www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Burek
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 20, 2013 10:24 am    Naslov poruke: Burek Na vrh strane Na dno strane

Domaći burek sa sirom



* * * Sastojci * * *


♦ 1/2 kg kora za pitu

♦ 350 g sitnog slanog sira


♦ 250 ml vode

♦ 125 ml ulja




* * * Priprema* * *

Promešati ulje i vodu.

Sir izmrviti.

Dve kore staviti u nauljenu tepsiju, tako da krajevi prelaze ivice tepsije.


Mešavinom ulja i vode poprskati kore, na to staviti još dve kore, koje takođe treba poprskati.

Staviti treću koru, a preko nje malo sira.


Ređati dalje, po dve poprskane kore, pa na trećoj sir i tako redom dok se sve kore ne utroše.

* * * Korama koje su prešle ivicu tepsije umotati burek, pa ga zaliti ostatkom ulja. Peći na 180 stepeni oko sat vremena. * * *


Prijatno!


Burek sa mesom



Ovo je pravi domaći mesni BUREK…

* * * Sastojci * * *


Potrebno je


1/2 kg tanjih kora

350 gr.mlevenog mesa

2 deci hladne vode

malo ulja

1 parašak za pecivo

1 kašikica soli

2 kašikice vegete

1 manja glavica crnog luka

po ukusu bibera




* * * Priprema * * *




U šerpu sipati vrlo malo ulja, dodati mleveno meso, mlevenu glavicu očišćenog crnog luka, prodinstaati meso.

U toku dinstanja dodati dve kašikice vegete, i lepo prodinstati na laganoj vatri-nema potrebe dolivati vode, dinsta se kratko.

U čašu od dva deci sipati vode ali ne napuniti do kraja, “s prsta” manje vode i tu sipati ulje,( da ukupno bude dva deci), dodati kašikicu soli i prašak za pecivo.


Dobro izmešati.

U okrugao pleh sipati malo ulja, namazati pleh.


Staviti prvi list kore, malo preliti sa tečnošću, staviti preko nje drugu koru, malo preliti i smo po malo “pobacati” uprženo mleveno meso, dodati narednu koru , preliti tečnošću i na svaku koru samo po malo dodavati meso.

* * * Tako raditi do pri kraju, za predposlednju koru ostaviti vrlo malo mesa-ali neka neka i na njoj bude meso, zadnju koru namazati vodom u kojoj smo dodali malo ulja.

Peći na 200 C dok ne porumeni. * * *


Prijatno!



Burek sa krompirom





Najednostavniji burek sa krompirom

* * * Sastojci * * *



Potrebno je:


500 gr. tanke kore

600 gr. krompira


1 glavica crnog luka

suvi začin, so, biber



* * * Preliv:* * *

1.5dc ulja

2.5dc vode


1 kk soli


* * * Priprema * * *



Dinstati crni luk na malo ulja.

Skloniti sa vatre i dodati izrendani krompir i začine.

Sve dobro promešati.


Nauljiti tepsiju, pa slagati po dve kore koje se prelivaju prelivom.

Zatim stavljati fil.


Slagati dok se ne utroši materijal.



* * * Zadnju koru preliti i staviti u zagrejanu rernu da se peče. * * *



Prijatno!


Šareni burek (burek sa mesom i krompirom)



* * * Sastojci * * *


300 gr.mleveno meso

juneće, svinjsko ili mešano

300 gr. krompira isečen na kockice

1 glavica crni luk sitno seckan

so


biber

1,5 dl ulje

1 dl kisela voda

0,5 kg kore za pitu tanke



* * * Priprema * * *


Oljuštite krompir i isecite ga na kockice.

Pomešajte ga sa mlevenim mesom i crnim lukom.

Dodajte so i biber po ukusu.

Pripremite tri kore.

Svaku poprskajte sa tri kašičice ulja i jednom kašičicom kisele vode.

Na treću koru rasporedite pripremljen nadev.

Uvijte u rolat.

Na isti način napravite još četiri rolata.


Rernu ugrejte na 200 stepeni. U tepsiju stavite papir za pečenje i poredajte pripremljene rolate.

* * * Svaki prelijte sa 3 kašičice ulja. Pecite oko 30 minuta da porumene. * * *



Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Burek Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon