:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma
|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija
|
|
SNICLE SA PAVLAKOM
1 kg snicli (zavisi od osoba)
Bio zacin (zacin C, Vegeta)
So
Pavlaka
3 jaja (opet zavisi od potrebe)
Ulje ili mast za przenje
Malo brasna
Snicle dobro izlupati. Sa jedne strane posoliti,
a sa druge strane premazati zacinom.
Ostaviti ih da malo odstoje u frizideru.
Umutiti dobro belanca, pa dodati zumanca i sve dobro sjediniti
(mnogo je bolje kada se posebno mute jaja).
Snicle premazati pavlakom, uvaljati u brasno pa u jaja.
Peci na umerenoj temperaturi dok ne porumene.
|
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjske krmenadle s pecurkama
Manje krmenadle ocistiti od suvisne masti, oprati ih, istuci drvenim tuckom i posoliti. U tiganj staviti mast, pa na vreloj masti krmenadle malo propržiti, a zatim ih odmah izvaditi iz masti. Ovako polupržene krmenadle uvaljati u brasno, zatim u razmucena jaja i najzad u sitno tucanu i prosejanu zemicku, pa ih ispržiti na vreloj masti. U mast u kojoj su se krmenadle pržile staviti 1 glavicu sitno isecenog crnog luka, pa kada se luk uprži, dodati pohovane krmenadle i naliti supom u kojoj se kuvalo malo kima. Kada su krmenadle sasvim mekane, izvaditi ih u drugi sud, a odozgo, preko njih, staviti ociscene i sitno isecene pecurke. Preliti krmenadle sokom u kome su se pirjanile, pa u tom soku krmenadle i pecurke jos pirjaniti dok ne bude gotovo. Zatim ih poredjati na zdelu i preliti sokom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjske krmenadle s kiselim paprikama
Kilogram svinjskih krmenadli oprati, olako istucati i posoliti. Uzeti djuvec od emajla, poredjati krmenadle, a preko njih staviti secene babure paprike iz tursije, onoliko komada koliko ima krmenadli. Sad sipati malo vode, dodati 1 kasiku masti, staviti djuvec u pecnicu i peci dok jedna strana mesa ne porumeni. Zatim okrenuti i drugu stranu, pa kada i druga strana bude dobila rumenu boju znaci da su krmenadle pecene. Služiti ih sa istim paprikama i preliti sokom u kome su se pekle.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjske kare sa vinom
Kilogram malih svinjskih karea iseci na komade, oprati, osusiti, istuci drvenim maljem i posoliti. U tiganj staviti malo masti, pa kada se dobro zagreje, ispržiti kare sa obe strane. U drugu serpu staviti 1 kasiku masti, pa kad se mast dobro zagreje, dodati 1 glavicu sitno isecenog luka, po 1 koren mrkve, persuna, mali celer, nekoliko zrna bibera i sve to na masti pržiti dok ne postane svetla masa. U tu uprženu zelen staviti prženi kare pa ga sad pirjaniti sa zeleni i neprestano nalivati vinom dok kare ne bude potpuno mekan. Mekano meso izvaditi i složiti na zdelu, a zelen propasirati, ali ga mnogo ne pritiskati vec pustiti samo da otkaplje. Doliti malo belog vina, kisele pavlake, prokuvati i preliti preko karea.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Snicle od džigerice sa senfom
Džigericu od sveže zaklane svinje iseci na snicle s prsta debele. Svaku sniclu od džigerice namazati senfom, pa je uvaljati prvo u brasno, zatim u razmuceno jaje i naposletku u tucanu zemicku. Tek sada džigericu posoliti s obe strane. U tiganj staviti dosta masti, zagrejati je, pa džigericu prziti na jakoj vatri i s jedne i druge strane. Preliti je sokom u kome se pržila. Služiti je s raznim salatama.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Prženi svinjski kotleti
Jedan kilogram kotleta izlupati sa obe strane, posoliti, uvaljati u brašno i staviti na vrelu mast da se prže. kasnije dodati 3 kašike vrele supe i pirjaniti ceo sat. Poredati ih zdelu i preliti sokom koji je ostao u šerpi. Služiti s varivom i salatom.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kroketi od sunke
Samleti na masini za meso 300 grama kuvane sunke. U sunku dodati 4 cela jajeta, 1 zemicku u mleku natopljenu, ocedjenu i samlevenu, sitno isecenog persunovog lisca, soli i bibera. Celu masu dobro izmesati, pa je staviti u avan od porculana i tuci maljem. Dodati i 3 kasike tucane zemicke, izmesati, izruciti masu na dasku za meso i od mase praviti krokete. Pred sam rucak uvaljati krokete u brasno, zatim ih spustiti u razmuceno jaje, pa u sitno tucanu prosejanu zemicku. Pržiti ih na dosta zagrejanoj masti i kad su prženi, metnuti ih na zdelu za pecenje i služiti tople sa raznim varivima i salatama.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Kroket od crne džigerice
Dva jajeta umutiti u dubljoj zdeli i dodati im 5 oljustenih i samlevenih presnih krompira srednje velicine. Samleti na masini 200 grama svinjske ili telece džigerice, pa je pomesati zajedno s jajima i krompirima. Dodati malo soli, bibera i sitno isecenog persunovog lisca. Sve dobro promesati i od ove mase praviti snicle. U tiganju, na vreloj masti, pržiti snicle i s jedne i druge strane, ali na tihoj vatri. Uz krokete služiti mlad krompir preliven maslacem i zelenu salatu.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Grašak i kranjske kobasice
Potrebno je:
- 2 pakovanja graška smrznutog (900g)
- 2 glavice crnog luka
- 3 korena šargarepe
- 2 peršunova korena
- 2 krompira
- so, vegeta
- jedna ipo kašika brašna
- 8 kranjskih kobasica
- ulje za prženje i dinstanje
Priprema:
Luk sitno isckati pa ga dugo dinstati na ulju dok ne postane mek i caklast.Dodati grašak, šargarepu i peršunov koren iseckano na sitnije kocke pa naliti vodom da ogrezne.Kuvati prvo na dvojku a kad pocne da vri smanjiti na jedan ipo i tako kuvati do kraja.Pri kraju dodati krompir iseckan na sitnije kockice i nastaviti kuvanje.Ako treba dolivati po malo vode.Kad je povrce mekano razmutiti jednu ipo kašiku brašna u malo vode kao za puding pa postepeno dodavati u povrce stalno mešajuci varjacom.
Kuvati još 3-4 minuta i jelo je gotovo.
Kranske kobasice oljuštiti kao viršle iseci uzdužno na pola pa svaku polovinu po ispšupcenoj strani malo zarezati kao praveci zebre.Peci ih na vrelom ulju da porumene .Služiti uz grašak.Prijatno.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Cufte od džigerice
Sastojci:
- 400 g svinjske džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 1 cen belog luka
- 1 jaje
- 3 kašike prezle
- peršun
- so i biber
- ulje za prženje
Priprema:
Džigericu samleti pa umešati sve ostale sastojke. Masu izjednaciti i kašikom vaditi cufte i pržiti ih na vrelom ulju.
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Svinjetina sa ananasom
Svinjetina sa ananasom
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso
Sastojci
2 kašike ulja
900g svinjskog mesa iseckanog na veće komade
1 crni luk, sitno iseckan
1 velika crvena paprika, sitno iseckana
1 ili više ljutih papričica, sitno iseckanih
400g ananasa, iseckanog na kockice
listovi nane
250ml supe od pileće kocke
so i biber
Priprema
Zagrejte ulje u tiganju i malo propržite meso. Slobodno pržite iz više puta. Meso prebacite u veću šerpu, a ulje ostavite u tiganju. Dodajte mu crni luk, papriku i papričice i pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte ovu smešu u meso. Dodajte ananas i promešajte. Ubacite nekoliko listova nane, poklopite i kuvajte na tiho oko 2 sata.
Služite sa kuvanim pirinčem
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Španska svinjetina sa krompirom i maslinkama
Španska svinjetina sa krompirom i maslinkama
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso
Sastojci
900g svinjetine, očišćene i isečene na male komade
450g sitnih krompirića, ili prepolovljenih većih
40g crnih maslinki
40g zelenih maslinki
450g zrelog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
2 crna luka isečena na polumesece
1 velika crvena paprika isečena na trake
2 češnja belog luka
1 kašičica timijana
250ml crnog vina
so i biber
2 lista lovora
Priprema
Zagrejte rernu na 140 stepeni. Oljuštite paradajz (potopite ga tačno 1 minut u ključalu vodu i kožica će lako spasti) i isecite ga na krupne komade. Bilo bi dobro da imate šerpu koja može da se stavi u rernu. Stavite je na ringlu, sipajte kašiku ulja i zagrejte ga na jakoj vatri.
Propržite meso sa svih strana, a onda ga povadite u tanjir. Zatim dodajte ostatak ulja, luk i papriku i pržite oko 6 minuta. Dodajte beli luk, pržite još jedan minut i vratite meso. Dodajte timijan, paradajz, vino, maslinke i listove lovora. Dobro začinite, poklopite i stavite u rernu. Pecite 1 sat i 15 minuta, zatim dodajte krompiriće, ponovo poklopite i pecite još 45 minuta ili dok krompirići ne omekšaju. Prijatno!
|
_________________
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|