www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Nove bolesti za dobar biznis farmaceutske industrije
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
PedjaS
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 66

Datum registracije: 10 Dec 2006
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 28, 2006 10:34 pm    Naslov poruke: Nove bolesti za dobar biznis farmaceutske industrije Na vrh strane Na dno strane

"Farmaceutska industrija ne bira sredstva da ostvari profit. Normalne uspone i padove u životu i blage i uobičajne tegobe pretvara u potencijalno ozbiljne bolesti kako bi proširila tržište". Ova pojava je podrobno opisana u knjizi Jerga Bleha "Izumitelji bolesti". Idea
"Da bi mogla da održi vrtoglavu stopu rasta, industrija zdravlja mora da propisuje sve više lekova zdravim osobama", piše Bleh.
Pomoću studija, diskutabilnih sa epidemiološkog stanovišta, neke relativno bezopasne tegobe pretvorene su u ozbiljne sindrome".
Primenjuju se i drugi trikovi: najobičniji faktori rizika, kao što je smanjena gustina kostiju, pretvara se u pravu pravcatu bolest-osteoporozu.
Sve više se snižava prag za parametre kao što su holesterol, krvni pritisak, šećer u krvi... tako se broj pacijenata automatski udvostručuje ili utrostručuje.
Nijedan od tih podataka nije izmišljen i iza svih ovih definicija stoje grupe stručnjaka koji razrađuj smernice za terapiju i postavljanje dijagnoze.
U većini slučajeva te brojke i smernice se objavljuju u važnim medicinskim časopisima.
Ali... "Neke studije pokazuju da 90% istraživača koji razrađuju smernice ima sukob interesa" kaže Đovani Fava, profesor kliničke psihologije na Univerzitetu u Bolonji.
Sa druge strane sakrivaju se štetna dejstva lekova u upotrebi ili se bar prikazuje umanjeno štetno i potencijalno štetno dejstvo.

Da li smo stvarno mi lekari toliko bolesni, da ali od podkupljivosti? Potrošako društvo formira potrošački mentalitet, u kome novcem vrednujemo ljude a i oni nas, a na kraju svi postajemo žrtve tog sistema.

Pozdrav Dr PeđaS Wink[/size]

Crno i zlatno
Banovan!

Šetaj svoju štiklu
Šetaj svoju štiklu

Godine: 42

Datum registracije: 18 Okt 2006

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 28, 2006 10:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

pa ne čudim se, za svake gluposti se reklamiraju tablete, sirupi i kreme. Kad bi to sve pratila pila bi 100 tableta dnevno! Zašto piti tone lijekova za bolji imunitet kad se to sve nalazi u voću i povrću Rolling Eyes Ili neke tablete za bolju koncentraciju, pa da se još navučem na to, ma ajde Rolling Eyes Kad sam stvarno bolesna piti ću ono što mi doktor propiše!

-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja?

PedjaS
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 66

Datum registracije: 10 Dec 2006
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 30, 2006 10:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Very Happy "Crno i zlatno" problem koji sam izneo upravo i jeste u autoritetima iliti profesorima, ekspertima, njih podkupljuje farmaceutska industrija da naprave kriterijume, preporuke i protokole za lečenje, koje nemožeš ili je teško moguće izbeći u radu sa pacijentima.
Problem je u izmišljenim bolestima, promenom kriterija šta je bolesno, a onda i u propisivanju lekova za te "bolesti" Exclamation Confused

Pozdrav Dr Peđa

Slejdž
Gospodja Selektorka
Gospodja Selektorka

Godine: 46

Datum registracije: 15 Jul 2005
Mesto: Frankfurt/ Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 21, 2007 11:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dolete ovo iz Trudnoce

gric202
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 36

Datum registracije: 13 Mar 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 15, 2007 7:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Da su oni pravi stručnjaci ne bi sebi dozvolili da podpisuju studiju za koju znaju da je netačna...

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Nove bolesti za dobar biznis farmaceutske industrije Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon