www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Engleska kuhinja
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 5:52 am    Naslov poruke: Engleska kuhinja Na vrh strane Na dno strane

Engleska pita

Nemojte da vas prevari naziv, jer engleska pita definitivno prolazi kao glavno jelo.



* * * Sastojci:* * *


* 1/2 kg. mlevene junetine

* 2 glavice luka

* 2 čena belog luka

* 100 gr. šampinjona

* 2 dl goveđe supe

* šoljica belog vina

* kašika paradajz pirea

* sušeni ruzmarin

* so, biber

* 600 gr. krompira

* puter




* * * Priprema:* * *

Naseckajte luk pa ga propržite na puteru u dubljem tiganju. Na luk dodajte mleveno meso, sitno naseckani beli luk i pečurke naseckane na kriške. Dinstajte povremeno podlivajući goveđom supom.



Zatim dolijte vino pa dodajte kašiku pirea od paradjza i malo sušenog ruzmarina. Sveukupno dinstajte petnaestak minuta. Kada je gotovo, sve prebacite u vatrostalnu posudu prečnika oko 30 centimetara.




Krompire oljuštite i nasecite na kriške pa kuvajte u posoljenoj vodi dok ne smekšaju. Kada su skuvani, ocedite ih, dodajte im malo maslaca (može i slatke pavlake) i zgnječite u pire.



Pire potom stavite na meso u vatrostalnoj posudi tako da ga pokrijete. Ravnomerno ga rasporedite, ali ostavite gornju površinu malo ispupčenom, tako da se lepše zapeče. Na kraju poprskajte maslinovim uljem.




* * * Zapecite u rerni na jačoj temperaturi, oko desetak minuta.  Pazite da ne zagori. Prema želji, preko krompira pre pečenja možete posuti sitno naseckani beli luk ili narendani sir. * * *


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Kroz kuhinje sveta ~ -> Engleska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon