www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Shizofrenija i druge psihoze
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
nele15
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 11 Jun 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 30, 2010 12:08 am    Naslov poruke: pomoc Na vrh strane Na dno strane

ljudi ko zna koji su lekovi za sizofreniju... moja majka ima tu bolest ali ne mogu nikako da je nateram da ide kod lekara... i neznam sta da radim... vise je postala nepodnosljiva... jednostavno ne mogu da trpit to njeno ponasanje znaci strasno se osecam... ako moze bilo ko da mi pomogne neka mi pise na e-mail... fili.pf@hotmail.com unapred Hvala... pozz svima

cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>

Datum registracije: 11 Mar 2008
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 08, 2013 5:57 am    Naslov poruke: Šizofrenija će uskoro biti izlečiva! Na vrh strane Na dno strane

Šizofrenija će uskoro biti izlečiva!

Grupa američkih istraživača razvila je terapiju koja može u velikoj meri da ublaži simptome šizofrenije kod miševa, pa čak i da ih ukloni. To su pokazali rezultati istraživanja objavljenog u najnovijem broju časopisa “Neuron”.

Da bi bolje shvatili mehanizme koji utiču na pojavu šizofrenije, doktor Lin Mej i njegovi saradnici s univerziteta Džordžija ispitivali su genetičke i biološke profile nekih pacijenata obolelih od šizofrenije. Oni su tako ustanovili kod tih pacijenata visok nivo neuregulina-1, proteina čiji se gen nalazi na osmom hromozomu i utiče na dugovečnost.

Naučnici su konstatovali da smanjenjem stope neuregulina-1 u krvi miševa obolelih od šizofenije mogu da se u većoj meri ublaže poremećaji u ponašanju, pa čak i učini da nestanu. Postaknuta prvim rezultatima koji su ohrabrujući, Linova ekipa sada radi na stvaranju terapije sposobne da inhibira proizvodnju neuregulina-1 kod ljudi.

(Tanjug)

Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Shizofrenija i druge psihoze Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon