www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

kontaktna sociva
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
genius25
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 28 Sep 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 12:20 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moytsa je napisao/la sledeće:
Nosim kontaktne lece vec 14 godina i nemam vecih problema s njima. Pogotovo s ovim zadnjima koje sam uzela, to su neke japanske lece. Kostale su nekih 200 eura, ali sam prezadovoljna njima. Inace stare su znale smetat kad zapuse vjetar pa nesto upadne u oko, pa su se maglile, oci su se susile, bilo bi ih neizdrzivo imat na ocima iduci dan, ako sam noc prije zaspala s njima... ali svi ti problemi su nestali s ovim novim lecama. Slobodno i zaspem s njima, bez ikakvih smetnji.

molim te reci mi jesu polutvrde i gdje si nabavila cjena je nebitna Meni ove zadnje nevaljaju nista magle se a na vjetar nesmijem ni izac

Moytsa
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 11 Dec 2005
Mesto: St

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sre Nov 22, 2006 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da, polutvrde su (silikonske), propustaju vise kisika od drugih leca, zato su udobnije za nosenje. Cuj, njih ti zastupa samo jedna okulistica u Hrvatskoj i ona je u Splitu. Ne vidim odakle si, ali ako te zanima kako doc do njih mogu ti na privat poslat njen broj i adresu pa da joj se obratis. Mozda postoji mogucnost da ih narucis preko nje posto vec znas svoju dioptriju. Meni osobno su bile pravi preporod, a znam jos prijatelja koji ih nose i svi su prezadovoljni.

genius25
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 44

Datum registracije: 28 Sep 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Nov 23, 2006 12:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ajd pls javi to ce mi puno pomoci

alanya
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 08 Sep 2006
Mesto: Maribor

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Ned Nov 26, 2006 12:33 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nosim kontaktna sociva vec 6 godina i isto nemam nekih problema. Katkad imam suhe oci i to je to. Imam sociva za 1 mesac.

donaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Feb 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 23, 2007 6:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sociva su fenomenalna stvar!!! Pre nego sto sam ih "otkrila" nosila sam naocare, bzv. Pa jos ako su u boji... Very Happy Ja sam se navikla posle nedelju dana, i kada zaspim sa njima, nista se ne desi! Inace, uzimam ona mesecna.

mar4kos
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 43

Datum registracije: 09 Dec 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 01, 2007 10:18 pm    Naslov poruke: a Na vrh strane Na dno strane

sto se mene tice bolje je nosit naocale nego socina,jer ih je tesko odrzavat.

ekonomista87
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 37

Datum registracije: 20 Sep 2006
Mesto: Vojvodina, Pancevo

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 02, 2007 9:05 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Imam i naocare i sociva! Uglavnom nosim naocare ali ponekad stavim i sociva. Inace sociva su vrlo prakticna, meni barem. Nije mi problem ni da ih stavim ni da ih skinem.

Eliot je sreda
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 15 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 08, 2007 9:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ljudi, vec nedeljama pokusavam da stavim sociva i ne ide!
Prosto ne mogu da kontrolisem taj urodjeni instikt treptanja.
Kod opticara sam uspela da ih stavim uz dosta muke i instrukcije tipa:
"E sada samo malo levo/desno...gledaj gore/dole...etc."
Trebalo mi je sat vremena da ih stavim i jos toliko da ih skinem Rolling Eyes

Napominjem da imam meka sociva. Neutral
Ima li neko neki savet, kako da ih 'namontiram' Twisted Evil ?

jingjang1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 22 Mar 2007

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 23, 2007 8:47 am    Naslov poruke: sociva Na vrh strane Na dno strane

Mozda ti pomogne video snimak na web adresi www.optika.ba

http://www.optika.ba/uvijek_nikada.html

Na ovoj web adresi sam nasla najpovoljnija sociva (Bausch&Lomb 6kom-60KM), a do tada sam placala 4 kom - 150 KM

Tanja-mwa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 30

Datum registracije: 09 Jul 2008
Mesto: Kikinda

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 09, 2008 1:27 am    Naslov poruke: ... Na vrh strane Na dno strane

Molim vas da mi neko odgovori! Imam samo 14 godina, a nosim naocare vec 3 god, dioptrija -0.75 ...Dioptrija nije mnogo velika, ali ja strasno mrzim da nosim naocare, tako da sam od minimalne diotrije dosla do ove,bas zbog toga sto ne volim da nosim naocare. Volela bih kontaktna sociva, ali me zanima koja minimalna dioptrija mora da bude da bi se ona nosila?? Hvala unapred!

erilla
~kuin lumihiutale~
<b>~kuin lumihiutale~</b>

Datum registracije: 24 Apr 2007

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 18, 2008 5:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pošto vidim da ti niko nije odgovorio, pokušaču da ti pomognem ja. Sočiva nosim već dugo i koliko ja znam nema nikakve "granice" koliko mora biti minimalna dioptrija da bi mogla nositi sočiva.

p.s. I nemoj misliti da si samo ti kriva da ti je vid slabiji (pošto ne voliš nositi naočare). Ja sam davno davno počela slabo da vidim, dioptrija mi je bila 0,50 ili možda još manje, okulist mi je rekao da ako ih nudem redovno nosila, za godinu dana će mi se vid popraviti. Nosila sam ih dan i noć, stvarno sam imala volju i želju da dobro vidim, pošto su mi u svakodnevnom životu naočare smetale, ali nikad nije bilo bolje. Sa naočarima sam došla do dioptrije 6,50 i počela sam razmišljati o laserskoj operaciji, ali onda sam se odlučila za sočiva, i rast dioptrije mi se iznenada ustavila, tako da sad već duže vreme nosim 6 (na sočivima).

Ako zbog ničega drugog, sočiva vredi nositi (bar po mojim iskustvima) bar da se rast dioptrije ustavi.

filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 33

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 04, 2008 3:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni bre nije jasno sta ce uopste socivo,vodenasta opna?

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> kontaktna sociva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon