:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Špageti sa dimnjenom pastrmkom
Evo idealnog recepta za sve vas koji dođete s posla gladni, a ne biste jeli brzu hranu. Špageti u kombinaciji sa ribom su lagana hrana koja će vas zasiti, a neće učiniti da se osećate naduto. Ukupno vam treba 20 minuta da spremite ovo jelo. Uživaćete sigurno u ukusu!
Umesto mesa stavite ribu i pripremite zdraviju varijantu špageta
* * * Sastojci * * *
500 g tankih špageta
1 konzerva paradajz-pelata
5 čenova belog luka, iseckanih na kolutove
200 g fileta dimljene pastrmke
100 g čeri paradajza, isečenog na polovine
1 šolja maslinovog ulja
nekoliko listova bosiljka ili kašičica suvog
1 šaka iscepkanog svežeg peršuna
Priprema
* * * Priprema sosa:* * *
Zagrejte pola količine ulja u tiganju na slaboj vatri, pa dodajte luk i polako pržite oko 10 minuta.
Kada luk počne da pušta aromu, iseckajte filete pastrmke na komadiće i dodajte ih u tiganj (dok sitnite filete, proverite da li je neka koščica ribe ipak ostala i uklonite je).
Pržite ribu na tihoj vatri sledećih 5 minuta.
Zatim dodajte paradajz-pelat i čeri paradajz, pojačajte vatru i kuvajte još 10 minuta, dok čeri ne postane mekan.
Dodajte so po ukusu, a ako vam sos deluje kiselo, stavite i malo šećera.
Začinite bosiljkom.
* * *Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Kada su špageti skuvani i oceđeni, prelijte ih sosom, dobro promešajte, a zatim pospite peršunom.
Pre nego što poslužite pastu, prelijte je ostatkom maslinovog ulja. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|