www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Princes korfne
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
nikolinna
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 42

Datum registracije: 13 Jan 2006
Poruke: 77
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 14, 2006 11:23 pm    Naslov poruke: Princes korfne Na vrh strane Na dno strane

PRINCES KROFNE

60 gr. masti ili putera,120 gr. brašna i 12 supenih kašika vode.
Mast-puter i voda treba da provriju, dodati brašno i malo propržiti da se sjedini.Kada se ohladi dodavati 1 po jedno celo jaje (ukupno 4 komada)
uz stalno mešanje mikserom ili ručno varjačom.Od dobijeng testa vaditi kašičicom ili špricom za torte male krofnice i redjati u podmazan pleh sa razmakom, pošto će narasti.Rerna mora biti zagrejana i u početku se ne sme otvarati.
Fil: 4 žumanca,7 kašika šećera i 4 kašike brašna(oštro) zamutiti i skuvati u 700 gr. mleka u koje se doda vanil šećer. Svaku krofnu seći na pola i puniti ovim filom.Posuti odozgo prah šećerom ili rastopljenom čokoladom ili karamelom.


 
Bili*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 44

Datum registracije: 12 Jan 2006
Poruke: 161

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 15, 2006 2:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikolinna, ovaj recept za testo koji si napisala je najbolji koji sam probala. Dok nisam pronasla taj recept koristila sam neki u koji ide pola kukuruznog i pola psenicnog brasna.

Za fil moze i puding od vanile (za ovu kolicinu idu 2 kesice). Kad se prohladi doda se parce margarina. Mnogo je brzi i efikasan Wink
 
Makro
Sudbina Pravi Greske
<b>Sudbina Pravi Greske</b>





Datum registracije: 01 Jul 2005
Poruke: 2090
Mesto: P!zd!land

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 22, 2006 11:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bili, kada se dodaje parce margarina? Daj objasni mi sad si me zbunila Confused Smile

_________________
Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
_________________________________________
"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!"
 
Daca
~Žena Sanjicinog švalera~
~Žena Sanjicinog švalera~



Godine: 51

Datum registracije: 16 Apr 2004
Poruke: 2617
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 23, 2006 12:25 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makro je napisao/la sledeće:
Bili, kada se dodaje parce margarina? Daj objasni mi sad si me zbunila Confused Smile


Pa lepo je rekla,kada se prohladi puding Wink
Inace,za sve te kremove,bar ja tako pravim,puding se kuva malo gusci nego sto pise na kesici,mozda cak i duplo...znaci,na kesici pise 1 puding na 1/2 l mleka,a u ovom slucaju moze se i 2 pudinga staviti na tu kolicinu.Dok se puding hladi,mesati ga povremeno da se ne uhvati ona korica odozgo i da se ne naprave grudve.U medjuvremenu umutiti mikserom pola margarina(ja ponekad koristim i maslac) sa malo prah secera,pa kada se puding ohladi u njega dodati umucen margarin.
Po zelji se moze cak dodati i malo otopljene bele milka cokolade,daje super aromu kremu. Wink
 
Makro
Sudbina Pravi Greske
<b>Sudbina Pravi Greske</b>





Datum registracije: 01 Jul 2005
Poruke: 2090
Mesto: P!zd!land

australia.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 29, 2006 1:24 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umesto kad trebalo je da bude gde Very Happy

Uglavnom sad mi je sve jasno Smile

Hvala!

_________________
Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
_________________________________________
"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!"
 
magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~





Datum registracije: 26 Nov 2005
Poruke: 4150
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 30, 2006 7:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

AUU Makro vidi se da ti nedostaje sremačka kuhinja u dalekom svetu Very Happy Very Happy Very Happy
 
shanjer
Odomaćeni član
Odomaćeni član





Datum registracije: 15 Okt 2005
Poruke: 1111
Mesto: NOVI SAD

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 31, 2006 6:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Princes krofne sa čokoladnim kremom
Princes krofne sa čokoladnim kremom
Obrok: Dezert
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Specijalna ishrana: Za dijabeticare
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Torte i kolaci



Sastojci
 1 šolja vode
 1/2 šolje putera
 1 šolja namenskog brašna
 4 veća jaja
Za fil
 2 dl slatke pavlake
 1 kašika nezaslađenog kakaoa
 1 pakovanje pudinga od čokolade
 2,5 dl mleka (2% masti)
Priprema
Zagrejte pećnicu na 220°C.
Zagrejte vodu i puter dok smeša ne provri. Sklonite sa vatre, dodajte brašno i varjačom dobro mutite dok masa ne počne da se odvaja od ivica šerpe. Dodajte jaja, jedno po jedno sve vreme mešajući dok ne dobijete glatku i svilenkastu masu. Kašikom (ili špricem) vadite krofnice i ređajte ih na podmazan pleh na razdaljinu dvostruko veću od krofnica.
Pecite krofnice 30 do 40 minuta da postanu zlatno rumene boje. Isključite rernu i ostavite ih još 15 minuta u rerni, pa ih izvadite i ostavite da se ohlade.
Dok se krofnice hlade, pripremite fil. U činiji mutite slatku pavlaku i kakao dok masa ne bude čvrsta. Pripremite puding po uputstvu na kesici ali sa 2,5 dl mleka i zamenom za šećer. U ohlađen puding umešajte slatku pavlaku.
Svaku krofnicu nežno presecite na pola (uklonite mekano, nepečeno testo ako je neophodno), napunite filom i poklopite gornjom polovinom. Rashladite u frižideru pre služenja. Uživajte!

_________________
...S...H...A...N...j...E...R

Žena je kao imenica a ljubavnica zamenica
 
RedStarGirl
Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 08 Dec 2005
Poruke: 307

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 26, 2007 10:59 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

volim princes krofne
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 13, 2013 7:17 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Princes krofne


Savršen slatkiš: Princes krofne,ko bi im odoleo

Lepe i ukusne princes krofne san su mnogih domaćica. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!




* * * Sastojci:* * *

Za testo:

100 gr. putera

50 g brašna

¼ l vode

4 jaja


na vrh noža soli

10 gr. putera za premazivanje pleha

šećer u prahu




* * * Fil:* * *

600 ml mleka

8 kašike šećera

1 kašika putera


4 žumanceta

4 kašike brašna




* * * Priprema:* * *


Puter, vodu i so staviti da provri.

Skinuti sa vatre i odjednom nasuti brašno.

Mešati da se masa izjednači.


Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati.

Napuniti špric i u podmazan pleh špricom istiskati krofne.

Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu.


Pola litra mleka, 4 kašike šećera i puter staviti da provri.

Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka.


Skuvati kao puding i ohladiti fil.

* * * Hladne krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Princes korfne Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon