:: |
Autor |
Poruka |
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Prosečna neto zarada u Srbiji isplaćena februara, iznosila je 44.057 dinara što je, kada se uračuna inflacija, jedan odsto manje nego u istom mesecu prošle godine.
Prosečna zarada za porezima i doprinosima iznosila je 60.845 dinara.
U poređenju s februarom 2013. godine, prosečna neto zarada je nominalno (poređenje samo iznosa, bez računanja inflacije) bila veća za 1,6 odsto, a realno manja za jedan odsto, dok je prosečna bruto zarada nominalno bila veća za 1,1 odsto, a realno manja za 1,5 odsto.
Gledano prema januaru, februarska plata je bila nominalno veća za 16 odsto, a realno za 15,9 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.
Prosečna neto zarada isplaćena u januru i februaru, nominalno je bila manja za 0,6 odsto, a realno za 3,4 odsto nego u istom periodu prošle godine. Prosečna bruto zarada je nominalno bila manja za 1,1 odsto, a realno za 3,9 odsto.
(MONDO/Agencije)
|
|
|
|
|
|
jellenadabogdakrepala *Bitanga bez Princeze*
|
Datum registracije: 05 Apr 2011 Poruke: 26431 Mesto: pandorina kutija
|
|
pa normalno da ce se povecavati prosjek plata..ako se konstantno povecava broj onih koji primaju mmnimalac..koji uvijek ostaje isti...
dok se pri tome takodje povecava broj ...kao i visina plata.... onih "plafonasa"...
problem nije visina prosjecna plate...problem je sto visoki drzavni duznosnici ne prate euro standard...
i sto ne primaju platu u skladu sa tim standardima.
u eu ...u svakoj od clanica...visoki zvanicnici bilo koje te drzave primaju plate u visini tri prosjecne plate
u eu....
a nasi visoki zvanicnici...primaju plate i po 10 -15 puta vece od prosjeka...
i to je najveci problem..
a kada ih neko natjera da usklade propise i svoje plate skresu 10 x ....
onda ce morati minimalce da dignu ..na nesto podnosljivo...
kao i porsjek plata...bar duplo...da bi i oni imali iole normalnu platu...
dok se toi ne desi...
trovat ce vas ovako..preko medija statistikama...
o prosjecnoj plati...koja je nesto fiktivno..
i ne znaci nista...kod nas...
a kada usklade ono sto sam pomenuo..e tada ce i prosjek imati neku svrhu i zaista ce ga neko i dobijati...
da li je normalno da jedan viski zvanicnik prima platu ( i ful mjesecna primanja) u visini od 15 000 km..
a da jedan prosjecan penzioner prima penziju od 400 maraka...
to je 37x manje mjesecno primanje...
da li taj visoki drzavni zvanicnik..vredi kao 37 penzionera..
koji su zaradili radom penziju..radeci 35- 40 godina..
dok je pri tome potrosacka korpa za 4 clanu porodicu preko 2 hiljade maraka..
znaci pet takvih penzija treba samo za hranu i nuzno...4clanoj porodici da prezivi..
a gdje su rezije...gdje su bilo kakve luxuzne pogodnosti..
mada eto nasi poiliticari cigarete i kafu i par piva smatraju luxuzom..
4clanoj porodici treba minimum 2000 evra da normalno i poprilicno "pazljivo proracunato" zivi..
dzaba je to pricati...narod ima svoje politicke idole..koji ih dusevno zadovoljavaju svojim dusevnim masturbacijama
govoreci im ono sto oni zele da cuju...
pa otud i izjave pojdinih majmuna iz mase zatupljenih do zabrinjavajucih razmjera.....koje sam imao priliku da cujem.-..
kao..."vise volim da me neko pljacka i da se bogati na meni...ali da mi
sacuva drzavu...
nego da me "vodi" neko ko me nece opljackati.. ali ce mi prodati drzavu.."
mukica
drzavu da sacuva..koju pri tome niko i ne zeli da uzme
niti je pokusava uzeti...niti zeli bilo sta s njom da ima
ali ti politicki idoli..naravno znaju sta mentole najvise pali...
pa im to svakodnevno serviraju..
i tako se jedni s drugima prepucavaju..
na jednos strani su kao ovi sto hoce da uzmu drzavu ..nekome..
a na drugoj strani su ovi i oni koji je kao brane..
i tako 18 godina to traje...
narod sve gladniji i gladniji..creva im kvrce-..(ali je sit ego)
dok pri tome visoki drzavni zvanicnici koji nam prodaju maglu...
za uzvrat se bogate i primaju nepojmljive zdravom razumu - plate..
plate kakve mozda ni najvece ekonomije sveta ne daju svojim visokim zvanicnicima..
(nikola spiric recimo ..on je imao vecu platu(ima i sada toliku platu) nego silvio berluskoni dok je trajao... i da li je to normalno.. )
dok mi gladujemo i vodimo brigu ...cija je cuna veca...dodikova ili bakirova...radojiciceva ili komsiceva...i tako...
a oni se lijepo bogate nad nama i zive ko bogovi...
|
_________________ All we need is love
all you need love
all you need is love love
love is all you need
......
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|