:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Paprikaš od srnećeg mesa
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso
Sastojci
1 kg srnećeg mesa (od buta i rebara)
4-5 glavica crnog luka, seckanog
2-3 čena belog luka, zdrobljenog
1 kašičica aleve paprike
bibera po ukusu
3 kašike mladog kajmaka
malo ulja
Priprema
Meso ostaviti na ledu ili mrazu bar 3 dana. Zatim ga iseći na male komade. U šerpi zagrejati ulje, staviti seckan crni luk da se prži, pa kad luk požuti, dodati beli luk, kašičicu aleve paprike i mlevenog bibera po ukusu. Dodati meso u luk, propržiti ga i zaliti sa tek toliko vode da meso ogrezne i dinstati ga dok ne smekša. Povremeno dolivati vrele vode po potrebi. U gotov paprikaš dodati 3 kašike kajmaka, izmešati i služiti. Prijatno!
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
Fazan sa belim vinom i sokom od pomorandže
Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso
Sastojci
1 fazan, prekriven trakama bele slanine i uvezan
225g oraha
sok 4 pomorandže
900g grožđa (bez semenki, ako je moguće)
150ml slađeg belog vina
150ml kineskog čaja
15g maslaca
so i sveže mleveni biber
300ml jake pileće supe (skuvajte pola litra supe od kocke, pa pustite da uvri)
Priprema
Stavite fazana i orahe u veliku šerpu. Prelijte sokom od pomorandže, belim vinom i čajem. Dodajte maslac i začinite solju i biberom. Poklopite. Zagrejte do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na tiho 45 minuta (posle prvih 25 minuta kuvanja dodajte grožđe, zatim nastavite jos 20 minuta).
Izvadite fazana a sačuvajte sok i orahe. Skinite trake slanine i odvežite ga. Položite fazana u posudu za pečenje i stavite u pećnicu zagrejanu na 230 stepeni. Pecite 20 minuta da grudi dobiju braonkastu boju. Prebacite u posudu za serviranje i dekorišite orasima. Držite na toplom do služenja.
Sok koji ste sačuvali sipajte u manju šerpu u kuvajte dok se ne zgusne kao sirup. Dodajte pileću supu. Procedite i prelijte fazana. Prijatno!
|
_________________
|
|
|
|
|
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 58
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija
|
|
ZEC SA SENFOM
Potrebno je:
1 zec, 5 kašika senfa, so, biber, timijan, ulje, 2 dl belog vina, 2 dl pavlake. Priprema:
1 zeca iseći na komade, premazati sa 2 kašike senfa, posoliti, pobiberiti, posuti timijanom i odozgo posuti sa malo ulja. Peći pola sata na 200C. Prvih 15 minuta prelivati vodom, pa prekriti folijom. Izvaditi iz rerne, ostaviti na toplom. U šerpicu staviti 2 dl belog vina i krckati 10 minuta. Sipati u posudu sa mesom, dobro promešati, dodati 2 dl pavlake pomešane sa 3 kašike senfa. Meso prevrtati da se ravnomerno namoči.
--------------------------------------------------------------------------------
|
_________________
|
|
|
|
|
panter panta Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 29 Apr 2006 Poruke: 19
|
|
PAPRIKAS OD SRNECEG MESA
1 ?kg srneceg mesa (najbolje da pola bude od rebara a pola od buta), 4-5 glavica crnog luka,
Meso iseci na podjednake manje komade. U serpu staviti 1 kasiku masti da se ugreje i isprziti sitno iseckan crni luk. Kad luk pozuti dodati kasicicu aleve paprike i pola kasicice bibera, promesati a zatim sipati meso koje je bar 24 sata bilo u salamuri. Sve dobro izmesati, poklopiti i ostaviti ? sata da se dinsta. Kad se meso prodinsta doliti vrele vode da ogrezne, ponovo poklopiti i ostaviti da se dinsta dok meso sasvim ne omeksa. Kad meso omeksa prema ukusu posoliti i dodati dve izvrsne kasike kajmaka.
|
|
|
|
|
|
Annabel_Lee ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Feb 2005 Poruke: 30310
|
|
Obožavam srnetinu, zečetinu, meso divlje svinje
|
_________________ ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ |
|
|
|
|
perakojot013 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 27 Okt 2005 Poruke: 535
|
|
Meso divlje svinje nisam nikad probala, ali srnetinu i zecetinu jesam, i stvarno je super. Pogotovo punjena zecetina.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|