:: |
Autor |
Poruka |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Šnicle u sosu sa ajvarom i senfom
Sastojci
* 500 grama svinjskog buta
* 100 grama brašna
* 1 dl ulja
* 2 supene kašike senfa
* 3 supene kašike ajvara
* so, biber
* začin po ukusu
Način pripreme
Iseći šnicle, izlupati ih i svaku uvaljati u brašno. Zagrejati ulje i pržiti ih sa obe strane dok ne porumene. Izvaditi šnicle i na ulju na kojem su se pržile propržiti 5-6 kašika brašna, senf i ajvar. Naliti sa pola litra vode.
Kad prokuva, vratiti šnicle u sos i kuvati na laganoj vatri uz mešanje, dok šnicle ne omekšaju. Po potrebi dolivati vodu. Na kraju posoliti po ukusu. Služiti uz pire krompir, makarone, rižu.
Vreme pripreme: 120 minuta
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Šnicle u pikantnom sosu od paradajza
Sastojci
* šnicle (juneće, svinjske ili živinske, ali je najlepše sa junećim) - oko 10 šnicli (u zavisnosti od broja članova)
* so, vegeta, biber
* 3 čena belog luka
* origano
* kuvani paradajz (oko 2,5 dl)
* brašno
* malo ulja
Način pripreme
Tanko izlupati šnicle, posuti svaku solju i vegetom i staviti malo bibera. Zatim uzeti manji sud u koji mogu da se ređaju po dve šnicle (ako je veća količina, onda se ređaju više od dve šnicle, ali se uvek odredi da bude više redova mesa pa se zato uzima npr. đuvečara).
Sud namazati sa malo ulja i ređati sledećim redom: jedan red čistog mesa pa malo belog luka i origana: drugi red preklapati suprotno, ali šnicle uvaljati u brašno, pa opet staviti malo belog luka i origana i tako redom dok se ne utroši sve meso.
Kad je ređanje mesa gotovo, preliti smesom vode, paradajza i šećera po ukusu (kao kada se kuva paradajz čorba) i dodati malo ulja. Paradajzom preliti meso tako da sos bude oko dva prsta iznad mesa.
Staviti u rernu i peći na srednjoj temperaturi (180 stepeni). S vremena na vreme proveriti meso i videti da li treba da se doda još paradajza i da li je mekano. Kad meso postane mekano, izvaditi ga iz rerne.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Šnicle u sosu od sira
Sastojci
* 6 šnicli
* 250 ml pavlake
* 250 ml mleka
* 250 grama sira
* so i biber
Način pripreme
Sir rastopite na umerenoj vatri, pa dodajte mleko i pavlaku. Mešajući, ostavite ga na vatri dok ne postane gladak sos, a zatim ga procedite. Šnicle kratko ispržite s obeju strana. Prebacite ih u vatrostalni sud, prelijte sosom i zapecite u rerni. Služite toplo.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Pikantne svinjske šnicle s kačkavaljem
Sastojci
* 8 malih svinjskih šnicli
* 2 kašike ulja
* so, biber
* 1 praziluk
* 1 kašika brašna
* 1 kašika aleve paprike
* 1 kašičica ruzmarina i majčine dušice
* 100 ml supe (instant)
* 200 ml slatke pavlake
* 100 grama rendanog kačkavalja
Način pripreme
Šnicle blago izlupati i pržiti 4 minuta sa svake strane. Posoliti, pobiberiti, izvaditi iz tiganja i staviti na toplo mesto. Praziluk iseći i propržiti na masnoći od mesa. Posuti brašnom i alevom paprikom, pa propržiti. Posuti začinima, naliti supu i slatku pavlaku i ukuvati na jakoj vatri.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Poređati šnicle u nauljenu vatrostalnu posudu i preliti sosom od praziluka i pavlake. Posuti rendanim kačkavaljem i peći u rerni 10 minuta.
Vreme pripreme: 45 minuta
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Svinjske šnicle u sosu od pavlake
Sastojci
* 1 kg šnicli od svinjskog mesa
* ulje
* vegeta
* brašno
* 1 čaša pavlake
* 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja
* beli biber
Način pripreme
Uveče izlupati šnicle od svinjskog mesa samo sa jedne strane, svaku šniclu blago namazati uljem i ostaviti da prenoći (i omekša). Sutradan šnicle posoliti vegetom, uvaljati u brašno i blago propržiti sa obeju strana. Potom ih vratiti u tiganj u kom su pržene, dodati celu pavlaku, oko 150 grama rendanog dimljenog kačkavalja, malo belog bibera i ostaviti da se prokrčkaju oko 40 minuta. Služiti uz krompir pire kom možete dodati 1-2 čena belog luka.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Šnicle u sosu od peršuna
Sastojci (za 4 osobe)
* 25 grama sušenih vrganja
* 1 glavica crnog luka
* 50 grama šunke
* 4 kašike ulja
* 500 grama telećih šnicli
* 400 grama kratkih makarona
* so, biber
* 1 vezica peršuna
* 150 grama krem-sira
* 2 kašike sosa po želji
Način pripreme
Kuvati pečurke u 300 ml vode oko 15 minuta, dok ne omekšaju. Oljuštiti luk i iseći šunku. Oprati meso, obrisati ga suvom krpom i iseći.
Testeninu kuvati u slanoj vodi dok voda ne proključa. Izliti vodu u kojoj su kuvane pečurke u drugu činiju, ocediti i po želji iseckati.
Meso peći oko 3 minuta u zagrejanom ulju. Izvaditi, posoliti i pobiberiti. Šunku i luk dinstati u socu od prženog mesa. U to dodati pečurke i 250 ml vode u kojoj su kuvane pečurke. Dodati krem-sir, promešati, kuvati oko 5 minuta i začiniti.
Oprati peršun i iseckati. U napravljenu prženu smesu dodati sos po želji, peršun i meso. Servirati i služiti sa testeninom a po želji garnirati zelenišem.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Šnicle u grašku
Sastojci
* 400 grama graška
* 1/2 kg svinjskih šnicli
* 2 čena belog luka
* 1 dl ulja
* 3 kašike brašna
* vegeta, so, biber
Način pripreme
Skuvati grašak, procediti ga i ostaviti sa strane. U šerpi u ulju propržiti istanjene i posoljene šnicle uvaljane u brašno. Izvaditi ih i staviti u činiju. Posebno napraviti smesu od 3 kašike brašna, belog luka, bibera i vode. Dodati u ulje u kom su se pržile šnicle, mešajući i postepeno dodajući vodu, tako da se dobije sos srednje gustine. Dodati vegetu po ukusu. U sos dodati grašak, a zatim i šnicle. Promešati i po potrebi dodati malo vode, da ne bi bilo previše gusto. Još malo prokrčkati i služiti uz bareni krompir.
Vreme pripreme: 60 minuta
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Bečke šnicle s kornflejksom
Sastojci
* tanke šnicle belog pilećeg mesa (ili teletine, svinjetine)
* 2 jajeta sa malo mleka
* brašno za paniranje
* so
* kornflejks, sitno izmrvljen
Način pripreme
Meso dobro izlupati i posoliti. Panirati meso u brašno, potom u umućena jaja sa malo mleka i soli, a na kraju u izmrvljeni kornfleks. Pržiti u dubokoj dobro zagrejanoj masnoći tako da se kornflejks ne zalepi za tiganj. Služiti uz pomfrit ili pire i uz sezonsku salatu.
Vreme pripreme: 30 minuta
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Pohovane šnicle
* * * Sastojci:* * *
- 4 svinjske šnicle
- 4 jaja
- brašno, so, biber, vegeta
- krompira 1 kg
- putera 1 mala kocka
- malo mleka
- prezle
- ulje
* * * Priprema * * *
Krompir stavite da se kuva.
Šnicle dobro izlupati, da budu što tanje, svaku posoliti, pobiberiti i staviti malo začina.
Jaja penasto umutiti i malo posoliti. U jedan tanjir staviti brašno, a u drugi prezle.
U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro zagreje.
Šnicle uvaljati u brašno, zatim u jaja, pa u hlebne mrvice i opet u jaja.
Pržiti ih u vrelom ulju.
* * * Baren krompir oguliti, dobro izgnječiti dodati puter, mleko i soli po ukusu.
Služiti uz pohovane šnicle. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|