:: |
Autor |
Poruka |
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
Moytsa je napisao/la sledeće: | Nosim kontaktne lece vec 14 godina i nemam vecih problema s njima. Pogotovo s ovim zadnjima koje sam uzela, to su neke japanske lece. Kostale su nekih 200 eura, ali sam prezadovoljna njima. Inace stare su znale smetat kad zapuse vjetar pa nesto upadne u oko, pa su se maglile, oci su se susile, bilo bi ih neizdrzivo imat na ocima iduci dan, ako sam noc prije zaspala s njima... ali svi ti problemi su nestali s ovim novim lecama. Slobodno i zaspem s njima, bez ikakvih smetnji. |
molim te reci mi jesu polutvrde i gdje si nabavila cjena je nebitna Meni ove zadnje nevaljaju nista magle se a na vjetar nesmijem ni izac
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
Moytsa Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St
|
|
Da, polutvrde su (silikonske), propustaju vise kisika od drugih leca, zato su udobnije za nosenje. Cuj, njih ti zastupa samo jedna okulistica u Hrvatskoj i ona je u Splitu. Ne vidim odakle si, ali ako te zanima kako doc do njih mogu ti na privat poslat njen broj i adresu pa da joj se obratis. Mozda postoji mogucnost da ih narucis preko nje posto vec znas svoju dioptriju. Meni osobno su bile pravi preporod, a znam jos prijatelja koji ih nose i svi su prezadovoljni.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
|
|
|
genius25 Iskusni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 908
|
|
ajd pls javi to ce mi puno pomoci
|
_________________ ...Da sam žirafa i da mi netko kaže da sam zmija,ja bih ipak znao da sam ŽIRAFA..... |
|
|
|
|
alanya Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 08 Sep 2006 Poruke: 296 Mesto: Maribor
|
|
nosim kontaktna sociva vec 6 godina i isto nemam nekih problema. Katkad imam suhe oci i to je to. Imam sociva za 1 mesac.
|
|
|
|
|
|
donaaa Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Feb 2007 Poruke: 4
|
|
Sociva su fenomenalna stvar!!! Pre nego sto sam ih "otkrila" nosila sam naocare, bzv. Pa jos ako su u boji... Ja sam se navikla posle nedelju dana, i kada zaspim sa njima, nista se ne desi! Inace, uzimam ona mesecna.
|
|
|
|
|
|
mar4kos Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 09 Dec 2006 Poruke: 115
|
|
sto se mene tice bolje je nosit naocale nego socina,jer ih je tesko odrzavat.
|
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Imam i naocare i sociva! Uglavnom nosim naocare ali ponekad stavim i sociva. Inace sociva su vrlo prakticna, meni barem. Nije mi problem ni da ih stavim ni da ih skinem.
|
|
|
|
|
|
Eliot je sreda Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 1128
|
|
Ljudi, vec nedeljama pokusavam da stavim sociva i ne ide!
Prosto ne mogu da kontrolisem taj urodjeni instikt treptanja.
Kod opticara sam uspela da ih stavim uz dosta muke i instrukcije tipa:
"E sada samo malo levo/desno...gledaj gore/dole...etc."
Trebalo mi je sat vremena da ih stavim i jos toliko da ih skinem
Napominjem da imam meka sociva.
Ima li neko neki savet, kako da ih 'namontiram' ?
|
|
|
|
|
|
jingjang1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 22 Mar 2007 Poruke: 1
|
|
|
|
|
Tanja-mwa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 30
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 1 Mesto: Kikinda
|
|
Molim vas da mi neko odgovori! Imam samo 14 godina, a nosim naocare vec 3 god, dioptrija -0.75 ...Dioptrija nije mnogo velika, ali ja strasno mrzim da nosim naocare, tako da sam od minimalne diotrije dosla do ove,bas zbog toga sto ne volim da nosim naocare. Volela bih kontaktna sociva, ali me zanima koja minimalna dioptrija mora da bude da bi se ona nosila?? Hvala unapred!
|
_________________ Joj...HELP people |
|
|
|
|
erilla ~kuin lumihiutale~
|
Datum registracije: 24 Apr 2007 Poruke: 11947
|
|
Pošto vidim da ti niko nije odgovorio, pokušaču da ti pomognem ja. Sočiva nosim već dugo i koliko ja znam nema nikakve "granice" koliko mora biti minimalna dioptrija da bi mogla nositi sočiva.
p.s. I nemoj misliti da si samo ti kriva da ti je vid slabiji (pošto ne voliš nositi naočare). Ja sam davno davno počela slabo da vidim, dioptrija mi je bila 0,50 ili možda još manje, okulist mi je rekao da ako ih nudem redovno nosila, za godinu dana će mi se vid popraviti. Nosila sam ih dan i noć, stvarno sam imala volju i želju da dobro vidim, pošto su mi u svakodnevnom životu naočare smetale, ali nikad nije bilo bolje. Sa naočarima sam došla do dioptrije 6,50 i počela sam razmišljati o laserskoj operaciji, ali onda sam se odlučila za sočiva, i rast dioptrije mi se iznenada ustavila, tako da sad već duže vreme nosim 6 (na sočivima).
Ako zbog ničega drugog, sočiva vredi nositi (bar po mojim iskustvima) bar da se rast dioptrije ustavi.
|
_________________ I dižem glavu gore, kao ratnik što ide u boj. Dok vetar šiba u lice, ja odlazim stari moj ... |
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 33
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
Meni bre nije jasno sta ce uopste socivo,vodenasta opna?
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|