:: |
Autor |
Poruka |
PedjaS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 66
Datum registracije: 10 Dec 2006 Poruke: 39 Mesto: Beograd
|
|
"Farmaceutska industrija ne bira sredstva da ostvari profit. Normalne uspone i padove u životu i blage i uobičajne tegobe pretvara u potencijalno ozbiljne bolesti kako bi proširila tržište". Ova pojava je podrobno opisana u knjizi Jerga Bleha "Izumitelji bolesti".
"Da bi mogla da održi vrtoglavu stopu rasta, industrija zdravlja mora da propisuje sve više lekova zdravim osobama", piše Bleh.
Pomoću studija, diskutabilnih sa epidemiološkog stanovišta, neke relativno bezopasne tegobe pretvorene su u ozbiljne sindrome".
Primenjuju se i drugi trikovi: najobičniji faktori rizika, kao što je smanjena gustina kostiju, pretvara se u pravu pravcatu bolest-osteoporozu.
Sve više se snižava prag za parametre kao što su holesterol, krvni pritisak, šećer u krvi... tako se broj pacijenata automatski udvostručuje ili utrostručuje.
Nijedan od tih podataka nije izmišljen i iza svih ovih definicija stoje grupe stručnjaka koji razrađuj smernice za terapiju i postavljanje dijagnoze.
U većini slučajeva te brojke i smernice se objavljuju u važnim medicinskim časopisima.
Ali... "Neke studije pokazuju da 90% istraživača koji razrađuju smernice ima sukob interesa" kaže Đovani Fava, profesor kliničke psihologije na Univerzitetu u Bolonji.
Sa druge strane sakrivaju se štetna dejstva lekova u upotrebi ili se bar prikazuje umanjeno štetno i potencijalno štetno dejstvo.
Da li smo stvarno mi lekari toliko bolesni, da ali od podkupljivosti? Potrošako društvo formira potrošački mentalitet, u kome novcem vrednujemo ljude a i oni nas, a na kraju svi postajemo žrtve tog sistema.
Pozdrav Dr PeđaS [/size]
|
_________________ beli mag u službi čoveka! |
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
pa ne čudim se, za svake gluposti se reklamiraju tablete, sirupi i kreme. Kad bi to sve pratila pila bi 100 tableta dnevno! Zašto piti tone lijekova za bolji imunitet kad se to sve nalazi u voću i povrću Ili neke tablete za bolju koncentraciju, pa da se još navučem na to, ma ajde Kad sam stvarno bolesna piti ću ono što mi doktor propiše!
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
PedjaS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 66
Datum registracije: 10 Dec 2006 Poruke: 39 Mesto: Beograd
|
|
"Crno i zlatno" problem koji sam izneo upravo i jeste u autoritetima iliti profesorima, ekspertima, njih podkupljuje farmaceutska industrija da naprave kriterijume, preporuke i protokole za lečenje, koje nemožeš ili je teško moguće izbeći u radu sa pacijentima.
Problem je u izmišljenim bolestima, promenom kriterija šta je bolesno, a onda i u propisivanju lekova za te "bolesti"
Pozdrav Dr Peđa
|
_________________ beli mag u službi čoveka! |
|
|
|
|
Slejdž Gospodja Selektorka
|
Godine: 46
Datum registracije: 15 Jul 2005 Poruke: 4716 Mesto: Frankfurt/ Loznica
|
|
Dolete ovo iz Trudnoce
|
_________________ Bez tebe ne smem
ja ne umem
disati,smejati se, hodati |
|
|
|
|
gric202 Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 13 Mar 2005 Poruke: 570
|
|
Da su oni pravi stručnjaci ne bi sebi dozvolili da podpisuju studiju za koju znaju da je netačna...
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|