www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

sitni kolaci
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
draganafan
Upućeni član
Upućeni član



Godine: 37

Datum registracije: 26 Avg 2009
Poruke: 392

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Pet Sep 11, 2009 10:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Evo jedan recept i od mene

1/2 mlijeka
15 kašika šećera staviti da se kuha. 2-3 minute.Istresti 3 kesice želatina i umutiti.Polako sippati u šerpu s mlijekom i mješati dok se ne zgusne i dobro ohladiti.U tepsiju raspete malo kokosovog brašna,pa poredate voće po želji i tako redom.Na kraju dekorisati po želji,voćem,kokosom,čokoladom i sl.



_________________
Još te volim još nisam ničija,još je u meni ljubav ko eksplozija...
 
zucica
Upozorenja: 1 od 3

Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 08 Maj 2010
Poruke: 301
Mesto: Odžaci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Maj 09, 2010 3:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane


_________________
KAKVE SU TI MISLI TAKAV TI JE ŽIVOT
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 16, 2010 5:59 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rafaelo kocke


Tijesto 1, smeđe:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
15 dag oraha
3 žlice brašna
1/2 praška za pecivo

PRIPREMA:Bjelanjke sa šećerom izmiksati u čvrsti snijeg, lagano umiješati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

TIJESTO 2, BIJELO:
6 bjelanjaka
6 žlica šećera
10 dag kokosovog brašna
3 žlice brašna
1/2praška za pecivo

PRIPREMA:
Bjelanjke i šećer izmiksati u čvrsti snijeg, lagano umiješati kokos i brašno pomiješano s praškom za pecivo.

KREMA:
12 žumanjaka
15 dag šećera
1 puding od vanilije
5 dl mlijeka
25 dag margarina

Priprema:
Izmiksati žumanjke i šećer, dodati puding s 4 žlice mlijeka, izmiješati i lagano sipati u preostalo mlijeko koje smo zagrijali do ključanja.

Ukuhati,ostaviti da se hladi, pa u ohlađenu kremu smiješati omekšani margarin koji smo pjenasto izmiksali.

POSTUPAK:
Smeđe tijesto premazati s pola kreme, i na kremu staviti bijelo tijesto, premazati s kremom i posuti kokosovim brašnom.

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>





Datum registracije: 09 Jul 2008
Poruke: 53463

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 13, 2010 4:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kolač sa šljivama i lešnicima

Ako su vam dosadile knedle sa šljivama, probajte novi ukus jeseni za nadolazeće hladne dane.



Sastojci:

500 grama šljiva kojima su izvađene koštice
200 grama oljuštenih lešnika
200 grama putera
200 grama prah šećera
Četiri jaja
200 grama brašna
Tri kašičice praška za pecivo
Dve kašike smeđeg šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Kalup za pečenje kolača željenog oblika obložite papirom za pečenje. Lešnike kratko propecite, odvojite tri kašike za dekoraciju, a ostale sameljite u blenderu.

Pola šljiva grubo iseckajte na komadiće, a ostatak isecite na polovine za dekoraciju.

U činiji mešajte puter i šećer dok ne dobijete glatku masu. Polako umešajte umućena jaja, a zatim brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešajte mlevene lešnike i komadiće šljiva.

Dobijeno testo sipajte u posudu za pečenje, i odozgo poređajte polovine šljiva. Tri kašike lešnika pomešajte sa smeđim šećerom, i pospite preko kolača.

Pecite u rerni 40-45 minuta, i obavezno ostavite da se hladi najmanje 15 minuta pre nego što kolač izvadite iz kalupa.

U "letnjoj" verziji ovog kolača, šljive možete zameniti kajsijama ili breskvama.

(MONDO)
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 10:15 pm    Naslov poruke: Rafaelo kocke Na vrh strane Na dno strane

Rafaelo kocke




Sastojci za belu koru:

5 belanaca
150 g šećera
150 g kokosa
3 kašike ulja
1 kašika brašna

Za braon koru:

5 belanaca
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike kakaoa
2 kašike brašna
1 kašika ulja

Fil:
10 žumanaca
1 kesica pudinga od vanile
7 dl mleka
200 g šećera
250 g margarina
50 g kokosa

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati kokos i brašno, pa ulje. Lagano promešati, sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći oko 20 minuta na 200 stepeni.
Umutite belanca sa šećerom, dodajte ulje, orahe i na kraju kakao i brašno. Lagano sjedinite, sipajte u podmazan pleh i pećite kao i prethodnu koru.
Puding i žumanca razmutite u 1 dl mleka. Ostalih 6 dl mleka sipajte u šerpicu sa šećerom i stavite da provri. Kada provri sipajte razmućen puding i žumanca i kuvajte dok se fil ne zgusne. Kuvan fil dobro ohladite i spojte sa umućenim margarinom. Filujte korice i na kraju pospite kokosom. Dobro ohladite par sati u frizideru kolac da se fino fil stegne, a potom ga isecite na kocke i posluzite.
Napomene: Po zelji mozete ukrasiti sa 200 gr umucenog slaga i tako dobiti tortu…


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 10:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Raffaelo nugat kocke

Sastojci za bijelu koru:

5 bjelanjaka

10 kasika secera

150 gr kokosa

2 kasike brasna

pola praska za pecivo

Sastojci za crnu koru:
5 bjelanaca

10 kasika secera

150 gr mljevenih oraha

3 kasike kakaa

2 kasike brasna

pola praska za pecivo

Sastojci za fil 1:
200 gr nugat namaza

Sastojci za fil 2:
10 zumanaca
200 gr secera
1 puding od vanilije
3 kasike skrobnog brasna
500 ml mlijeka
250 gr margarina
150-200 gr mljevenog keksa

Sastojci za fil 3:
500 ml slatkog vrhnja
200 gr nugat namaza (nutela…ili neki drugi)

Cokoladna glazura:
200 gr cokolade za kuhanje
malo ulja

Priprema:


Umutiti bjelanca sa secerom u cvrsti snijeg, dodati kokos, brasno i prasak za pecivo pa sve lagano izmijesati. Tepsiju obloziti pekarskim papirom i smjesu izliti, poravnati i peci na 180°C oko 20 minuta.
Postupak ponoviti i sa crnom korom,samo staviti mljevene orahe i kakao.

Priprema fila:

U mlijeku skuhati zumanca, puding, skrobno brasno i secer. Smjesu na laganoj temperaturi mijesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati margarin i 150-200 gr mljevenog keksa (plazma, petit…)
Slatku pavlaku umutiti u slag i dodati nugat namaz, fil sjediniti.
Bijelu koru odvojiti od papira i vratiti u tepsiju u kojoj se kora pekla, premazati sa 200 gr nugat namaza (fil1), pa nanijeti fil sa zumancima (fil2). Preko staviti crnu koru i premazati sa filom od slatke pavlake (fil3).
Cokoladu otopiti na pari sa dodatkom ulja i preliti preko fila (3). Dekorisati po zelji.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.


Poslednja prepravka: cezar1071944 datum Uto Jul 30, 2013 10:32 pm; ukupno izmenjena 1 put
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 10:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Coko-ljesnjak kocke

Divan kolac,za ljubitelje cokolade i ljesnjaka,lak za napraviti.Necete se pokajati ako ga probate Smile




6
jaja
450gr
secera
200 gr
mljevnih ljesnjaka + 50 gr. za posuti po kolacu
100 gr.
cokolade
100gr.
margarina

Kora :


Napraviti snjeg od 6 bjelanaca,dodati 200 gr. secera,3 kasike brasna i 200 gr mljevenih ljesnjaka.Sve to dobro izmijesati i staviti u podmazan pleh velicine 17x 28 (mali pleh),zatim peci na 180 stepeni.



Fil :

Umutiti 6 zumanaca sa 200 gr secera ,to kuhati na pari,zatim dodati 100 gr. cokolade.

Kad je fil gotov i ohladjen umutiti ga sa 100 gr margarina.

Preliti fil preko kolaca ,onda ga ukrasiti po zelji.

( posuti mljevenim ljesnjacim ili glazurom od cokolade)


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 30, 2013 11:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane


Ledene vanila kocke






Sastojci za koru:


3 jaja

3 kasike secera

3 kasike brasna

2 kasike kakaoa

2 kasike ulja

pola praska za pecivo

Fil:

1 puding od vanile

6 kasika brasna

12 kasika secera

1 l mleka

200 g margarina

2 vanilin secera


Sirup:

2 case vode

350 g secera

Glazura:

1.100 g cokolade

2. kasike ulja

Priprema:

Umutiti redom sastojke za koru.


Ispeci koru u kalupu srednje velicine koji ste dobro premazali i posuli sa brasnom na 180 C pa je ohladiti.

Skuvati sirup, ohladiti ga, pa ga sipati preko hladne kore. Ostaviti da upije oko pola sata.

Staviti 800 ml mleka i secer da provri. U 200 ml mleka razmutiti brasno i puding pa ukuvati sa mlekom.

Skloniti sa vatre, dodati vanilin secer i margarin pa mesati da se istopi.

Vruc fil sipati preko kore. Ostaviti par sati da se kolac ohladi i stegne.

Premazati ga istopljenom cokoladom, sacekati da se glazura na kolacu stegne, te ga iseci na kocke i posluziti..


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 02, 2013 6:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nutela kolač u šolji

Veoma jednostavan za spremanje i savršeno ukusan kolač za jednu osobu. Može i za više, samo sastojke pomnožite sa brojem osoba... Da li uopšte postoji osoba koja ne voli Nutelu?!



Ko bi mu odoleo?!


Sastojci:

- 4 supene kašike rastućeg brašna

- 4 supene kašike šećera

- jedno jaje

- 3 supene kašike kokosovog brašna

- 3 supene kašike Nutele

- 3 supene kašike mleka


- 3 supene kašike biljnog ulja

- umućena slatka pavlaka (po želji)



Uputstvo:

Pomešajte sve sastojke u velikoj šolji za kafu. Dobro umutite sve viljuškom dok ne postane homogena smesa. Stavite u mikrotalasnu na veću temperaturu na od jedan i po do tri minuta.


Uživajte!


Čiz kejk brauni

Od kombinacije dve prelepe poslastice može da ispadne jedna - još lepša!



Dva u jedan: Čizkejk i brauni



Sastojci za brauni:

125 g putera isečenog na komade

150 g crne čokolade, seckane

120 g šećera

2 jajeta

pola kašičice ekstrakta vanile

80 g brašna

puter za premazivanje kalupa

Sastojci za čizkejk smesu:

120 g krem sira blagog ukusa

65 g šećera

1 žumance

pola kašičice ekstrakta vanile



Priprema:

Brauni smesa: puterom premažite dublji četvrtasti kalup veličine 20 cm. Na pari zajedno rastopite puter i čokoladu na umerenoj vatri, povremeno mešajući, pa sklonite s vatre i dodajte im šećer, jaja, vanilu i prstohvat soli. Izmešajte da se sve sjedini. Umešajte zatim brašno, pa sipajte u pripremljeni kalup.



Napravite čizkejk smesu: žicom izmešajte sve sastojke za čizkejk smesu, pa sipajte u gomilicama preko brauni smese. Uspravno postavljenim nožem ili špatulom kratko izmešajtedve smese, vrlo kratko, tek da se prošaraju. Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 35 minuta, ne duže. Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 04, 2013 12:18 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bečke čokoladne jagode


Jagode i čokolada... Kratko i jasno, romantično i seksi, ukus i miris, sreća i... još veća sreća! Možda će vam posao biti malo pipaviji, ali sigurno će se isplatiti - probajte!



Malo više zanimacije, ali rezultati su spektakularni: Bečke čokoladne jagode


Sastojci:

12 većih jagoda

150 gr. grubo narendane bele čokolade

60 gr. grubo narendane tamne čokolade



Priprema:

Operite jagode pod mlazom hladne vode i osušite ih. Nemojte skidati peteljke.


Rastopite belu čokoladu iznad posude s ključalom vodom tako da postane glatka. U rastopljenu belu čokoladu umočite jagode do 2/3 i ređajte ih na papir za pečenje. Ostavite ih da stoje dok se čokolada ne stvrdne.


Rastopite tamnu čokoladu na isti način. U rastopljenu tamnu čokoladu umačite jagode do 1/3 i stavite ih na papir.

Sačekajte da se čokolada stegne i stavite ih u frižider. Jagode mogu stajati u frižideru do 12 sati.

Uživajte!

Osvežavajući slatkiš - kolač od limuna


Ovaj kolač jedna je od onih poslastica čiji ukus osećate sve vreme dok klizi niz usta i grlo. Uživajte u njemu



Za testo:


220 g oštrog brašna

malo soli

120 g maslaca

80 g šećera

1 jaje

kašika kisele pavlake



Za fil:

4 žumanca

5 kašika gustina

1 l mleka

4 kašike šećera

sok i strugana kora jednog limuna

250 g maslaca ili margarina




Za šlag:

4 belanceta

250 g šećera




PRIPREMA:



U vrelo mleko dodajte umućena žumanca sa šećerom i gustinom, skuvajte krem i ostavite da se hladi.



Umutite penasto maslac s korom i sokom limuna, pa sJedinite s hladnim kremom. Od svih sastojaka zamesite vazdušasto testo, pa ga uvijte u foliju i stavite na pola sata u frižider.



Ohlađeno testo razvijte na 2-3 mm debljine i pažljivo prebacite u podmazan pleh. Prstima utisnite uz dno i ivice pleha, spojte pukotine, pa izbockajte viljuškom i pecite 15 minuta na 180 stepeni.



Dok se hladi, umutite belanca u čvrst šne, dodajte šećer, pa mutite dok se šećer ne otopi.



Napunite kolač žutim kremom, odozgo kašikom rasporedite šam, kuvari kažu mareng masu, pa pitu stavite u vrelu rernu na dva minuta da šam odozgo potamni.


Prijatno!


Kolač sa šljivama


Jednostavan, ukusan kolač s kojim ćete oduševiti goste.



Lep na oko, a tek kad se proba...Kolač sa šljivama



Sastojci za testo:

500 gr. glatkog brašna T-500

80 gr. margarina

2 jaja

100 gr. kristal šećera

2,5 dcl. mleka

malo soli

1 kesica instant suvog kvasca

1 kesica praška za pecivo

1 limun – korica

i još do 100 gr. brašna za umesivanje




Sastojci za preliv:

1000 gr. očišćenih šljiva

1 kašičica cimeta u prahu

100 gr. kristal šećera

1 kesica vanilin šećera




Sastojci za premazivanje tepsije:

25 gr. margarina



Priprema testa:

Zagrejati 2,5 dcl. mleka. Rastopiti 80 gr. margarina na slaboj vatri. Brašno sa praškom za pecivo prosejati u dublju posudu za mešanje, dodati so i šećer. U sredini napraviti udubljenje i staviti suvi kvasac i toplo mleko i pustiti 10-ak minuta da kvasac nadođe.
Na kraju dodati 2 jaja, rastopljen margarin i rendanu koru od limuna.



Mikserom sa dodatkom za testo dobro umesiti testo. Testo prebaciti na podlogu za mešanje i rukama ga još dobro umesiti da postane glatko testo. Testo staviti na toplo mesto da se diže 1 sat, pokriveno. Tepsiju od rerne premazati sa svih strana margarinom, staviti papir za pečenje kojega isto premazati margarinom.


Dignuto testo razvaljati na pobrašnjenoj podlozi na veličinu tepsije od rerne. Na testo gusto naslagati polovine šljiva tako da kožica bude okrenuta testu.Ako nemate dovoljno šljiva,stavite kajsije .100 gr. šećera pomešati sa 1 kašičicom cimeta i 1 kesicom vanilin šećera burbon i gusto posipati po voću.


Rernu zagrejati na 180 stepeni (ventilatora), staviti tepsiju u rernu i kolač peći 40 min.

Pečeni kolač staviti na ravnu površinu i lagano izvući papir za pečenje.
Kolač staviti na tacnu za posluživanje. Kada se kolač ohladi rezati na parčad.


Prijatno!


Kuglice od badema

Slatke kuglice koje se brzo i lako spremaju.



Slatke kuglice, lake za pripremu!


Sastojci:

240 gr mlevenog badema

280 gr šećera

70 gr crne čokolade (70%)

100 gr putera




Priprema:




Istopiti šećer u šerpici dok se ne karamelizuje (istopi i primi smeđu boju). Zatim mu se dodaju bademi, pa se sve izruči na bakpapir, rastanji i ostavi da se prohladi i stvrdne. Taj proces stvrdnjivanja počinje odmah, pa je potrebno brzo razvući masu po papiru (kao što se vidi na slici).



Za usitnjavanje zgodnije je da bude što tanji sloj. Probajte da razmažete masu nožem koji ste ugrejali u vreloj vodi i ne zaboravite da odlepite ostatke od kašike kojom ste mešali. Kada se sve lepo ohladi, izlomite krokant i usitnite ga u multipraktiku. Postoje različiti načini da se grilijaš usitni, ali ovaj je najefikasniji.

Istopite puter i čokoladu. Sve pomešajte i ostavite da se prohladi i stegne. Formirajte kuglice i stavite ih na neku ravnu površinu (recimo, dasku za seckanje), pa u frižider da se stegnu.


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 07, 2013 5:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kolač sa breskvama




Kora:

3 jaja

150gr šećera

150gr brašna

2 kašike vode

3 kašike kakaoa

1 prašak za pecivo

50ml mleka




Krem:


1kg breskvi

1 žaltin

200ml slatke pavlake

250gr krem sira

350ml voćnog jogurta

100gr šećera


Priprema:

Ulupajte belanca sa šećerom, dodajte vodu uz mućenje, pa dodavajte jedno po jedno žumance. na krjau dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo

Sve sjedinite i sipajte u pleh pa pecite na 180 stepeni 20 minuta



Ohladjen biskvit prelijte sa mlekom.

Izumiksirajte saltku pavlaku. Pomešajte sir i šećer u prahu. Slatkoj pavlaci dodajte smesu od sira pa sve sjedinite i dodajte jogurt. Promešajte.Želatin stavite u 40ml vode 10 minuta pa zagrejte da se želatin otopi.

Kad se otopio dodajte mu tri kažike prethodno umućene smese od jogurta i sve sjedinite.

Tu smesu od jogurta i želatina sjedinite sa kremom od slatke pavlake, jogurta i sira.

Očistite braskve i iseckajte na kockice.

Ostavite dve breskve za dekoraciju.

U tepsiju u kojoj ste pekli koru stavite foliju, vratite koru, stavite krem sa breskvama i ostavite u frižideru 4-5h da se želatin stegne.

Dekoracija po želji isečenim breskvama, šlagom, glazurom


Prijatno!



Masaterini čupavci




Vrijeme pripreme:90 min

Sastojci

Tijesto:

3 jaja

10 jušnih žlica

kristal šećera (220 g)

13 jušnih žlica

ulja (180 ml)

16 jušnih žlica

brašna (300 g)

100 ml mlijeka

1 prašak za pecivo



Krema:





250 gr margarina

100 gr čokolade za kuhanje

1 veću žlicu ruma

200 ml mlijeka

čašu od 200 ml kristal šećera




Ostalo:


300 gr krupnije mljevenog kokosa


Priprema



1. Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelanjke, a žumanjca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 žlica brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki).


2. Peči na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha.


3. Punč kremu skuhati na način da se prvo stavi otopiti margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuha maknuti s vatre.


4. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.


*** Posluživanje ***

Kokos staviti u jedan dublji tanjur, kremu ostavim u lončiću, uzmem dvije viljuške: jednu za kokos, a drugu za kremu.

Uzeti viljuškom kocku biskvita, umočim kvalitetno u kremu, podií, malo sačekati trenutak da kapne višak kreme, staviti kocku na kokosovo brašno i izvuči ovu viljušku. Drugom viljuškom nabacati kokos po kockici, uhvatiti je viljuškom ispod i prebaciti na tacnu.

Ako se pred kraj krema zgusne obavezno je malo podgrije, jer tako biskvit popije više kreme pa čupavci budu sočniji


Uživajte!



Bounty čokoladice ili minjoni


Te kokos čokoladice su vrlo ukusne i tope se u ustima,svima koji vole kokos ….





Vrijeme pripreme:60 minuta za 4.osobe


Sastojci


1 dl slatke pavlake

250 gr margarina sa aromom slatke pavlake

300 gr šećera

250 gr kokosa


* * * Čoko-preliv * * *


150 gr tamne čokolade


80 gr margarina

1 dl slatke pavlake

250 gr margarina sa aromom slatke pavlake

300 gr šećera

250 gr kokosa



Čoko-preliv


150 gr tamne čokolade

80 gr margarina




Priprema




1. Šećer, margarin i slatku pavlaku, otopiti na srednjoj temperaturi ( kod mene je to 1, 2, 3, znači 2…), a onda povećati temperaturu ( 3 ), da provri.


2. Kada provri, dodati 250 g kokosa i sve sjediniti.


3. Manjem plehu obložiti dno papirom za pečenje, i izliti smesu.


4. Staviti u frižider da se stegne 2 h.


5. Dasku za sečenje ili tacnu obližiti papirom, ( kako se ne bi lepilo ). Nožem odvojiti ivice kolača od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu, i skinuti papir sa kolača.


6. Seći kolač, kao minjone ili čokoladice, i vratiti ih u frižider, dok se sprema glazura.


7. Čokoladice ili minjone preliti čokoladom i ostaviti da se stegnu.
Ukoliko vam je mrsko ih zasebno prelivati čokoladom, onda ceo kolač, dok je još vruć i u plehu, prelijte čokoladom i secite na kocke ili štanglice, kada se stegne…


( u tom slučaju je najbolje da prenoći )


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 11, 2013 3:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Čokoladni kapkejk za ta par minuta


Verovali ili ne, da napravite najfiniji čokoladni kolač treba vam samo par mnutai. Ukusni, topli i sočni kapkejk je idealna poslastica za početnike, lenčine i one koji ne žele da se služe rernom.




Donosimo vam jednostavan i brzinski recept.



* * * Sastojci * * *



1/4 šoljice brašna (velika šoljica od 2 dl)

1/4 šoljica smeđeg šećera (velika šoljica od 2 dl)

2 kašike kakaa u prahu (gorkog)

1 prstohvat soli

2 kašike biljnog ulja

2 kašike mleka, kafe ili vode

2 kašike naseckane tamne čokolade, lešnika ili badema




* * * Priprema * * *


1. U posudi pomešajte sve suve sastojke (brašno, šećer, kakao, so) tako da razbijete sve grudvice.

2. U drugoj posudici pomešajte mleko i ulje, pa lagano dodajte u suve sastojke mešajući s kašikom.

3. Kada se sve pretvori u gustu, kremastu smesu ubacite naseckanu čokoladu ili orašasto voće, sve dobro izmešajte i prelijte u posudice za pečenje ili šoljice za kafu.

4. Šoljice stavite u mikrotalasnu i pecite na najjačoj temperaturi 60 sekundi.

5. Posle 30 sekundi pečenja proverite kakvo je stanje, jer mikrotalasne se razlikuju.

6. Kolač je gotov kada je na dodir elastičan poput gume i lepljiv.

* * * Poslužite ga toplog s kuglicom sladoleda, šlagom ili ga prelijte otopljenom čokoladom. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> sitni kolaci Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  sledeća
Strana 14 od 15

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon