:: |
Autor |
Poruka |
nikolinna Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 77 Mesto: Beograd
|
|
PRINCES KROFNE
60 gr. masti ili putera,120 gr. brašna i 12 supenih kašika vode.
Mast-puter i voda treba da provriju, dodati brašno i malo propržiti da se sjedini.Kada se ohladi dodavati 1 po jedno celo jaje (ukupno 4 komada)
uz stalno mešanje mikserom ili ručno varjačom.Od dobijeng testa vaditi kašičicom ili špricom za torte male krofnice i redjati u podmazan pleh sa razmakom, pošto će narasti.Rerna mora biti zagrejana i u početku se ne sme otvarati.
Fil: 4 žumanca,7 kašika šećera i 4 kašike brašna(oštro) zamutiti i skuvati u 700 gr. mleka u koje se doda vanil šećer. Svaku krofnu seći na pola i puniti ovim filom.Posuti odozgo prah šećerom ili rastopljenom čokoladom ili karamelom.
|
|
|
|
|
|
Bili* Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 12 Jan 2006 Poruke: 161
|
|
Nikolinna, ovaj recept za testo koji si napisala je najbolji koji sam probala. Dok nisam pronasla taj recept koristila sam neki u koji ide pola kukuruznog i pola psenicnog brasna.
Za fil moze i puding od vanile (za ovu kolicinu idu 2 kesice). Kad se prohladi doda se parce margarina. Mnogo je brzi i efikasan
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Bili, kada se dodaje parce margarina? Daj objasni mi sad si me zbunila
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
_________________________________________
"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!" |
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
Makro je napisao/la sledeće: | Bili, kada se dodaje parce margarina? Daj objasni mi sad si me zbunila |
Pa lepo je rekla,kada se prohladi puding
Inace,za sve te kremove,bar ja tako pravim,puding se kuva malo gusci nego sto pise na kesici,mozda cak i duplo...znaci,na kesici pise 1 puding na 1/2 l mleka,a u ovom slucaju moze se i 2 pudinga staviti na tu kolicinu.Dok se puding hladi,mesati ga povremeno da se ne uhvati ona korica odozgo i da se ne naprave grudve.U medjuvremenu umutiti mikserom pola margarina(ja ponekad koristim i maslac) sa malo prah secera,pa kada se puding ohladi u njega dodati umucen margarin.
Po zelji se moze cak dodati i malo otopljene bele milka cokolade,daje super aromu kremu.
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Umesto kad trebalo je da bude gde
Uglavnom sad mi je sve jasno
Hvala!
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
_________________________________________
"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!" |
|
|
|
|
magla 68 ~Sremački bećarac~
|
Datum registracije: 26 Nov 2005 Poruke: 4150 Mesto: Sremački BIRCUZ
|
|
AUU Makro vidi se da ti nedostaje sremačka kuhinja u dalekom svetu
|
|
|
|
|
|
shanjer Odomaćeni član
|
Datum registracije: 15 Okt 2005 Poruke: 1111 Mesto: NOVI SAD
|
|
Princes krofne sa čokoladnim kremom
Princes krofne sa čokoladnim kremom
Obrok: Dezert
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Specijalna ishrana: Za dijabeticare
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Torte i kolaci
Sastojci
1 šolja vode
1/2 šolje putera
1 šolja namenskog brašna
4 veća jaja
Za fil
2 dl slatke pavlake
1 kašika nezaslađenog kakaoa
1 pakovanje pudinga od čokolade
2,5 dl mleka (2% masti)
Priprema
Zagrejte pećnicu na 220°C.
Zagrejte vodu i puter dok smeša ne provri. Sklonite sa vatre, dodajte brašno i varjačom dobro mutite dok masa ne počne da se odvaja od ivica šerpe. Dodajte jaja, jedno po jedno sve vreme mešajući dok ne dobijete glatku i svilenkastu masu. Kašikom (ili špricem) vadite krofnice i ređajte ih na podmazan pleh na razdaljinu dvostruko veću od krofnica.
Pecite krofnice 30 do 40 minuta da postanu zlatno rumene boje. Isključite rernu i ostavite ih još 15 minuta u rerni, pa ih izvadite i ostavite da se ohlade.
Dok se krofnice hlade, pripremite fil. U činiji mutite slatku pavlaku i kakao dok masa ne bude čvrsta. Pripremite puding po uputstvu na kesici ali sa 2,5 dl mleka i zamenom za šećer. U ohlađen puding umešajte slatku pavlaku.
Svaku krofnicu nežno presecite na pola (uklonite mekano, nepečeno testo ako je neophodno), napunite filom i poklopite gornjom polovinom. Rashladite u frižideru pre služenja. Uživajte!
|
_________________ ...S...H...A...N...j...E...R
Žena je kao imenica a ljubavnica zamenica |
|
|
|
|
RedStarGirl Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Dec 2005 Poruke: 307
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Princes krofne
Savršen slatkiš: Princes krofne,ko bi im odoleo
Lepe i ukusne princes krofne san su mnogih domaćica. Sa ovim receptom uspeh je zagarantovan!
* * * Sastojci:* * *
Za testo:
100 gr. putera
50 g brašna
¼ l vode
4 jaja
na vrh noža soli
10 gr. putera za premazivanje pleha
šećer u prahu
* * * Fil:* * *
600 ml mleka
8 kašike šećera
1 kašika putera
4 žumanceta
4 kašike brašna
* * * Priprema:* * *
Puter, vodu i so staviti da provri.
Skinuti sa vatre i odjednom nasuti brašno.
Mešati da se masa izjednači.
Dodavati jedno po jedno jaje i stalno mešati.
Napuniti špric i u podmazan pleh špricom istiskati krofne.
Peći oko 20 minuta na 220 stepeni, ne otvarajući rernu.
Pola litra mleka, 4 kašike šećera i puter staviti da provri.
Umutiti 4 žumanca sa 4 kašike šećera, 4 kašike brašna i 100 ml hladnog mleka.
Skuvati kao puding i ohladiti fil.
* * * Hladne krofne preseći na pola, napuniti filom i posuti šećerom u prahu. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|