:: |
Autor |
Poruka |
dreams Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Jun 2005 Poruke: 352 Mesto: Paviljoni!
|
|
Imam pitanje za ove koji se razumeju u malko kompleksnije programiranje, naime imam nameru da napravim program za narezivanje CD-ova, ali nemam pojma kako, zato hocu da naucim. Probao sam nesto da eksperimentisem sa nekim komponentama pa nista tako da bih vole da mi date neki savet...
pozz
|
|
|
|
|
|
Eniac Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 15 Sep 2002 Poruke: 183 Mesto: Niz Reku Zivota Plovim
|
|
www.torry.ru pogledaj imas neke tutoriale
ili proguglaj imas dosta sajtova sa delphi tutorijalima
|
|
|
|
|
|
dreams Upućeni član
|
|
|
Sto je najbolje ja sam sa Torry-ja skinu neke komponente, mada tutoriale nisam video, trazio sam na Google-u ali sam uglavnom pronalazio samo sajtove sa komponentama, dok sam na nekom sajtu nasao source ali ne radi.
|
|
|
|
|
|
Zoran_Karavla ~ Beli mišOv ~
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Avg 2002 Poruke: 661 Mesto: NS
|
|
|
|
|
dreams Upućeni član
|
|
|
I Baydena i Torry-a sam probao, skinu sam 3 komponente: CDBurner, XPBurner i CDBurner Library. I onaj kod sam probao ali nisam uspeo da shvatim kako taj Burner moze da radi samo sa Buttonom i dve funkcije, mene interesuje da li to radi i kako mogu da napravim ListBox kao u Neru da ubacujem podatke i onda da rezem.
|
|
|
|
|
|
Doktor ~Sanjicino*slculence~
|
Godine: 38
Datum registracije: 17 Nov 2005 Poruke: 4264 Mesto: Novi Sad
|
|
Najprostiji nacin za narezivanje diskova je da pronadjes neki program koji to radi, npr. Nero Burning ROM. Onda iz njih trebas da instaliras ActiveX kontrole (OCR fajlovi) direktno u Delphi. Ukoliko Nero nema podrsku za rezanje u obliku ActiveX-a onda treba iskoristiti njegove DLL-ove koji sadrze rutine za rezanje. Spisak rutina i DLL-ova koji ih sadrze mozes pronaci na netu. Za njihovu upotrebu moras da poznajes celo zaglavlje neke rutine a to mozes da dobijes samo od proizvodjaca te komponente. Nemoj da te zavaraju programi koji ucitavaju sadrzaj DLL-a posto oni daju samo imena funkcija.
Kada se snadjes za DLL-ove moras pristupiti dinamickom ucitavanju. Velicina rutina iz DLL-a je i do nekoliko MB koje zauzima u operativnoj memoriji tako da posle izvrsenog nekog procesa obavezno moras osloboditi memoriju koju je odredjeni proces zauzeo. Dakle staticko ucitavanje DLL-a ne dolazi u obzir.
O dinamickom ucitavanju DLL-ova mogu da se napisu citave knjige pa ti preporucujem da na netu dobro potrazis tutorijale koji se bave ovom tematikom. Delphi je jedini programski jezik koji ima problema u radu sa dinamickim bibliotekama tako da se dobro mora prouciti nacin rada. Nikakvo eksperimentisanje ne dolazi u obzir jer se u slucaju neke greske RAM memorija moze pregrejati i fizicki ostetiti.
Jos jedan nacin da uradis ovo je da pronadjes Windows API funkcije koje vrse rezanje. Ali i API su ti ustvari skup sistemskih DLL-ova tako da opet moras da znas kako se radi sa DLL-ovima u Delphiju.
Pozzzz
|
_________________ ~*~Vojim svoje srculence najvise na svetu ~*~ :322:
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|