www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Pileci specijaliteti
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 05, 2013 5:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bataci u crnom vinu



Sastojci:

4 batka sa karabatkom

150 g slanine

1 veza mladog luka

300 g šampinjona

100 g putera

0,5 dl konjaka

4 dl crnog vina

2,5 dl pileće supe

1/2 veze peršunovog lišća

2 čena belog luka

150 g tarane

mešavina začina, so, biber


Priprema:

1. Slaninu iseći na štapiće, mladi luk na kolutove, šampinjone na listove, a beli luk i peršun sitno iseckati. Taranu obariti u slanoj vodi.

2. Batake začiniti po ukusu, pa ih propržiti na vrelom puteru kako bi porumeneli. Zatim ih flambirati konjakom.

3. Kada se plamen ugasi, dodati slaninu, šampinjone, mladi i beli luk, sipati vino i pileću supu, te dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.

4. Pred kraj dinstanja, dodati taranu i peršun, pa začiniti po ukusu i dobro promešati.


Prijatno!



_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 4:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

* * * Lagana jela na +35 * * *


Vreli dani su idelani da isprobate naše jednostavne recepte za pripremu laganih jela. Poslušajte savete lekara o ishrani i sigurno ćete biti zadovoljni.

Piletina sa kelerabom




* * * Potrebno je * * *


1 pile,

500 gr. kelerabe,

kockica za supu,

glavica crnog luka,

veza peršuna,

kašika začinske paprike,

ulje, so



* * * Priprema * * *



Propržite seckani crni luk sa začinskom paprikom, pa dodajte piletinu isečenu na komade.

Dinstajte uz povremeno dolivanje vode.

Isečenu kelerabu izdinstajte posebno i na kraju posolite. U posudu za pečenje složite piletinu, pa preko nje kriške kelerabe.

Prelijte supom ili mlekom i zapecite u rerni.

* * * Pre služenja pospite seckanim peršunom. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 15, 2013 6:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kraljevska piletina





* * * Za 4 osobe * * *

600 g pilećeg filea

3 kašike mlečnog margarina

glavica crnog luka

paprika babura

2 čena belog luka

250 g šampinjona


kašika brašna

2 dl pileće supe

2 dl mleka

so i biber

muskatni oraščić





Dekoracija - svež peršunov list




* * * Način pripreme * * *



1. Skuvati piletinu u ključaloj vodi, izvaditi je i ostaviti sa strane. Sačuvati tečnost (supu) u kojoj je kuvana piletina.

2. U tiganju rastopiti margarin, pa na njemu propržiti sitno seckani crni luk i papriku. Zatim dodati sitno seckani beli luk i šampinjone isečene na četvrtine. Sve posoliti i začiniti muskatnim oraščićem, po želji.

3. Skuvanu piletinu iseći na komade veličine zalogaja, pa ih posoliti i pobiberiti. Zatim ih dodati u tiganj.

4. U malo mleka razmutiti brašno, pa dodati u tiganj. Dodati preostalo mleko i pileću supu.

Jelo krčkati svega nekoliko minuta na srednjoj vatri, često mešajući, dok se svi ukusi ne sjedine, a sos postane željene gustine.


* * * Gotovo jelo ukrasiti svežim peršunovim listom i servirati toplo. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 20, 2013 6:09 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina sa karijem i pavlakom

Evo jednog, možemo da kažemo zahvalnog recepta. Kada spremate meso kao glavno jelo, prednost je u tome što ka priloge i dodatke možete da kombinujete ono što već imate u kući od namirnica. Ovog puta, za vas, piletina sa karijem i pavlakom, a šta ćete pridodati još u meso (pomfrit kao manje zdrav, ili pirinač kao više zdrav dodatak) ostaje na vama.



* * * Piletina u kariju i pavlaci, a kao prilog pirinač * * *



* * * Sastojci * * *



oko 800 gr. pilećeg belog mesa

2 sveže paprike

1 veća glavica luka

2 češnja belog luka

2 kašike koncentrat paradajza

200 gr. pavlake

1 kašikica karija

3 dcl. vode

ulje

so, biber, ako možete uvek koristite sveže mleveni, mnogo je bolje



* * * Priprema * * *

Piletinu iseći na trake, takođe i papriku, luk i beli luk na kockice. Zagrejati ulje pa staviti piletinu, posuti je karijem i peći je na jačoj temperaturi oko 5 minuta da dobije boju. Dodati luk, beli luk i papriku. Dinstati 2, 3 minuta, dodati paradajz i vodu, so, biber, smanjiti temperaturu i ostaviti da se krčka oko 20 minuta. Paziti da se ne prekuva onda će se odvajati ljuskica od paprike.

Zato paprika treba da je jako sveža i mesnata. Na kraju dodati i pavlaku i krčkati još oko 5 minuta.



* * * Služiti uz prilog po želji, pirinač, pire krompir, pomfrit...* * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 30, 2013 4:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileći gulaš s pomorandžom i korijanderom

Ako ste za malo drugačiju, egzotičnu varijantu gulaša obavezno probajte ovaj recept koji piletini daje poseban ukus!




* * * Potrebno je * * *



1,2 kg. piletine u komadima

5 dl belog vina

1 čašica vinjaka

2 lista lovora

2 grančice ruzmarina

1 veza majčine dušice

kora od 1/4 pomorandže

60 gr. slanine

2 paradajza




* * * Priprema * * *



Marinirajte piletinu na hladnom mestu oko jedan sat u mešavini ruzmarina, lovora, majčine dušice, iseckane kore pomorandže, nekoliko zrna bibera, korijandera, vina, vinjaka i 3-4 kašike ulja.


Iseckajte luk i propržite ga u šerpi sa slaninom isečenom na tračice na 3-4 kašike ulja.

Dodajte oceđenu piletinu, propržite je sa svih strana, pa je dinstajte u poklopljenoj šerpi 20 minuta, dodajući bilje i pomorandžu iz marinade.


Piletini dodajte oba paradajza koje ste oljuštili, očistili od semenki i iseckali. Dodajte i masline, pa kuvajte još 15 minuta.



* * * Posolite, pobiberite, začinite s par listova majčine dušice i poslužite. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 09, 2013 6:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ražnjići od piletine i luka

Tajna dobrih ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso.




* * * Potrebno je * * *



* 1 pileća prsa

* 1 veća glavica luka

* četiri tanka parčeta slanine

* 200 gr. čeri paradajza

* 3 kašike maslinovog ulja

* limunov sok

* 1/2 kašičice kima

* 1/2 kašičice kurkume (indijski šafran)

* 1 kašičica meda

* so



* * * Priprema * * *



1. Otkostite pileća prsa i isecite ih na parčiće, pa na kockice debele dva do tri centimetra. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soka od limuna, soli, meda, kurkume i kima. Njome prelijte meso i pustite da odstoji bar pola sata. Nasecite slaninu i luk na tanke šnite takođe velike dva do tri centimetra.



2. Na štapiće za ražnjiće nanižite kockice piletine naizmenično s kriškama slanine, luka i čeri paradajzom. Pecite ražnjiće na roštilju ili gril-tiganju dok se lepo ne zapeku sa svih strana.



3. Savet: Za ražnjiće možete koristiti i mnoge druge komade mesa - otkošteni ćureći batak ili karabatak recimo, ali i svinjski kare.


Tajna dobrog ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso. Nemojte propustiti špargle - savršene su na grilu, kao i mlade tikvice.

Povrće je važno takođe dobro da namastite.


Ako imate vremena marinadu za meso napravite dan ranije, da odstoji preko noći.

* * * Nemojte zaboraviti da meso izvadite iz frižidera nekoliko sati pre pečenja. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 11, 2013 3:08 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileći rezanci

Brzo i jednostavno jelo, gotovo za manje od 15 minuta, a sviđa se svima!



Gotovo za 15 minuta!Probajte,vrlo je ukusno!



* * * Sastojci: * * *



125 gr. tanko narezane piletine (pileća prsa)

1 kašika susamovog ulja

1 vezica mladog luka (naseckana)

100 gr. graška

2 kašike sojinog umaka (tamni)

1 čili papričica

75 gr. kuvane šunke

250 gr. rezanaca s jajima

2 kašike korijandera (sveže naseckanog)




* * * Priprema * * *

Zagrejte ulje u dubokom tiganju, dodajte piletinu i pržite ih uz stalno mešanje oko 3 min.

Dodajte mladi luk, čili i grašak, pržite uz mešanje još 2 min, pa dodajte sojin umak, začine i šunku.


U međuvremenu skuvajte rezance u kipućoj vodi i dobro ih ocedite.


* * * U smesu od piletine umešajte rezance i odmah poslužite. * * *


Prijatno!


Piletina s kikirikijem





* * * Sastojci:* * *


800 gr. pilećeg belog mesa

1 praziluk

100 gr. kikirikija

1 ljuta papričica

2 kašike gustina

0,5 dl soja sosa

3 čena belog luka

1 kašika đumbira u prahu


1 dl belog vina

1 kašika brašna

250 gr. pirinča

4 kašike ulja

začin C, biber




* * * Priprema:* * *




Piletinu iseći na kocke dimenzija 1×1 cm, praziluk i ljutu papričicu na kolutove, a beli luk sitno iseckati.

Isečenu piletinu posuti brašnom pa propržiti na malo ulja, a zatim je izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

U masnoći od mesa propržiti praziluk i ljutu papričicu, pa dodati kikiriki i prženu piletinu te promešati.


Posebno sjediniti vino, beli luk, soja sos, đumbir, gustin i malo vode pa umešati u prženo meso i povrće, te sve zajedno dinstati dok se masa ne zgusne.

* * * Pred kraj kuvanja jelo začiniti po ukusu. Pirinač obariti u slanoj vodi, procediti i služiti kao prilog. * * *




Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 15, 2013 4:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileća galija





* * * Sastojci:* * *



2 veća pileća bela mesa

100 gr. suvog vrata

16 tankih listova šunke

8 manjih kiselih krastavaca

4 šnite sira trapista

8 crnih maslina

16 špargli iz konzerve


1 glavica crvenog luka

2 šargarepe

1 praziluk

1/4 glavice kupusa

0,5 ml ulja

začin C, biber




* * * Priprema:* * *


Pileća prsa preseći na pola, te svaku polovinu zarezati po sredini i istanjiti tučkom za meso.

Suvi vrat i kisele krastavce iseći na štapiće, luk na kolutove, praziluk i kupus na tanke rezance, a šargarepu izrendati.


Istanjene šnicle začiniti po ukusu, napuniti ih krastavcima i suvim vratom, preklopiti i dobro pritisnuti ivice.


Špargle uviti u listove šunke, a šnite trapista i masline nanizati na čačkalice kako bi se dobio izgled jedara.


Punjene šnicle i umotane špargle propržiti na vrelom ulju da porumene, šargarepu, kupus i praziluk blanširati u slanoj vodi 5 minuta dok ne omekšaju.



Blanširano povrće staviti na tacnu za služenje, preko njega poslagati pečene šnicle, a na vrh svake šnicle zabosti jedro.

* * * Špargle prepoloviti pa poslagati sa svake strane šnicle po četiri kako bi izgledale kao vesla, a kolutove luka poslagati odgore po šnicli.* * *




Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 19, 2013 12:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileće rolnice sa spanaćem



Sastojci:

2 veća pileća bela mesa

150 gr. krem sira

100 gr. mocarele

300 gr. spanaća

150 gr. prezli


50 gr. susama

2 jajeta

150 g brašna

2 dl ulja

mešavina začina, so, biber




* * * Priprema:* * *




Pileće belo meso odvojiti od kostiju, pa ga podeliti na 4 šnicle.

Svaku šniclu istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.

Spanać kratko blanširati u slanoj vodi, a potom ga procediti i sitno iseckati.


Mocarelu izrendati na krupno rende.

U manjoj posudi sjediniti krem sir, spanać i mocarelu, te začiniti po ukusu.


Svaku šniclu premazati pripremljenom mešavinom, a zatim je urolovati.


Rolovane šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezli i susama.

