:: |
Autor |
Poruka |
Uniqa Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 26 Okt 2006 Poruke: 159
|
|
biber,vegeta i origano, i chilly naravno
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Moj omiljeni zacin je ljuta papricica, ide sa svim i svacim.
|
|
|
|
|
|
maconja_no1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 10 Nov 2006 Poruke: 118
|
|
najjaci zacin za mene je inace vegeta i znajte da s njom mozete sve uljepsat ali dame ne bas hehe
|
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Nema do Vegete!
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
neyo1975 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 15 Jan 2007 Poruke: 2
|
|
zacini?...lud sam za njima...osim soli i ljutog, koje umereno koristim, mislim da hrana ne bi mogla bez bibera, mirodjije, lovorovog lista,persunovog lista,sargarepe, paradajza, celera, belog luka (joj ide mi vodica na usta) a da ne spominjem jos i gomilu (za mene egzoticnih) tipa karija, safrana, karanfilica, majcine dusice...ovo tek nameravam da isprobam...malo sam lenj na pripremanju...
|
|
|
|
|
|
mial Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Avg 2007 Poruke: 3
|
|
moze li mi netko objasniti, sto podrazumijvate pod mirodjijom tj koji je to zacin s obzirom da je mirodjija skupno ime za dodatak jelima.
vidim da se u vecini slucajeva ipak odlucujete za vegetu ili zacin c (pretpostavljam nesto slicno vegeti).ja osobno izbjegavam te tvornicki radjene zacine iz vise razloga (puni su glutaminata i konzervansa). ipak je mnogo bolje prirodno zacinsko bilje svjeze ili suho svejedno. neke mozemo uzgajati i na balkonu jer ne traze mnogo posla oko njih. persin, ruzmarin, bosiljak, kadulju, dusicu itd, mozemo posaditi u loncanicu i tako svjeze ubrana i dodana u neko jelo daje mnogo bolji i puniji ukus nego bilo koji tvornicki buckuris.
|
|
|
|
|
|
gandalf 999 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Avg 2007 Poruke: 101
|
|
Kada neko kaze mirodjija ja mislim samo na jedno,a to je biljka mirodjije ja te listice obicno stavljam u sos inace je ne koristim za druga jela.Volim origano i ne mogu zamisliti nijedno jelo bez njega .Naravno nezaobilazna je nana ,ona daje nesto posebno hrani ,sto bi rekli i miris i ukus.
|
_________________ [CENTER]
GLEDAJTE KA SUNCU U ZORU PETOGA DANA
|
|
|
|
|
hypo011 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 18 Avg 2010 Poruke: 1
|
|
Ja ne volim mirodjiju i korijander, ali volim cimet narocito u piti od jabuka
|
|
|
|
|
|
vixi23 Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 28 Sep 2009 Poruke: 8751
|
|
cimet,origano,safran,cili,ruzmarin....to su mi omiljeni bar oni kojih mogu da se setim trenutno
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|