:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Engleska pita
Nemojte da vas prevari naziv, jer engleska pita definitivno prolazi kao glavno jelo.
* * * Sastojci:* * *
* 1/2 kg. mlevene junetine
* 2 glavice luka
* 2 čena belog luka
* 100 gr. šampinjona
* 2 dl goveđe supe
* šoljica belog vina
* kašika paradajz pirea
* sušeni ruzmarin
* so, biber
* 600 gr. krompira
* puter
* * * Priprema:* * *
Naseckajte luk pa ga propržite na puteru u dubljem tiganju. Na luk dodajte mleveno meso, sitno naseckani beli luk i pečurke naseckane na kriške. Dinstajte povremeno podlivajući goveđom supom.
Zatim dolijte vino pa dodajte kašiku pirea od paradjza i malo sušenog ruzmarina. Sveukupno dinstajte petnaestak minuta. Kada je gotovo, sve prebacite u vatrostalnu posudu prečnika oko 30 centimetara.
Krompire oljuštite i nasecite na kriške pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne smekšaju. Kada su skuvani, ocedite ih, dodajte im malo maslaca (može i slatke pavlake) i zgnječite u pire.
Pire potom stavite na meso u vatrostalnoj posudi tako da ga pokrijete. Ravnomerno ga rasporedite, ali ostavite gornju površinu malo ispupčenom, tako da se lepše zapeče. Na kraju poprskajte maslinovim uljem.
* * * Zapecite u rerni na jačoj temperaturi, oko desetak minuta. Pazite da ne zagori. Prema želji, preko krompira pre pečenja možete posuti sitno naseckani beli luk ili narendani sir. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|