* * * Panirane rolade peći na vrelom ulju sa svih strana dok ne porumene. Gotove šnicle služiti uz pomfrit. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 06, 2013 6:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Piletina u sosu od belog luka

Za 4 osobe

* * * Potrebno je: * * *




- plitki vatrostalni đuveč

- zamrznite bez pavlake i timijana najduže na 3 meseca

- 15 češnjeva belog luka, neoljuštenog

- so i sveže mleven crni biber


- 2 supene kašike maslinovog ulja

- 30 g neslanog maslaca

- 4 pileća bela mesa, s kožom


- 1 lovorov list

- 450 ml suvog sajdera

- 200 ml jabukovog soka


- 200 ml punomasne pavlake

- 1 supena kašika listova timijana



* * * Priprema * * *


Zagrejte pećnicu na 180˚ C (plin 4). Kuvajte četiri minuta cele, neoljuštene češnjeve belog luka u šerpi ključale slane vode.

Ocedite ih, prohladite pa oljuštite i odložite.

Zagrejte ulje i maslac u vatrostalnoj posudi.


Kad zapršte, stavite piletinu kožom nadole pa je pržite 4-5 min. ili dok se ne ureši.

Okrenite je pa ubacite češnjeve luka, lovorov list, sipajte sajder i jabukov sok.

Poklopite pa prebacite u pećnicu na 20–25 min. ili dok se piletina sasvim ne ispeče.


Izvadite piletinu iz posude.

Izvadite i bacite polovinu češnjeva belog luka.

Preostali sok pustite da proključa.


Viljuškom izgnječite beli luk u tom soku pa kuvajte dok tečnost delimično ne ispari i malo se zgusne.

Sipajte pavlaku, po ukusu posolite i pobiberite pa krčkajte minut.


* * * Vratite piletinu u sos pa je zalijte njime; dodajte listove timijana i odmah služite.

• Dobro ide uz bareni mladi krompir i boraniju.* * *


Prijatno!




Rolat od belog mesa


* * * Sastojci:* * *




6 kom belog pilećeg mesa,

300 g kačkavalja,

250 g suvog vrata,

6 kuvanih jaja,


3-4 kisela krastavčića,

2-3 šargarepe kisele ili može i sirova,

majonez,


peršun list,

još jedno jaje,

mileram jedna čaša,


so, biber,

1 glavica crnog luka (izrendana),

prezle



* * * Priprema * * *

Skinuti kožice sa belog mesa, 1/3 mesa samleti i u to dodati biber, so, seckani peršun list i narendanu glavicu crnog luka.

Sve dobro izmešati i podeliti na dva dela.


2/3 mesa iseći na šnicle. U pleh staviti aluminijumsku foliju, premazati sa uljem i slagati rolat.

Staviti tri kožice na foliju, preko njih 1/2 šnicli, premazati majonezom, posoliti, 1/2 mlevene mase preko toga, po sredini jaja a sa strane krastavac i šargarepa, suvi vrat, listiće kačkavalja, druga 1/2 mlevene mase, druga 1/2 šnicli, posoliti, prekriti sa preostale 3 kožice.


* * * Umutiti 1 jaje, mileram i 2 kašike majoneza pa preliti rolat posuti prezlama uviti u foliju i peći oko 1 1/2 sata na 200-220C.

Pri kraju otvoriti foliju da se zapeče.* * *


Prijatno!


Belo meso u kiselom mleku


* * * Sastojci:* * *





1 kg belog mesa u šniclama,

2 čaše kiselog mleka,


2-3 kisela krastavca (ili bilo šta kiselo iz turšije),

brašno, so



* * * Priprema * * *




Šnicle istući, posoliti i ostaviti ih da odstoje 15 minuta.

Svaku uvaljati u brašno i pržiti na toplom ulju.


Kada se sve isprži, sve ih vratiti u tiganj, dodati naseckane krastavce i dve čaše kiselog mleka.

Poklopiti, isključiti šporet i ostaviti ih još malo na toplom.

* * * Služiti uz pomfrit, ili bareno povrće po želji. * * *



Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Pileci specijaliteti Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strana 7 od 7

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon