:: |
Autor |
Poruka |
Blazeme Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 31
Datum registracije: 08 Okt 2005 Poruke: 148 Mesto: Pljevlja

|
|
|
|
 |
CoYoTe Dobro upućeni član

|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Sep 2004 Poruke: 618 Mesto: Arandjelovac/RC ETF

|
|
Ovo su izgleda neki primeri za pravljenje PHP-a.Nisam siguran.Taman da postavim i je jedno pitanje koje me muci danima.Postoji li editor za PHP?!Kako bi moga da "ukadem" sa nekog sajta (napr foruma) neki php file(a da nema ftp pristup)?!
|
|
 |
rvydo.dabar Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 27 Apr 2006 Poruke: 51 Mesto: Novi Sad

|
|
Nemas editor za php...
Svi programski jezici se pisu u jednom programu koji se zove notepad.
A php je dobar zbog toga sto nemozes da mu vidish source na netu,jer php sluzi za automatizaciju sajta(sam pravi internet stranice).Konkretno ovaj forum ti je u php u pisam,tako da kada ti napises post on sam kreira web stranu,sa tvojim novim post -om...naravno to se treba uciti i raditi.Dosta toga mozes da uradish sa php om,veoma je koristan.ja sam krenuo da ga radim,ali sam na pauzi vec duze vreme jer nemam vremena.Ali nemozes da se bacish na php dok ne savladash najjednostavniji html jezik...eto ti saveti pa ti vidi...
|
|
|
|
|
 |

|

|
|
Odgovor na tvoje pitanje je krajnje jednostavan.PHP se izvrsava samo na serveru.Nisam ni ja to znao dok nisma se malo zainteresovao.Medjutim, postoje perogrami kao sto je Apach kojima je uloga da simuliraju server na tvom kompu, pa onda mozes da probas vse te stvari na kompu.Jednostavno, PHP radi samo na netu.
|
|
 |
NenadS Administrator i domaćin

|
Godine: 40
Datum registracije: 01 Avg 2002 Poruke: 6568 Mesto: Oreškovica

|
|
Apache je web server, a ne simulator i on se u vecini slucajeva i instalira na serverima... e sad to sto postoji verzija i iz za win, kao sto postoji za linux, opet kazem, ne znaci da je on simulator, jer nije
PHP instaliras kao module za apache i onda ti sve isto radi kao na pravom serveru, pa mu jos dodas i MySQL server bazu podataka i uzivas u svom home serveru
|
_________________ Pozdrav, Nenad ® ! |
|
|
|
 |
Car Dusan-Silni Administrator i domaćin

|
Godine: 57
Datum registracije: 09 Jun 2002 Poruke: 7770 Mesto: Kraljevo / Frankfurt

|
|
|
|
 |
Iwan Upućeni član

|
Godine: 43
Datum registracije: 25 Dec 2003 Poruke: 279 Mesto: Frankfurt/nemacka

|
|
|
|
 |

|

|
|
Aman ljudi ja vas razumem.Ja kod mogu da pisem i u bilo kom text editoru ali u cemu da ga pokrenem i kako?!
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
CoYoTe je napisao/la sledeće: | Aman ljudi ja vas razumem.Ja kod mogu da pisem i u bilo kom text editoru ali u cemu da ga pokrenem i kako?!  |
PHP se pokrece preko Web Browsera. Znaci ako imas sajt neki npr. www.coyote.com ti u npr. public_html/ folder gde ti se nalazi i index.html fajl sajta (glavna stranica) ubacis i svoj php fajl. Kucas www.coyote.com/imefajla.php i on se pokrece. Eto ti najprostiji nacin da pokrenes php fajl.
|
|
|
|
|
 |
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~

|
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS

|
|
CoYoTe je napisao/la sledeće: | Aman ljudi ja vas razumem.Ja kod mogu da pisem i u bilo kom text editoru ali u cemu da ga pokrenem i kako?!  |
Sve ti je objasnjeno, treba ti instaliran web server sa MySQL bazom i podrskom za PHP.
|
|
 |

|

|
|
I do sad to radim tako.Pomocu stapa i kanapa.Dignem ono sto otkucam na server pa vidim sta sam otkucao.Ali treba mi to sve na mom PC(Windows).Sve znam i Apache i PHP moduli i MySQL, al nemogu to nikako da sve odradim da mi radi.Zato pitam kako tacno
|
|
 |
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~

|
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS

|
|
Evo ovako:
1. Skini NuSphere TechPlatform (40mb)
2. Instaliraj ga, zatim pokreni MySQL i Apache (Start > Programs > NuSphere > itd...)
3. Zatim iz explorera idi u folder C:\Program Files\NuSphere\ ... pa ide valjda \apache\htdoc ... u svakom slucaju nadji taj folder htdoc i tu napravi recimo folder test i prekopiraj php fajlove u njega.
4. Otvori browser i kucaj http://127.0.0.1/test/ime_php_fajla.php
5. To je to, ukoliko imas nekih problema, podesi ili iskljuci firewall. Imaj na umu da ti sad komp radi kao server, pa ako imas javnu IP adresu, a konektovan si na net, svako moze da se konektuje i vidi tvoj sajt tako sto ce ukucati http://tvoja_ip_adresa/test/fajl.php
|
|
 |
|