www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Recepti sa svinjskim mesom
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 01, 2004 8:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

SNICLE SA PAVLAKOM


1 kg snicli (zavisi od osoba)

Bio zacin (zacin C, Vegeta)

So

Pavlaka

3 jaja (opet zavisi od potrebe)

Ulje ili mast za przenje

Malo brasna

Snicle dobro izlupati. Sa jedne strane posoliti,
a sa druge strane premazati zacinom.
Ostaviti ih da malo odstoje u frizideru.
Umutiti dobro belanca, pa dodati zumanca i sve dobro sjediniti
(mnogo je bolje kada se posebno mute jaja).
Snicle premazati pavlakom, uvaljati u brasno pa u jaja.
Peci na umerenoj temperaturi dok ne porumene.


 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske krmenadle s pecurkama
Manje krmenadle ocistiti od suvisne masti, oprati ih, istuci drvenim tuckom i posoliti. U tiganj staviti mast, pa na vreloj masti krmenadle malo propržiti, a zatim ih odmah izvaditi iz masti. Ovako polupržene krmenadle uvaljati u brasno, zatim u razmucena jaja i najzad u sitno tucanu i prosejanu zemicku, pa ih ispržiti na vreloj masti. U mast u kojoj su se krmenadle pržile staviti 1 glavicu sitno isecenog crnog luka, pa kada se luk uprži, dodati pohovane krmenadle i naliti supom u kojoj se kuvalo malo kima. Kada su krmenadle sasvim mekane, izvaditi ih u drugi sud, a odozgo, preko njih, staviti ociscene i sitno isecene pecurke. Preliti krmenadle sokom u kome su se pirjanile, pa u tom soku krmenadle i pecurke jos pirjaniti dok ne bude gotovo. Zatim ih poredjati na zdelu i preliti sokom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske krmenadle s kiselim paprikama
Kilogram svinjskih krmenadli oprati, olako istucati i posoliti. Uzeti djuvec od emajla, poredjati krmenadle, a preko njih staviti secene babure paprike iz tursije, onoliko komada koliko ima krmenadli. Sad sipati malo vode, dodati 1 kasiku masti, staviti djuvec u pecnicu i peci dok jedna strana mesa ne porumeni. Zatim okrenuti i drugu stranu, pa kada i druga strana bude dobila rumenu boju znaci da su krmenadle pecene. Služiti ih sa istim paprikama i preliti sokom u kome su se pekle.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjske kare sa vinom
Kilogram malih svinjskih karea iseci na komade, oprati, osusiti, istuci drvenim maljem i posoliti. U tiganj staviti malo masti, pa kada se dobro zagreje, ispržiti kare sa obe strane. U drugu serpu staviti 1 kasiku masti, pa kad se mast dobro zagreje, dodati 1 glavicu sitno isecenog luka, po 1 koren mrkve, persuna, mali celer, nekoliko zrna bibera i sve to na masti pržiti dok ne postane svetla masa. U tu uprženu zelen staviti prženi kare pa ga sad pirjaniti sa zeleni i neprestano nalivati vinom dok kare ne bude potpuno mekan. Mekano meso izvaditi i složiti na zdelu, a zelen propasirati, ali ga mnogo ne pritiskati vec pustiti samo da otkaplje. Doliti malo belog vina, kisele pavlake, prokuvati i preliti preko karea.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Snicle od džigerice sa senfom
Džigericu od sveže zaklane svinje iseci na snicle s prsta debele. Svaku sniclu od džigerice namazati senfom, pa je uvaljati prvo u brasno, zatim u razmuceno jaje i naposletku u tucanu zemicku. Tek sada džigericu posoliti s obe strane. U tiganj staviti dosta masti, zagrejati je, pa džigericu prziti na jakoj vatri i s jedne i druge strane. Preliti je sokom u kome se pržila. Služiti je s raznim salatama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prženi svinjski kotleti
Jedan kilogram kotleta izlupati sa obe strane, posoliti, uvaljati u brašno i staviti na vrelu mast da se prže. kasnije dodati 3 kašike vrele supe i pirjaniti ceo sat. Poredati ih zdelu i preliti sokom koji je ostao u šerpi. Služiti s varivom i salatom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kroketi od sunke
Samleti na masini za meso 300 grama kuvane sunke. U sunku dodati 4 cela jajeta, 1 zemicku u mleku natopljenu, ocedjenu i samlevenu, sitno isecenog persunovog lisca, soli i bibera. Celu masu dobro izmesati, pa je staviti u avan od porculana i tuci maljem. Dodati i 3 kasike tucane zemicke, izmesati, izruciti masu na dasku za meso i od mase praviti krokete. Pred sam rucak uvaljati krokete u brasno, zatim ih spustiti u razmuceno jaje, pa u sitno tucanu prosejanu zemicku. Pržiti ih na dosta zagrejanoj masti i kad su prženi, metnuti ih na zdelu za pecenje i služiti tople sa raznim varivima i salatama.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:39 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kroket od crne džigerice
Dva jajeta umutiti u dubljoj zdeli i dodati im 5 oljustenih i samlevenih presnih krompira srednje velicine. Samleti na masini 200 grama svinjske ili telece džigerice, pa je pomesati zajedno s jajima i krompirima. Dodati malo soli, bibera i sitno isecenog persunovog lisca. Sve dobro promesati i od ove mase praviti snicle. U tiganju, na vreloj masti, pržiti snicle i s jedne i druge strane, ali na tihoj vatri. Uz krokete služiti mlad krompir preliven maslacem i zelenu salatu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Grašak i kranjske kobasice
Potrebno je:
- 2 pakovanja graška smrznutog (900g)
- 2 glavice crnog luka
- 3 korena šargarepe
- 2 peršunova korena
- 2 krompira
- so, vegeta
- jedna ipo kašika brašna
- 8 kranjskih kobasica
- ulje za prženje i dinstanje

Priprema:
Luk sitno isckati pa ga dugo dinstati na ulju dok ne postane mek i caklast.Dodati grašak, šargarepu i peršunov koren iseckano na sitnije kocke pa naliti vodom da ogrezne.Kuvati prvo na dvojku a kad pocne da vri smanjiti na jedan ipo i tako kuvati do kraja.Pri kraju dodati krompir iseckan na sitnije kockice i nastaviti kuvanje.Ako treba dolivati po malo vode.Kad je povrce mekano razmutiti jednu ipo kašiku brašna u malo vode kao za puding pa postepeno dodavati u povrce stalno mešajuci varjacom.
Kuvati još 3-4 minuta i jelo je gotovo.
Kranske kobasice oljuštiti kao viršle iseci uzdužno na pola pa svaku polovinu po ispšupcenoj strani malo zarezati kao praveci zebre.Peci ih na vrelom ulju da porumene .Služiti uz grašak.Prijatno.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 07, 2004 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cufte od džigerice

Sastojci:

- 400 g svinjske džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 1 cen belog luka
- 1 jaje
- 3 kašike prezle
- peršun
- so i biber
- ulje za prženje


Priprema:

Džigericu samleti pa umešati sve ostale sastojke. Masu izjednaciti i kašikom vaditi cufte i pržiti ih na vrelom ulju.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Svinjetina sa ananasom
Svinjetina sa ananasom
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
2 kašike ulja
900g svinjskog mesa iseckanog na veće komade
1 crni luk, sitno iseckan
1 velika crvena paprika, sitno iseckana
1 ili više ljutih papričica, sitno iseckanih
400g ananasa, iseckanog na kockice
listovi nane
250ml supe od pileće kocke
so i biber
Priprema

Zagrejte ulje u tiganju i malo propržite meso. Slobodno pržite iz više puta. Meso prebacite u veću šerpu, a ulje ostavite u tiganju. Dodajte mu crni luk, papriku i papričice i pržite dok luk ne omekša. Zatim dodajte ovu smešu u meso. Dodajte ananas i promešajte. Ubacite nekoliko listova nane, poklopite i kuvajte na tiho oko 2 sata.

Služite sa kuvanim pirinčem

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 08, 2004 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Španska svinjetina sa krompirom i maslinkama
Španska svinjetina sa krompirom i maslinkama
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
900g svinjetine, očišćene i isečene na male komade
450g sitnih krompirića, ili prepolovljenih većih
40g crnih maslinki
40g zelenih maslinki
450g zrelog paradajza
2 kašike maslinovog ulja
2 crna luka isečena na polumesece
1 velika crvena paprika isečena na trake
2 češnja belog luka
1 kašičica timijana
250ml crnog vina
so i biber
2 lista lovora
Priprema

Zagrejte rernu na 140 stepeni. Oljuštite paradajz (potopite ga tačno 1 minut u ključalu vodu i kožica će lako spasti) i isecite ga na krupne komade. Bilo bi dobro da imate šerpu koja može da se stavi u rernu. Stavite je na ringlu, sipajte kašiku ulja i zagrejte ga na jakoj vatri.

Propržite meso sa svih strana, a onda ga povadite u tanjir. Zatim dodajte ostatak ulja, luk i papriku i pržite oko 6 minuta. Dodajte beli luk, pržite još jedan minut i vratite meso. Dodajte timijan, paradajz, vino, maslinke i listove lovora. Dobro začinite, poklopite i stavite u rernu. Pecite 1 sat i 15 minuta, zatim dodajte krompiriće, ponovo poklopite i pecite još 45 minuta ili dok krompirići ne omekšaju. Prijatno!

_________________
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Recepti sa svinjskim mesom Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana 1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 1 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon