:: |
Autor |
Poruka |
ssemovsk Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 27 Jun 2007 Poruke: 20 Mesto: Makedoniju

|
|
Jas sam rodjena u Ameriku, ali mojim porodicom su iz makedoniju i trudila sam da pricam makedonski i srbski. Cisto pricam makedonski ali tek sam naucila da pricam srbski i naravno ne mogu da pricam odlicno ali ipak trudim se kolkiko god mogu.
Ima ih dosta ljudima koji nemaju zelju da pricaju svoj jezik ali ja nisam jedna od njih. Kad je bilo Yugoslaviju svih koji ucile skolu morale da pricaju, pisaju i citaju srbski jezik. Jos se slazem sa tome!
|
|
|
|
|
 |
Mrs Bella jagode sa šlagom.

|
Datum registracije: 21 Feb 2009 Poruke: 1906 Mesto: Djevojacki san :*

|
|
Ja sam odrastla u inostranstvu, tako da nikada nisam ucila nasu gramatiku..
Znam se snaci,, rijeci onako mi idu ok, jedino neznam glagole bas
Probam da citam sto vise na nasem jeziku,, ali i to ne uspije uvijek
Ali i oni sto zive na Balkanu ne znaju jezik.. Nekada primjetim da znam bolje od njih neke stvari
btw moj bivsi je pisao uvijek bijo, radijo, itd Koliko je on imao godina? Pa jedno 20
|
|
|
|
 |
°_Daniel_° Upućeni član

|
Godine: 43
Datum registracije: 01 Maj 2009 Poruke: 472 Mesto: München

|
|
|
|
 |
_malecka_bg Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 22 Sep 2010 Poruke: 2

|
|
Mene uzasavaju ljudi koji mogu da nauce jezik zemlje u kojoj zive, a svoj maternji nisu u stanju. To mi nikada nece biti jasno. Uvek sam se, pored toga sto zivim vec jako dugo u inostranstvu, trudila da ne zaboravim svoj maternji jezik. Da pricam sa drugarima, da se druzim sa mojom ekipom iz Beograda, da odlazim tamo... Zar je sramota govoriti svoj maternji?
Jos vise me uzasavaju ljudi koji ne znaju razliku izmedju "hvali" i "fali". Takvih naravno ima i u Srbiji, ne samo u dijaspori...
|
|
|
|
|
 |
Augustinn Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 03 Avg 2011 Poruke: 2

|
|
Dosta je nji u dijaspori koji nisu imali od koga da cuju za rijec gramatika a kamoli da uce ....tako da!!!
|
|
|
|
|
 |
maradona1 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Sep 2011 Poruke: 28

|
|
u njemackoj sam i vjerujte da 80 % nijemaca ne zna gramatiku svog jezika a kamoli mi
|
|
|
|
|
 |
DomaciGermany Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 21 Maj 2013 Poruke: 42

|
|
Ko je zaboravio BiH, ima google translation je uveo jezik BiH
|
|
|
|
|
 |
thepenga Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 43
Datum registracije: 30 Maj 2006 Poruke: 11

|
|
Djeca koja odrastu vani vecinom imaju problema sa nasom gramatikom, jer nije bas jednostavna za naucit, pogotovo ako nisi izlozen svaki dan
|
_________________ Penga |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|