www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

peciva
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~
::  
Autor Poruka
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 38

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 04, 2009 1:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pogačice sa spanaćem i pavlakom

Sastojci za 2 porcije

400 g spanaća
350 g šampinjona
so, biber
4 kašike maslaca
pola čena samlevenog belog luka
5 grančica majčine dušice
šolja kisele pavlake
prstohvat muskatnog oraščića
4 prepolovljene pogačice

Priprema

Oprani spanać stavite u veliku šerpu s malo soli. Poklopite i kuvajte na jakoj vatri 8 minuta, procedite i sitno iseckajte.
Iseckane pečurke propržite na rastopljenom maslacu u tiganju zajedno sa belim lukom i majčinom dušicom.
Nakon 4 minuta dodajte spanać i 2/3 šolje kisele pavlake. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Pogačice zasecite, premažite maslacem, zapecite i nakon toga napunite smesom od spanaća, pa ukrasite preostalom pavlakom.


 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 38

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 04, 2009 1:53 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pogačice sa timjanom

Sastojci

½ kg brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
125 g butera
1 kašika timjana (suvog)
250 ml mleka
2 kašike soka od limuna

Ostali materijal:

1 žumance
1 kašika mleka

Priprema

Prosejano brašno pomešati sa praškom za pecivo, dodati so i hladan i izrendisan buter. Buter (rukom) dobro rasporediti u brašno, dodati timjan (promešati), mlako mleko, sok od limuna i zamesiti glatko testo. Razviti koru 0,5 cm debljine i čašom ili modlicama vaditi krugove – pogačice. Ređati u pleh postavljen papirom za pečenje, premazati umućenim žumancem pomešanim sa hladnim mlekom i staviti da se peče. Peći na 200°C stepeni 15-17 min. u zavisnosti od šporeta. Pečene pokriti čistom salvetom i ostaviti da se ohlade. Služiti uz kiselo mleko, jogurt itd.
 
Ivankamaza
~Ljubav i Snovi~
<font color='blue'><b>~Ljubav i Snovi~</b></font>



Godine: 38

Datum registracije: 19 Okt 2004
Poruke: 53570
Mesto: ~ Paris je t'aime ~

france.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 04, 2009 1:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pogačice za roštilj

Sastojci

1 kg brašna
500 ml mlake vode
14 g suvog kvasca (2x7)
1 puna kašičica soli
brašno za posipavanje

Priprema

U jednu vanglicu staviti brašno (oko 900 g) rukom napraviti malo udubljenje, sipati kvasac, so i mlaku vodu. Mikserom za testo mutiti dok ne počne da se odvaja od vanglice. Isključiti mikser i nastaviti još 10 min. rukom mesenje. Onim brašnom što je ostalo (100 g) kvasiti ruke i posipati dasku na kojoj se mesi. Oblikovati kuglu i staviti je u manju vanglicu ili poseban sud za testo.

Na ruku naneti malo ulja i površinu testa premazati, pa ako je obična vanglica pokriti čistom krpom, a ako je specijalan sud poklopiti odgovarajućim poklopcem.
U veću vanglicu naliti vruću, ali ne vrelu vodu i spustiti u nju vanglicu s testom. Ostaviti da testo naraste. Ako je pokriveno krpom paziti da se ne zalepi. Ako je odgovarajućim poklopcem on će sam da se otvori i signalizira da je testo naraslo. Posuti dasku s malo brašna, testo izvaditi iz vanglice, premesiti ga i ponovo vratiti. Vodu u onoj većoj vanglici promeniti tj. nasuti vruću i ponovo ostaviti da testo naraste.

Izvaditi ga na dasku za mesenje posutu brašnom, oblikovati ga u obliku valjka i podeliti na 10 delova. Svaki deo premesiti i ostaviti na površinu posutu brašnom. Kada smo sve delove premesili, oblikovali u kuglu, uzmemo onaj prvi deo – kuglu i oklagijom razvijemo kao koru debljine prsta, a prečnika oko 20 cm. Svaku izvaljanu koru – pogačicu izbodemo viljuškom na par mesta. Kada smo to uradili krenemo sa pečenjem na roštilj ili ringlu, a ko ima šporet na drva još bolje na ploču. Uzimamo prvo onu prvu pogačicu pošto je ona malo narasla dok smo ove druge razvijali. Za prvom druga i tako redom do zadnje. Ako ih odmah ne jedemo, ređati ih u čist stoljnjak i dobro zamotati do služenja.
Ove pogačice su predivne. Kada se stave na roštilj ili šporet, prvo se naduju pri pečenju, a kada ih jedemo prosto se testo odvaja.
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 38

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Apr 15, 2010 4:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uskrsa peciva


Sastojci:
15 g kvasca
100 ml kipuće vode
200 ml toplog mlijeka
pola šalice maslaca
pola šalice šećera
1/2 žličice soli
3 veća jaja
1 žlica vanilin šećera
5 šalica brašna
cimet
1 šalica grožđica

Glazura:
1 šalica šećera u prahu
1,5 žlica mlijeka
1/2 žličice vanilin šećera

Priprema:
U većoj plastičnoj zdjeli pomiješajte kvasac i vodu. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte toplo mlijeko te maslac, šećer, sol jaja i vanilin šećer. Izmiksajte mikserom.
Pomiješajte brašno i cimet, postepeno dodajte u zdjelu sa preostalim sastojcima te izmiksajte. Dodajte grožđice.

Stavite tijesto u namaštenu zdjelu, prekrijte i čekajte 2 sata.
Ponovno zamijesite tijesto, prekrijte te čekajte još 30 minuta da se digne. Prebacite tijesto na radnu površinu prekrivenu brašnom te ga razvaljajte. Izrežite krugove sa okruglim kalupom promjera 5 cm. Krugove prebacite na lim za pečenje koji ste malo namastili. Prekrijte i pričekajte 45 minuta da se malo dignu.

Pecite 20-25 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu pomiješajte sastojke za glazuru. Na kraju premažite peciva sa glazurom u obliku slova X.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:14 am    Naslov poruke: Kroasani Na vrh strane Na dno strane

Kroasani

Kroasani

 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:14 am    Naslov poruke: Pekarske kifle Na vrh strane Na dno strane

Pekarske kifle

Pekarske kifle

 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:15 am    Naslov poruke: Slane kiflice Na vrh strane Na dno strane

Slane kiflice

Slane kiflice

 
cvrle77
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 15 Maj 2009
Poruke: 14

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 17, 2013 3:16 am    Naslov poruke: Kiflice sa sirom Na vrh strane Na dno strane

Kiflice sa sirom

Kiflice sa sirom

 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> peciva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 6 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon