www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Šnicle...
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:02 pm    Naslov poruke: Šnicle... Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u sosu sa ajvarom i senfom


Sastojci

* 500 grama svinjskog buta
* 100 grama brašna
* 1 dl ulja
* 2 supene kašike senfa
* 3 supene kašike ajvara
* so, biber
* začin po ukusu

Način pripreme

Iseći šnicle, izlupati ih i svaku uvaljati u brašno. Zagrejati ulje i pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Izvaditi šnicle i na ulju na kojem su se pržile propržiti 5-6 kašika brašna, senf i ajvar. Naliti sa pola litra vode.

Kad prokuva, vratiti šnicle u sos i kuvati na laganoj vatri uz mešanje, dok šnicle ne omekšaju. Po potrebi dolivati vodu. Na kraju posoliti po ukusu. Služiti uz pire krompir, makarone, rižu.

Vreme pripreme: 120 minuta



_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u pikantnom sosu od paradajza

Sastojci

* šnicle (juneće, svinjske ili živinske, ali je najlepše sa junećim) - oko 10 šnicli (u zavisnosti od broja članova)
* so, vegeta, biber
* 3 čena belog luka
* origano
* kuvani paradajz (oko 2,5 dl)
* brašno
* malo ulja

Način pripreme

Tanko izlupati šnicle, posuti svaku solju i vegetom i staviti malo bibera. Zatim uzeti manji sud u koji mogu da se ređaju po dve šnicle (ako je veća količina, onda se ređaju više od dve šnicle, ali se uvek odredi da bude više redova mesa pa se zato uzima npr. đuvečara).

Sud namazati sa malo ulja i ređati sledećim redom: jedan red čistog mesa pa malo belog luka i origana: drugi red preklapati suprotno, ali šnicle uvaljati u brašno, pa opet staviti malo belog luka i origana i tako redom dok se ne utroši sve meso.

Kad je ređanje mesa gotovo, preliti smesom vode, paradajza i šećera po ukusu (kao kada se kuva paradajz čorba) i dodati malo ulja. Paradajzom preliti meso tako da sos bude oko dva prsta iznad mesa.

Staviti u rernu i peći na srednjoj temperaturi (180 stepeni). S vremena na vreme proveriti meso i videti da li treba da se doda još paradajza i da li je mekano. Kad meso postane mekano, izvaditi ga iz rerne.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:06 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u sosu od sira



Sastojci

* 6 šnicli
* 250 ml pavlake
* 250 ml mleka
* 250 grama sira
* so i biber

Način pripreme

Sir rastopite na umerenoj vatri, pa dodajte mleko i pavlaku. Mešajući, ostavite ga na vatri dok ne postane gladak sos, a zatim ga procedite. Šnicle kratko ispržite s obeju strana. Prebacite ih u vatrostalni sud, prelijte sosom i zapecite u rerni. Služite toplo.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pikantne svinjske šnicle s kačkavaljem


Sastojci

* 8 malih svinjskih šnicli
* 2 kašike ulja
* so, biber
* 1 praziluk
* 1 kašika brašna
* 1 kašika aleve paprike
* 1 kašičica ruzmarina i majčine dušice
* 100 ml supe (instant)
* 200 ml slatke pavlake
* 100 grama rendanog kačkavalja

Način pripreme

Šnicle blago izlupati i pržiti 4 minuta sa svake strane. Posoliti, pobiberiti, izvaditi iz tiganja i staviti na toplo mesto. Praziluk iseći i propržiti na masnoći od mesa. Posuti brašnom i alevom paprikom, pa propržiti. Posuti začinima, naliti supu i slatku pavlaku i ukuvati na jakoj vatri.

Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati šnicle u nauljenu vatrostalnu posudu i preliti sosom od praziluka i pavlake. Posuti rendanim kačkavaljem i peći u rerni 10 minuta.

Vreme pripreme: 45 minuta

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske šnicle u sosu od pavlake


Sastojci

* 1 kg šnicli od svinjskog mesa
* ulje
* vegeta
* brašno
* 1 čaša pavlake
* 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja
* beli biber

Način pripreme

Uveče izlupati šnicle od svinjskog mesa samo sa jedne strane, svaku šniclu blago namazati uljem i ostaviti da prenoći (i omekša). Sutradan šnicle posoliti vegetom, uvaljati u brašno i blago propržiti sa obeju strana. Potom ih vratiti u tiganj u kom su pržene, dodati celu pavlaku, oko 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja, malo belog bibera i ostaviti da se prokrčkaju oko 40 minuta. Služiti uz krompir pire kom možete dodati 1-2 čena belog luka.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u sosu od peršuna


Sastojci (za 4 osobe)

* 25 grama sušenih vrganja
* 1 glavica crnog luka
* 50 grama šunke
* 4 kašike ulja
* 500 grama telećih šnicli
* 400 grama kratkih makarona
* so, biber
* 1 vezica peršuna
* 150 grama krem-sira
* 2 kašike sosa po želji

Način pripreme

Kuvati pečurke u 300 ml vode oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Oljuštiti luk i iseći šunku. Oprati meso, obrisati ga suvom krpom i iseći.

Testeninu kuvati u slanoj vodi dok voda ne proključa. Izliti vodu u kojoj su kuvane pečurke u drugu činiju, ocediti i po želji iseckati.

Meso peći oko 3 minuta u zagrejanom ulju. Izvaditi, posoliti i pobiberiti. Šunku i luk dinstati u socu od prženog mesa. U to dodati pečurke i 250 ml vode u kojoj su kuvane pečurke. Dodati krem-sir, promešati, kuvati oko 5 minuta i začiniti.

Oprati peršun i iseckati. U napravljenu prženu smesu dodati sos po želji, peršun i meso. Servirati i služiti sa testeninom a po želji garnirati zelenišem.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Šnicle u grašku

Sastojci

* 400 grama graška
* 1/2 kg svinjskih šnicli
* 2 čena belog luka
* 1 dl ulja
* 3 kašike brašna
* vegeta, so, biber

Način pripreme

Skuvati grašak, procediti ga i ostaviti sa strane. U šerpi u ulju propržiti istanjene i posoljene šnicle uvaljane u brašno. Izvaditi ih i staviti u činiju. Posebno napraviti smesu od 3 kašike brašna, belog luka, bibera i vode. Dodati u ulje u kom su se pržile šnicle, mešajući i postepeno dodajući vodu, tako da se dobije sos srednje gustine. Dodati vegetu po ukusu. U sos dodati grašak, a zatim i šnicle. Promešati i po potrebi dodati malo vode, da ne bi bilo previše gusto. Još malo prokrčkati i služiti uz bareni krompir.

Vreme pripreme: 60 minuta

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Sub Feb 20, 2010 8:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bečke šnicle s kornflejksom

Sastojci

* tanke šnicle belog pilećeg mesa (ili teletine, svinjetine)
* 2 jajeta sa malo mleka
* brašno za paniranje
* so
* kornflejks, sitno izmrvljen

Način pripreme

Meso dobro izlupati i posoliti. Panirati meso u brašno, potom u umućena jaja sa malo mleka i soli, a na kraju u izmrvljeni kornfleks. Pržiti u dubokoj dobro zagrejanoj masnoći tako da se kornflejks ne zalepi za tiganj. Služiti uz pomfrit ili pire i uz sezonsku salatu.

Vreme pripreme: 30 minuta

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 11:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovane šnicle




* * * Sastojci:* * *


- 4 svinjske šnicle

- 4 jaja

- brašno, so, biber, vegeta

- krompira 1 kg


- putera 1 mala kocka

- malo mleka

- prezle

- ulje




* * * Priprema * * *


Krompir stavite da se kuva.

Šnicle dobro izlupati, da budu što tanje, svaku posoliti, pobiberiti i staviti malo začina.

Jaja penasto umutiti i malo posoliti. U jedan tanjir staviti brašno, a u drugi prezle.



U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro zagreje.

Šnicle uvaljati u brašno, zatim u jaja, pa u hlebne mrvice i opet u jaja.


Pržiti ih u vrelom ulju.

* * * Baren krompir oguliti, dobro izgnječiti dodati puter, mleko i soli po ukusu.

Služiti uz pohovane šnicle. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Šnicle... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon