www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Divljac
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Paprikaš od srnećeg mesa

Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Srednje komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso


Sastojci
1 kg srnećeg mesa (od buta i rebara)
4-5 glavica crnog luka, seckanog
2-3 čena belog luka, zdrobljenog
1 kašičica aleve paprike
bibera po ukusu
3 kašike mladog kajmaka
malo ulja
Priprema
Meso ostaviti na ledu ili mrazu bar 3 dana. Zatim ga iseći na male komade. U šerpi zagrejati ulje, staviti seckan crni luk da se prži, pa kad luk požuti, dodati beli luk, kašičicu aleve paprike i mlevenog bibera po ukusu. Dodati meso u luk, propržiti ga i zaliti sa tek toliko vode da meso ogrezne i dinstati ga dok ne smekša. Povremeno dolivati vrele vode po potrebi. U gotov paprikaš dodati 3 kašike kajmaka, izmešati i služiti. Prijatno!



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Fazan sa belim vinom i sokom od pomorandže

Obrok: Glavno jelo
Kompleksnost: Komplikovano
Vreme spremanja: Preko 60 minuta
Vrsta: Meso




Sastojci
1 fazan, prekriven trakama bele slanine i uvezan
225g oraha
sok 4 pomorandže
900g grožđa (bez semenki, ako je moguće)
150ml slađeg belog vina
150ml kineskog čaja
15g maslaca
so i sveže mleveni biber
300ml jake pileće supe (skuvajte pola litra supe od kocke, pa pustite da uvri)
Priprema
Stavite fazana i orahe u veliku šerpu. Prelijte sokom od pomorandže, belim vinom i čajem. Dodajte maslac i začinite solju i biberom. Poklopite. Zagrejte do ključanja, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte na tiho 45 minuta (posle prvih 25 minuta kuvanja dodajte grožđe, zatim nastavite jos 20 minuta).

Izvadite fazana a sačuvajte sok i orahe. Skinite trake slanine i odvežite ga. Položite fazana u posudu za pečenje i stavite u pećnicu zagrejanu na 230 stepeni. Pecite 20 minuta da grudi dobiju braonkastu boju. Prebacite u posudu za serviranje i dekorišite orasima. Držite na toplom do služenja.

Sok koji ste sačuvali sipajte u manju šerpu u kuvajte dok se ne zgusne kao sirup. Dodajte pileću supu. Procedite i prelijte fazana. Prijatno!

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:33 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZEC SA SENFOM
Potrebno je:

1 zec, 5 kašika senfa, so, biber, timijan, ulje, 2 dl belog vina, 2 dl pavlake. Priprema:

1 zeca iseći na komade, premazati sa 2 kašike senfa, posoliti, pobiberiti, posuti timijanom i odozgo posuti sa malo ulja. Peći pola sata na 200C. Prvih 15 minuta prelivati vodom, pa prekriti folijom. Izvaditi iz rerne, ostaviti na toplom. U šerpicu staviti 2 dl belog vina i krckati 10 minuta. Sipati u posudu sa mesom, dobro promešati, dodati 2 dl pavlake pomešane sa 3 kašike senfa. Meso prevrtati da se ravnomerno namoči.
--------------------------------------------------------------------------------

_________________
 
panter panta
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 29 Apr 2006
Poruke: 19

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 29, 2006 1:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PAPRIKAS OD SRNECEG MESA

1 ?kg srneceg mesa (najbolje da pola bude od rebara a pola od buta), 4-5 glavica crnog luka,

Meso iseci na podjednake manje komade. U serpu staviti 1 kasiku masti da se ugreje i isprziti sitno iseckan crni luk. Kad luk pozuti dodati kasicicu aleve paprike i pola kasicice bibera, promesati a zatim sipati meso koje je bar 24 sata bilo u salamuri. Sve dobro izmesati, poklopiti i ostaviti ? sata da se dinsta. Kad se meso prodinsta doliti vrele vode da ogrezne, ponovo poklopiti i ostaviti da se dinsta dok meso sasvim ne omeksa. Kad meso omeksa prema ukusu posoliti i dodati dve izvrsne kasike kajmaka.
 
Annabel_Lee
ஐ NaUgHtGeLiC ஐ
<b>ஐ NaUgHtGeLiC ஐ</b>



Godine: 42

Datum registracije: 02 Feb 2005
Poruke: 30310

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 09, 2007 1:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Obožavam srnetinu, zečetinu, meso divlje svinje Very Happy

_________________
ƸӜƷ Tread softly because you tread on my dreams ƸӜƷ
 
perakojot013
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član





Datum registracije: 27 Okt 2005
Poruke: 535

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 22, 2007 10:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meso divlje svinje nisam nikad probala, ali srnetinu i zecetinu jesam, i stvarno je super. Pogotovo punjena zecetina.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Divljac Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strana 9 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon