:: |
Autor |
Poruka |
draganafan Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 26 Avg 2009 Poruke: 392
|
|
Evo jedan recept i od mene
1/2 mlijeka
15 kašika šećera staviti da se kuha. 2-3 minute.Istresti 3 kesice želatina i umutiti.Polako sippati u šerpu s mlijekom i mješati dok se ne zgusne i dobro ohladiti.U tepsiju raspete malo kokosovog brašna,pa poredate voće po želji i tako redom.Na kraju dekorisati po želji,voćem,kokosom,čokoladom i sl.
|
_________________ Još te volim još nisam ničija,još je u meni ljubav ko eksplozija... |
|
|
|
|
zucica Upozorenja: 1 od 3 Upućeni član
|
Datum registracije: 08 Maj 2010 Poruke: 301 Mesto: Odžaci
|
|
|
_________________ KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Rafaelo kocke
Tijesto 1, smeđe:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
15 dag oraha
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo
PRIPREMA:Bjelanjke sa šećerom izmiksati u čvrsti snijeg, lagano umiješati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
TIJESTO 2, BIJELO:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
10 dag kokosovog brašna
3 žlice brašna
1/2praška za pecivo
PRIPREMA:
Bjelanjke i šećer izmiksati u čvrsti snijeg, lagano umiješati kokos i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
KREMA:
12 žumanjaka
15 dag šećera
1 puding od vanilije
5 dl mlijeka
25 dag margarina
Priprema:
Izmiksati žumanjke i šećer, dodati puding s 4 žlice mlijeka, izmiješati i lagano sipati u preostalo mlijeko koje smo zagrijali do ključanja.
Ukuhati,ostaviti da se hladi, pa u ohlađenu kremu smiješati omekšani margarin koji smo pjenasto izmiksali.
POSTUPAK:
Smeđe tijesto premazati s pola kreme, i na kremu staviti bijelo tijesto, premazati s kremom i posuti kokosovim brašnom.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Kolač sa šljivama i lešnicima
Ako su vam dosadile knedle sa šljivama, probajte novi ukus jeseni za nadolazeće hladne dane.
Sastojci:
500 grama šljiva kojima su izvađene koštice
200 grama oljuštenih lešnika
200 grama putera
200 grama prah šećera
Četiri jaja
200 grama brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Dve kašike smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Kalup za pečenje kolača željenog oblika obložite papirom za pečenje. Lešnike kratko propecite, odvojite tri kašike za dekoraciju, a ostale sameljite u blenderu.
Pola šljiva grubo iseckajte na komadiće, a ostatak isecite na polovine za dekoraciju.
U činiji mešajte puter i šećer dok ne dobijete glatku masu. Polako umešajte umućena jaja, a zatim brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte mlevene lešnike i komadiće šljiva.
Dobijeno testo sipajte u posudu za pečenje, i odozgo poređajte polovine šljiva. Tri kašike lešnika pomešajte sa smeđim šećerom, i pospite preko kolača.
Pecite u rerni 40-45 minuta, i obavezno ostavite da se hladi najmanje 15 minuta pre nego što kolač izvadite iz kalupa.
U "letnjoj" verziji ovog kolača, šljive možete zameniti kajsijama ili breskvama.
(MONDO)
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Rafaelo kocke
Sastojci za belu koru:
5 belanaca
150 g šećera
150 g kokosa
3 kašike ulja
1 kašika brašna
Za braon koru:
5 belanaca
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
1 kašika ulja
Fil:
10 žumanaca
1 kesica pudinga od vanile
7 dl mleka
200 g šećera
250 g margarina
50 g kokosa
Priprema:
Umutiti belanca sa šećerom, dodati kokos i brašno, pa ulje. Lagano promešati, sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Umutite belanca sa šećerom, dodajte ulje, orahe i na kraju kakao i brašno. Lagano sjedinite, sipajte u podmazan pleh i pećite kao i prethodnu koru.
Puding i žumanca razmutite u 1 dl mleka. Ostalih 6 dl mleka sipajte u šerpicu sa šećerom i stavite da provri. Kada provri sipajte razmućen puding i žumanca i kuvajte dok se fil ne zgusne. Kuvan fil dobro ohladite i spojte sa umućenim margarinom. Filujte korice i na kraju pospite kokosom. Dobro ohladite par sati u frizideru kolac da se fino fil stegne, a potom ga isecite na kocke i posluzite.
Napomene: Po zelji mozete ukrasiti sa 200 gr umucenog slaga i tako dobiti tortu…
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Raffaelo nugat kocke
Sastojci za bijelu koru:
5 bjelanjaka
10 kasika secera
150 gr kokosa
2 kasike brasna
pola praska za pecivo
Sastojci za crnu koru:
5 bjelanaca
10 kasika secera
150 gr mljevenih oraha
3 kasike kakaa
2 kasike brasna
pola praska za pecivo
Sastojci za fil 1:
200 gr nugat namaza
Sastojci za fil 2:
10 zumanaca
200 gr secera
1 puding od vanilije
3 kasike skrobnog brasna
500 ml mlijeka
250 gr margarina
150-200 gr mljevenog keksa
Sastojci za fil 3:
500 ml slatkog vrhnja
200 gr nugat namaza (nutela…ili neki drugi)
Cokoladna glazura:
200 gr cokolade za kuhanje
malo ulja
Priprema:
Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, dodati kokos, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano izmijesati. Tepsiju obloziti pekarskim papirom i smjesu izliti, poravnati i peci na 180°C oko 20 minuta.
Postupak ponoviti i sa crnom korom,samo staviti mljevene orahe i kakao.
Priprema fila:
U mlijeku skuhati zumanca, puding, skrobno brasno i secer. Smjesu na laganoj temperaturi mijesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati margarin i 150-200 gr mljevenog keksa (plazma, petit…)
Slatku pavlaku umutiti u slag i dodati nugat namaz, fil sjediniti.
Bijelu koru odvojiti od papira i vratiti u tepsiju u kojoj se kora pekla, premazati sa 200 gr nugat namaza (fil1), pa nanijeti fil sa zumancima (fil2). Preko staviti crnu koru i premazati sa filom od slatke pavlake (fil3).
Cokoladu otopiti na pari sa dodatkom ulja i preliti preko fila (3). Dekorisati po zelji.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
Poslednja prepravka: cezar1071944 datum Uto Jul 30, 2013 10:32 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Coko-ljesnjak kocke
Divan kolac,za ljubitelje cokolade i ljesnjaka,lak za napraviti.Necete se pokajati ako ga probate
6
jaja
450gr
secera
200 gr
mljevnih ljesnjaka + 50 gr. za posuti po kolacu
100 gr.
cokolade
100gr.
margarina
Kora :
Napraviti snjeg od 6 bjelanaca,dodati 200 gr. secera,3 kasike brasna i 200 gr mljevenih ljesnjaka.Sve to dobro izmijesati i staviti u podmazan pleh velicine 17x 28 (mali pleh),zatim peci na 180 stepeni.
Fil :
Umutiti 6 zumanaca sa 200 gr secera ,to kuhati na pari,zatim dodati 100 gr. cokolade.
Kad je fil gotov i ohladjen umutiti ga sa 100 gr margarina.
Preliti fil preko kolaca ,onda ga ukrasiti po zelji.
( posuti mljevenim ljesnjacim ili glazurom od cokolade)
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Ledene vanila kocke
Sastojci za koru:
3 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
2 kasike kakaoa
2 kasike ulja
pola praska za pecivo
Fil:
1 puding od vanile
6 kasika brasna
12 kasika secera
1 l mleka
200 g margarina
2 vanilin secera
Sirup:
2 case vode
350 g secera
Glazura:
1.100 g cokolade
2. kasike ulja
Priprema:
Umutiti redom sastojke za koru.
Ispeci koru u kalupu srednje velicine koji ste dobro premazali i posuli sa brasnom na 180 C pa je ohladiti.
Skuvati sirup, ohladiti ga, pa ga sipati preko hladne kore. Ostaviti da upije oko pola sata.
Staviti 800 ml mleka i secer da provri. U 200 ml mleka razmutiti brasno i puding pa ukuvati sa mlekom.
Skloniti sa vatre, dodati vanilin secer i margarin pa mesati da se istopi.
Vruc fil sipati preko kore. Ostaviti par sati da se kolac ohladi i stegne.
Premazati ga istopljenom cokoladom, sacekati da se glazura na kolacu stegne, te ga iseci na kocke i posluziti..
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Nutela kolač u šolji
Veoma jednostavan za spremanje i savršeno ukusan kolač za jednu osobu. Može i za više, samo sastojke pomnožite sa brojem osoba... Da li uopšte postoji osoba koja ne voli Nutelu?!
Ko bi mu odoleo?!
Sastojci:
- 4 supene kašike rastućeg brašna
- 4 supene kašike šećera
- jedno jaje
- 3 supene kašike kokosovog brašna
- 3 supene kašike Nutele
- 3 supene kašike mleka
- 3 supene kašike biljnog ulja
- umućena slatka pavlaka (po želji)
Uputstvo:
Pomešajte sve sastojke u velikoj šolji za kafu. Dobro umutite sve viljuškom dok ne postane homogena smesa. Stavite u mikrotalasnu na veću temperaturu na od jedan i po do tri minuta.
Uživajte!
Čiz kejk brauni
Od kombinacije dve prelepe poslastice može da ispadne jedna - još lepša!
Dva u jedan: Čizkejk i brauni
Sastojci za brauni:
125 g putera isečenog na komade
150 g crne čokolade, seckane
120 g šećera
2 jajeta
pola kašičice ekstrakta vanile
80 g brašna
puter za premazivanje kalupa
Sastojci za čizkejk smesu:
120 g krem sira blagog ukusa
65 g šećera
1 žumance
pola kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Brauni smesa: puterom premažite dublji četvrtasti kalup veličine 20 cm. Na pari zajedno rastopite puter i čokoladu na umerenoj vatri, povremeno mešajući, pa sklonite s vatre i dodajte im šećer, jaja, vanilu i prstohvat soli. Izmešajte da se sve sjedini. Umešajte zatim brašno, pa sipajte u pripremljeni kalup.
Napravite čizkejk smesu: žicom izmešajte sve sastojke za čizkejk smesu, pa sipajte u gomilicama preko brauni smese. Uspravno postavljenim nožem ili špatulom kratko izmešajtedve smese, vrlo kratko, tek da se prošaraju. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta, ne duže. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Bečke čokoladne jagode
Jagode i čokolada... Kratko i jasno, romantično i seksi, ukus i miris, sreća i... još veća sreća! Možda će vam posao biti malo pipaviji, ali sigurno će se isplatiti - probajte!
Malo više zanimacije, ali rezultati su spektakularni: Bečke čokoladne jagode
Sastojci:
12 većih jagoda
150 gr. grubo narendane bele čokolade
60 gr. grubo narendane tamne čokolade
Priprema:
Operite jagode pod mlazom hladne vode i osušite ih. Nemojte skidati peteljke.
Rastopite belu čokoladu iznad posude s ključalom vodom tako da postane glatka. U rastopljenu belu čokoladu umočite jagode do 2/3 i ređajte ih na papir za pečenje. Ostavite ih da stoje dok se čokolada ne stvrdne.
Rastopite tamnu čokoladu na isti način. U rastopljenu tamnu čokoladu umačite jagode do 1/3 i stavite ih na papir.
Sačekajte da se čokolada stegne i stavite ih u frižider. Jagode mogu stajati u frižideru do 12 sati.
Uživajte!
Osvežavajući slatkiš - kolač od limuna
Ovaj kolač jedna je od onih poslastica čiji ukus osećate sve vreme dok klizi niz usta i grlo. Uživajte u njemu
Za testo:
220 g oštrog brašna
malo soli
120 g maslaca
80 g šećera
1 jaje
kašika kisele pavlake
Za fil:
4 žumanca
5 kašika gustina
1 l mleka
4 kašike šećera
sok i strugana kora jednog limuna
250 g maslaca ili margarina
Za šlag:
4 belanceta
250 g šećera
PRIPREMA:
U vrelo mleko dodajte umućena žumanca sa šećerom i gustinom, skuvajte krem i ostavite da se hladi.
Umutite penasto maslac s korom i sokom limuna, pa sJedinite s hladnim kremom. Od svih sastojaka zamesite vazdušasto testo, pa ga uvijte u foliju i stavite na pola sata u frižider.
Ohlađeno testo razvijte na 2-3 mm debljine i pažljivo prebacite u podmazan pleh. Prstima utisnite uz dno i ivice pleha, spojte pukotine, pa izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Dok se hladi, umutite belanca u čvrst šne, dodajte šećer, pa mutite dok se šećer ne otopi.
Napunite kolač žutim kremom, odozgo kašikom rasporedite šam, kuvari kažu mareng masu, pa pitu stavite u vrelu rernu na dva minuta da šam odozgo potamni.
Prijatno!
Kolač sa šljivama
Jednostavan, ukusan kolač s kojim ćete oduševiti goste.
Lep na oko, a tek kad se proba...Kolač sa šljivama
Sastojci za testo:
500 gr. glatkog brašna T-500
80 gr. margarina
2 jaja
100 gr. kristal šećera
2,5 dcl. mleka
malo soli
1 kesica instant suvog kvasca
1 kesica praška za pecivo
1 limun – korica
i još do 100 gr. brašna za umesivanje
Sastojci za preliv:
1000 gr. očišćenih šljiva
1 kašičica cimeta u prahu
100 gr. kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
Sastojci za premazivanje tepsije:
25 gr. margarina
Priprema testa:
Zagrejati 2,5 dcl. mleka. Rastopiti 80 gr. margarina na slaboj vatri. Brašno sa praškom za pecivo prosejati u dublju posudu za mešanje, dodati so i šećer. U sredini napraviti udubljenje i staviti suvi kvasac i toplo mleko i pustiti 10-ak minuta da kvasac nadođe.
Na kraju dodati 2 jaja, rastopljen margarin i rendanu koru od limuna.
Mikserom sa dodatkom za testo dobro umesiti testo. Testo prebaciti na podlogu za mešanje i rukama ga još dobro umesiti da postane glatko testo. Testo staviti na toplo mesto da se diže 1 sat, pokriveno. Tepsiju od rerne premazati sa svih strana margarinom, staviti papir za pečenje kojega isto premazati margarinom.
Dignuto testo razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije od rerne. Na testo gusto naslagati polovine šljiva tako da kožica bude okrenuta testu.Ako nemate dovoljno šljiva,stavite kajsije .100 gr. šećera pomešati sa 1 kašičicom cimeta i 1 kesicom vanilin šećera burbon i gusto posipati po voću.
Rernu zagrejati na 180 stepeni (ventilatora), staviti tepsiju u rernu i kolač peći 40 min.
Pečeni kolač staviti na ravnu površinu i lagano izvući papir za pečenje.
Kolač staviti na tacnu za posluživanje. Kada se kolač ohladi rezati na parčad.
Prijatno!
Kuglice od badema
Slatke kuglice koje se brzo i lako spremaju.
Slatke kuglice, lake za pripremu!
Sastojci:
240 gr mlevenog badema
280 gr šećera
70 gr crne čokolade (70%)
100 gr putera
Priprema:
Istopiti šećer u šerpici dok se ne karamelizuje (istopi i primi smeđu boju). Zatim mu se dodaju bademi, pa se sve izruči na bakpapir, rastanji i ostavi da se prohladi i stvrdne. Taj proces stvrdnjivanja počinje odmah, pa je potrebno brzo razvući masu po papiru (kao što se vidi na slici).
Za usitnjavanje zgodnije je da bude što tanji sloj. Probajte da razmažete masu nožem koji ste ugrejali u vreloj vodi i ne zaboravite da odlepite ostatke od kašike kojom ste mešali. Kada se sve lepo ohladi, izlomite krokant i usitnite ga u multipraktiku. Postoje različiti načini da se grilijaš usitni, ali ovaj je najefikasniji.
Istopite puter i čokoladu. Sve pomešajte i ostavite da se prohladi i stegne. Formirajte kuglice i stavite ih na neku ravnu površinu (recimo, dasku za seckanje), pa u frižider da se stegnu.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Kolač sa breskvama
Kora:
3 jaja
150gr šećera
150gr brašna
2 kašike vode
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
50ml mleka
Krem:
1kg breskvi
1 žaltin
200ml slatke pavlake
250gr krem sira
350ml voćnog jogurta
100gr šećera
Priprema:
Ulupajte belanca sa šećerom, dodajte vodu uz mućenje, pa dodavajte jedno po jedno žumance. na krjau dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo
Sve sjedinite i sipajte u pleh pa pecite na 180 stepeni 20 minuta
Ohladjen biskvit prelijte sa mlekom.
Izumiksirajte saltku pavlaku. Pomešajte sir i šećer u prahu. Slatkoj pavlaci dodajte smesu od sira pa sve sjedinite i dodajte jogurt. Promešajte.Želatin stavite u 40ml vode 10 minuta pa zagrejte da se želatin otopi.
Kad se otopio dodajte mu tri kažike prethodno umućene smese od jogurta i sve sjedinite.
Tu smesu od jogurta i želatina sjedinite sa kremom od slatke pavlake, jogurta i sira.
Očistite braskve i iseckajte na kockice.
Ostavite dve breskve za dekoraciju.
U tepsiju u kojoj ste pekli koru stavite foliju, vratite koru, stavite krem sa breskvama i ostavite u frižideru 4-5h da se želatin stegne.
Dekoracija po želji isečenim breskvama, šlagom, glazurom
Prijatno!
Masaterini čupavci
Vrijeme pripreme:90 min
Sastojci
Tijesto:
3 jaja
10 jušnih žlica
kristal šećera (220 g)
13 jušnih žlica
ulja (180 ml)
16 jušnih žlica
brašna (300 g)
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo
Krema:
250 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
1 veću žlicu ruma
200 ml mlijeka
čašu od 200 ml kristal šećera
Ostalo:
300 gr krupnije mljevenog kokosa
Priprema
1. Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).
2. Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.
3. Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.
4. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
*** Posluživanje ***
Kokos staviti u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu.
Uzeti viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podií, malo sačekati trenutak da kapne višak kreme, staviti kocku na kokosovo brašno i izvuči ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacati kokos po kockici, uhvatiti je viljuškom ispod i prebaciti na tacnu.
Ako se pred kraj krema zgusne obavezno je malo podgrije, jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji
Uživajte!
Bounty čokoladice ili minjoni
Te kokos čokoladice su vrlo ukusne i tope se u ustima,svima koji vole kokos ….
Vrijeme pripreme:60 minuta za 4.osobe
Sastojci
1 dl slatke pavlake
250 gr margarina sa aromom slatke pavlake
300 gr šećera
250 gr kokosa
* * * Čoko-preliv * * *
150 gr tamne čokolade
80 gr margarina
1 dl slatke pavlake
250 gr margarina sa aromom slatke pavlake
300 gr šećera
250 gr kokosa
Čoko-preliv
150 gr tamne čokolade
80 gr margarina
Priprema
1. Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi ( kod mene je to 1, 2, 3, znači 2…), a onda povećati temperaturu ( 3 ), da provri.
2. Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.
3. Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smesu.
4. Staviti u frižider da se stegne 2 h.
5. Dasku za sečenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi lepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.
6. Seći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.
7. Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrsko ih zasebno prelivati čokoladom, onda ceo kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i secite na kocke ili štanglice, kada se stegne…
( u tom slučaju je najbolje da prenoći )
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Čokoladni kapkejk za ta par minuta
Verovali ili ne, da napravite najfiniji čokoladni kolač treba vam samo par mnutai. Ukusni, topli i sočni kapkejk je idealna poslastica za početnike, lenčine i one koji ne žele da se služe rernom.
Donosimo vam jednostavan i brzinski recept.
* * * Sastojci * * *
1/4 šoljice brašna (velika šoljica od 2 dl)
1/4 šoljica smeđeg šećera (velika šoljica od 2 dl)
2 kašike kakaa u prahu (gorkog)
1 prstohvat soli
2 kašike biljnog ulja
2 kašike mleka, kafe ili vode
2 kašike naseckane tamne čokolade, lešnika ili badema
* * * Priprema * * *
1. U posudi pomešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, kakao, so) tako da razbijete sve grudvice.
2. U drugoj posudici pomešajte mleko i ulje, pa lagano dodajte u suve sastojke mešajući s kašikom.
3. Kada se sve pretvori u gustu, kremastu smesu ubacite naseckanu čokoladu ili orašasto voće, sve dobro izmešajte i prelijte u posudice za pečenje ili šoljice za kafu.
4. Šoljice stavite u mikrotalasnu i pecite na najjačoj temperaturi 60 sekundi.
5. Posle 30 sekundi pečenja proverite kakvo je stanje, jer mikrotalasne se razlikuju.
6. Kolač je gotov kada je na dodir elastičan poput gume i lepljiv.
* * * Poslužite ga toplog s kuglicom sladoleda, šlagom ili ga prelijte otopljenom čokoladom. * * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|