www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Špageti sa dimnjenom pastrmkom
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 4:51 am    Naslov poruke: Špageti sa dimnjenom pastrmkom Na vrh strane Na dno strane

Špageti sa dimnjenom pastrmkom

Evo idealnog recepta za sve vas koji dođete s posla gladni, a ne biste jeli brzu hranu. Špageti u kombinaciji sa ribom su lagana hrana koja će vas zasiti, a neće učiniti da se osećate naduto. Ukupno vam treba 20 minuta da spremite ovo jelo. Uživaćete sigurno u ukusu!



Umesto mesa stavite ribu i pripremite zdraviju varijantu špageta


* * * Sastojci * * *


500 g tankih špageta

1 konzerva paradajz-pelata

5 čenova belog luka, iseckanih na kolutove

200 g fileta dimljene pastrmke


100 g čeri paradajza, isečenog na polovine

1 šolja maslinovog ulja

nekoliko listova bosiljka ili kašičica suvog

1 šaka iscepkanog svežeg peršuna



Priprema

* * * Priprema sosa:* * *

Zagrejte pola količine ulja u tiganju na slaboj vatri, pa dodajte luk i polako pržite oko 10 minuta.

Kada luk počne da pušta aromu, iseckajte filete pastrmke na komadiće i dodajte ih u tiganj (dok sitnite filete, proverite da li je neka koščica ribe ipak ostala i uklonite je).


Pržite ribu na tihoj vatri sledećih 5 minuta.

Zatim dodajte paradajz-pelat i čeri paradajz, pojačajte vatru i kuvajte još 10 minuta, dok čeri ne postane mekan.


Dodajte so po ukusu, a ako vam sos deluje kiselo, stavite i malo šećera.

Začinite bosiljkom.



* * *Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Kada su špageti skuvani i oceđeni, prelijte ih sosom, dobro promešajte, a zatim pospite peršunom.

Pre nego što poslužite pastu, prelijte je ostatkom maslinovog ulja. * * *


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Špageti sa dimnjenom pastrmkom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon