www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Prosečna plata nam pala još jedan odsto
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~
::  
Autor Poruka
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Mar 25, 2014 4:12 pm    Naslov poruke: Prosečna plata nam pala još jedan odsto Na vrh strane Na dno strane

Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena februara, iznosila je 44.057 dinara što je, kada se uračuna inflacija, jedan odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.

Prosečna zarada za porezima i doprinosima iznosila je 60.845 dinara.

U poređenju s februarom 2013. godine, prosečna neto zarada je nominalno (poređenje samo iznosa, bez računanja inflacije) bila veća za 1,6 odsto, a realno manja za jedan odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno bila veća za 1,1 odsto, a realno manja za 1,5 odsto.

Gledano prema januaru, februarska plata je bila nominalno veća za 16 odsto, a realno za 15,9 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna neto zarada isplaćena u januru i februaru, nominalno je bila manja za 0,6 odsto, a realno za 3,4 odsto nego u istom periodu prošle godine. Prosečna bruto zarada je nominalno bila manja za 1,1 odsto, a realno za 3,9 odsto.

(MONDO/Agencije)

jellenadabogdakrepala
*Bitanga bez Princeze*
<b>*Bitanga bez Princeze*</b>

Datum registracije: 05 Apr 2011
Mesto: pandorina kutija

antiguabarbuda.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 27, 2014 9:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa normalno da ce se povecavati prosjek plata..ako se konstantno povecava broj onih koji primaju mmnimalac..koji uvijek ostaje isti...
dok se pri tome takodje povecava broj ...kao i visina plata.... onih "plafonasa"... Rolling Eyes

problem nije visina prosjecna plate...problem je sto visoki drzavni duznosnici ne prate euro standard...
i sto ne primaju platu u skladu sa tim standardima.

u eu ...u svakoj od clanica...visoki zvanicnici bilo koje te drzave primaju plate u visini tri prosjecne plate
u eu....

a nasi visoki zvanicnici...primaju plate i po 10 -15 puta vece od prosjeka... Rolling Eyes

i to je najveci problem..
a kada ih neko natjera da usklade propise i svoje plate skresu 10 x ....
onda ce morati minimalce da dignu ..na nesto podnosljivo...
kao i porsjek plata...bar duplo...da bi i oni imali iole normalnu platu...
dok se toi ne desi...

trovat ce vas ovako..preko medija statistikama...
o prosjecnoj plati...koja je nesto fiktivno..
i ne znaci nista...kod nas...

a kada usklade ono sto sam pomenuo..e tada ce i prosjek imati neku svrhu i zaista ce ga neko i dobijati...

da li je normalno da jedan viski zvanicnik prima platu ( i ful mjesecna primanja) u visini od 15 000 km..
a da jedan prosjecan penzioner prima penziju od 400 maraka...
to je 37x manje mjesecno primanje...

da li taj visoki drzavni zvanicnik..vredi kao 37 penzionera..
koji su zaradili radom penziju..radeci 35- 40 godina.. Rolling Eyes
dok je pri tome potrosacka korpa za 4 clanu porodicu preko 2 hiljade maraka..

znaci pet takvih penzija treba samo za hranu i nuzno...4clanoj porodici da prezivi..
a gdje su rezije...gdje su bilo kakve luxuzne pogodnosti..
mada eto nasi poiliticari cigarete i kafu i par piva smatraju luxuzom..Laughing

4clanoj porodici treba minimum 2000 evra da normalno i poprilicno "pazljivo proracunato" zivi..

dzaba je to pricati...narod ima svoje politicke idole..koji ih dusevno zadovoljavaju svojim dusevnim masturbacijama
govoreci im ono sto oni zele da cuju...

pa otud i izjave pojdinih majmuna iz mase zatupljenih do zabrinjavajucih razmjera.....koje sam imao priliku da cujem.-..

kao..."vise volim da me neko pljacka i da se bogati na meni...ali da mi
sacuva drzavu...
nego da me "vodi" neko ko me nece opljackati.. ali ce mi prodati drzavu.."

mukica Laughing Laughing

drzavu da sacuva..koju pri tome niko i ne zeli da uzme
niti je pokusava uzeti...niti zeli bilo sta s njom da ima Laughing

ali ti politicki idoli..naravno znaju sta mentole najvise pali...
pa im to svakodnevno serviraju..

i tako se jedni s drugima prepucavaju..
na jednos strani su kao ovi sto hoce da uzmu drzavu ..nekome..
a na drugoj strani su ovi i oni koji je kao brane..

i tako 18 godina to traje... Rolling Eyes
narod sve gladniji i gladniji..creva im kvrce-..(ali je sit ego)

dok pri tome visoki drzavni zvanicnici koji nam prodaju maglu...
za uzvrat se bogate i primaju nepojmljive zdravom razumu - plate..

plate kakve mozda ni najvece ekonomije sveta ne daju svojim visokim zvanicnicima.. Laughing
(nikola spiric recimo ..on je imao vecu platu(ima i sada toliku platu) nego silvio berluskoni dok je trajao... Laughing i da li je to normalno.. Laughing )

dok mi gladujemo i vodimo brigu ...cija je cuna veca...dodikova ili bakirova...radojiciceva ili komsiceva...i tako... Rolling Eyes
a oni se lijepo bogate nad nama i zive ko bogovi...Rolling Eyes

Rolling Eyes

love is all you need
......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Vesti ~ -> ~ Arhiva - Vesti ~ -> Prosečna plata nam pala još jedan odsto Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon