar?
Da li ste izgubili ortaka koji je postao jedan iz ove fele?
Pišite i neke zanimljive dogadjaje vezane za ovu temu...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje
|
|
za sebe ne bi reko da sam papučar, bar ne sad, dok sam sam , ali znam prijatelje koji su to postali čak sam i izgubio dobrog prijatelja zbog toga.
Papučar je neko koji svo svoje vrijeme na pogrešan način posvečuje svojoj partnerici. Dakle onaj tip muškarca koji dopušta sebi da ga djevojka/cura/žena potpuno kontroliše.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
♥ QueeN ♥ [°mama 3 anđela°]
|
Datum registracije: 15 Feb 2008 Poruke: 15445 Mesto: ♥ Sakrivena u Njegovom Pogledu,Zarobljena u Njegovom Srcu,Zauvek u Njegovom Toplom Zagrljaju ♥
|
|
Citat: | Kad muškarac dolazi u ovaj položaj? |
Uglavnom kad je nesiguran u sebe, nema svoje stavove, misljenja, svoje ja i svoju muskost, pa počinje slušati ženku(koja mu naređuje, a ovaj bezpogovorno mora slišat) :mrgreen
Citat: | Da li ste izgubili ortaka koji je postao jedan iz ove fele? |
Ne vidim zašto bi se gubilo prijateljstvo zbog ovoga. Pa zaboga, postoje neki koji su papučari u kući, a kad izađu vanka su šmekeri
Citat: | Papučar je neko koji svo svoje vrijeme na pogrešan način posvečuje svojoj partnerici. Dakle onaj tip muškarca koji dopušta sebi da ga djevojka/cura/žena potpuno kontroliše. |
Jaki lijepo rečeno, djelimo mišljenje
|
|
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
Dajte neki primjer, tisuću puta sam čula taj izraz ali nisam upoznala takvoga.
Kaj mislite kontrolira? Poruke, izlaske, kaj ?
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
|
|
Anđela je napisao/la sledeće: | Dajte neki primjer, tisuću puta sam čula taj izraz ali nisam upoznala takvoga.
Kaj mislite kontrolira? Poruke, izlaske, kaj ? |
evo primjera iz iskustva:
Zovem ti ja jarana tog mog, ajmo reko izač' malo, na jedno pičence, on mi odgovara, ne mogu zvat če me ova moja. ajd reko nema frke, djevojka je djevojka, tako par puta, vazda neki izgovori ko ne mogu sad, sad če doć, ona je kod mene, ovo ono. dok mi nije puklo pa sam ga pito, u čemu je fol? mislim dokle če da se vadi na nju ili je u stvari nešto drugo. Kaže on, ma znaš, ne voli ona da izlazim sa drugima ako nije ona uz mene. Pa reko reci i njoj da izađe, ne grizem ebiga. E znaš, ona voli da budemo sami nas dvoje. Tad mi je bilo jasno, i reko sam njemu to a vala i njoj. Reko ako tako nastavite vas dvoje, uskoro če te ostati sami fakat, a tek onda je život dosadan. Tako nemožete živjeti, izolovani od svih.
EDIT: ovo je banalan primjer, ima tu i kontrolisanja poruka i svega toga, a za takve i kojekakve kontrole on zna, al dopušta i dalje takvo ponašanje. ima tu i kontrola oblačenja, pričanje, u glavnom potpuna kontrola. Englezi imaju dobar izraz isto: "pussy whipet"
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
|
Anđela inso umjetnica
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Dec 2006 Poruke: 10293
|
|
E, hvala ti na objašnjenju, srce.
mislim toga fakat ima i kod jednih i kod drugih polova, ne ? Znam da u ljubavi svašta dozvoljavamo, ali past pod utjecaj opsesije, navike, ljubomore partnera i izgubiti vlastito ja je previše. To je bar moje mišljenje. Dakako da volim nekad sjedit sama s partnerom vani ili doma satima, ali.. non-stop? Izgubit prijatelje zbog toga? Vrijedi li?
|
|
|
|
|
|
Konjanik Ludi Bosanac
|
|
|
naravno, ima toga i obrnuto...
slažem se sa tobom Anđela, svako normalan voli da bude sam sa svojim dragim/om, to je normalno, al ne vrijedi zbog sujete partnera izgubiti svijet oko sebe, danas sutra tog parnera nema... to se desilo tom mom jaranu, kad sam jim ja svoje reko, odnosi između nje i mene su sasvim zamrli, zamjerila mi je skroz, on je to znao, poslje nekoliko vremena oni su se razišli, i opa, nema ni mene niti ima bilo koga. znaći izgubio je sve zbog nje.
|
|
|
|
|
Ohanzee Banovan! .:Tale Believer:.
|
Datum registracije: 11 Feb 2007 Poruke: 4685
|
|
pa... kada bi neko video mene, mogu da se kladim da bi mu bas tako izgledao
s razlikom sto meni moja devojka/zena nista i ne prica... ja se sam povinujem bez ikakve reci
salim se
mada sam jedan period prosao kada je mogla komotno da samnom radi sta hoce... i tada bih sigurno pristao, i ne bi ni osetio da sam postao papucica...
sta ja smatram pod Papucizmom (pod papucom i cizmom )... samo ono kada su svi odgovori na muskarceve delatnosti zena mi rekla, ne mogu zena mi ne da, kada dodje zena, da pitam zenu, samo ako zena hoce..... zena, zena i zena... kada zena odlucuje o njegovom zivotu...
i ja povremeno kazem iz zajebancije "ne da mi zena"... nije mi ni jasno kako moze da mi zena nesto ne dozvoli ... moze da se slaze i ne slaze, da razgovara samnom i da ako joj nesto nije po volji, finim putem me ubedi da nesto ne uradim...
a sve ostalo sto cinim da se ona oseca lepo i sto bi neko pomislio da sam papuca... to je samo zato sto zelim da se moja devojcica oseca lepo...
a komsiluk neka brine o papucama
|
_________________ Kad pripadam tebi, tad konačno potpuno pripadam i samome sebi.
Michelangelo Buonarotti |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|