:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Domaći burek sa sirom
* * * Sastojci * * *
♦ 1/2 kg kora za pitu
♦ 350 g sitnog slanog sira
♦ 250 ml vode
♦ 125 ml ulja
* * * Priprema* * *
Promešati ulje i vodu.
Sir izmrviti.
Dve kore staviti u nauljenu tepsiju, tako da krajevi prelaze ivice tepsije.
Mešavinom ulja i vode poprskati kore, na to staviti još dve kore, koje takođe treba poprskati.
Staviti treću koru, a preko nje malo sira.
Ređati dalje, po dve poprskane kore, pa na trećoj sir i tako redom dok se sve kore ne utroše.
* * * Korama koje su prešle ivicu tepsije umotati burek, pa ga zaliti ostatkom ulja. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. * * *
Prijatno!
Burek sa mesom
Ovo je pravi domaći mesni BUREK…
* * * Sastojci * * *
Potrebno je
1/2 kg tanjih kora
350 gr.mlevenog mesa
2 deci hladne vode
malo ulja
1 parašak za pecivo
1 kašikica soli
2 kašikice vegete
1 manja glavica crnog luka
po ukusu bibera
* * * Priprema * * *
U šerpu sipati vrlo malo ulja, dodati mleveno meso, mlevenu glavicu očišćenog crnog luka, prodinstaati meso.
U toku dinstanja dodati dve kašikice vegete, i lepo prodinstati na laganoj vatri-nema potrebe dolivati vode, dinsta se kratko.
U čašu od dva deci sipati vode ali ne napuniti do kraja, “s prsta” manje vode i tu sipati ulje,( da ukupno bude dva deci), dodati kašikicu soli i prašak za pecivo.
Dobro izmešati.
U okrugao pleh sipati malo ulja, namazati pleh.
Staviti prvi list kore, malo preliti sa tečnošću, staviti preko nje drugu koru, malo preliti i smo po malo “pobacati” uprženo mleveno meso, dodati narednu koru , preliti tečnošću i na svaku koru samo po malo dodavati meso.
* * * Tako raditi do pri kraju, za predposlednju koru ostaviti vrlo malo mesa-ali neka neka i na njoj bude meso, zadnju koru namazati vodom u kojoj smo dodali malo ulja.
Peći na 200 C dok ne porumeni. * * *
Prijatno!
Burek sa krompirom
Najednostavniji burek sa krompirom
* * * Sastojci * * *
Potrebno je:
500 gr. tanke kore
600 gr. krompira
1 glavica crnog luka
suvi začin, so, biber
* * * Preliv:* * *
1.5dc ulja
2.5dc vode
1 kk soli
* * * Priprema * * *
Dinstati crni luk na malo ulja.
Skloniti sa vatre i dodati izrendani krompir i začine.
Sve dobro promešati.
Nauljiti tepsiju, pa slagati po dve kore koje se prelivaju prelivom.
Zatim stavljati fil.
Slagati dok se ne utroši materijal.
* * * Zadnju koru preliti i staviti u zagrejanu rernu da se peče. * * *
Prijatno!
Šareni burek (burek sa mesom i krompirom)
* * * Sastojci * * *
300 gr.mleveno meso
juneće, svinjsko ili mešano
300 gr. krompira isečen na kockice
1 glavica crni luk sitno seckan
so
biber
1,5 dl ulje
1 dl kisela voda
0,5 kg kore za pitu tanke
* * * Priprema * * *
Oljuštite krompir i isecite ga na kockice.
Pomešajte ga sa mlevenim mesom i crnim lukom.
Dodajte so i biber po ukusu.
Pripremite tri kore.
Svaku poprskajte sa tri kašičice ulja i jednom kašičicom kisele vode.
Na treću koru rasporedite pripremljen nadev.
Uvijte u rolat.
Na isti način napravite još četiri rolata.
Rernu ugrejte na 200 stepeni. U tepsiju stavite papir za pečenje i poredajte pripremljene rolate.
* * * Svaki prelijte sa 3 kašičice ulja. Pecite oko 30 minuta da porumene. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|