:: |
Autor |
Poruka |
nele15 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Jun 2007 Poruke: 2
|
|
ljudi ko zna koji su lekovi za sizofreniju... moja majka ima tu bolest ali ne mogu nikako da je nateram da ide kod lekara... i neznam sta da radim... vise je postala nepodnosljiva... jednostavno ne mogu da trpit to njeno ponasanje znaci strasno se osecam... ako moze bilo ko da mi pomogne neka mi pise na e-mail... fili.pf@hotmail.com unapred Hvala... pozz svima
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Šizofrenija će uskoro biti izlečiva!
Grupa američkih istraživača razvila je terapiju koja može u velikoj meri da ublaži simptome šizofrenije kod miševa, pa čak i da ih ukloni. To su pokazali rezultati istraživanja objavljenog u najnovijem broju časopisa “Neuron”.
Da bi bolje shvatili mehanizme koji utiču na pojavu šizofrenije, doktor Lin Mej i njegovi saradnici s univerziteta Džordžija ispitivali su genetičke i biološke profile nekih pacijenata obolelih od šizofrenije. Oni su tako ustanovili kod tih pacijenata visok nivo neuregulina-1, proteina čiji se gen nalazi na osmom hromozomu i utiče na dugovečnost.
Naučnici su konstatovali da smanjenjem stope neuregulina-1 u krvi miševa obolelih od šizofenije mogu da se u većoj meri ublaže poremećaji u ponašanju, pa čak i učini da nestanu. Postaknuta prvim rezultatima koji su ohrabrujući, Linova ekipa sada radi na stvaranju terapije sposobne da inhibira proizvodnju neuregulina-1 kod ljudi.
(Tanjug)
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|