www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Volite li lazanje.....
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>





Datum registracije: 09 Dec 2009
Poruke: 39085

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Feb 06, 2011 8:25 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Volim lazanje, ali ne kod svakoga i pogotovo ne na nepoznatim mjestima. Jedem ih samo onda kada ih lično sama pravim i to ne sa kupovnim korama. Šta mogu, narcis sam teški što se tiče vlastitiog kuhanja, jer je to najbolje što radim u životu.


_________________
Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 19, 2013 1:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Lazanje s povrćem

Najlaganije i najzdravije moguće lazanje!



Ne mogu lazanje biti zdravije od ovoga



* * * Sastojci:* * *




2 luka

2 šargarepe

1 kriška celera

2 paprike

0,5 kg šampinjona

2 režnja belog luka


2 tikvice

500 gr. pelata

Mocarela po želji

50 gr. brašna oštrog

50 gr. maslaca

7 dcl mleka




* * * Priprema:* * *




Narežite povrće na kockice.

Na ulju prodinstajte luk, dodajte celer, šargarepu, šampinjone, papriku i tikvice.


Kad povrće omekša dodajte pelat te posolite i popaprite.


Kad je povrće gotovo, stavite ga na stranu.



Napravite bešamel sos, tako da na vrućem maslacu popržite brašno, zalijete ga mlakim mlekom, posolite, popaprite i kuvate dok se ne zgusne.


U posudu za pečenje stavite najpre bešamel, zatim kore za lazanje, umak od povrća i mocarelu narezanu na krugove.


* * * Na isti način, složite drugi i treći red lazanja. Poslednji, treći red, prelijte ostatkom bešamela i na njega stavite mocarelu ili neki drugi narendani sir pa pecite 30 min. na 220°C. * * *


Prijatno!


Lazanje sa makaronima

Lazanje sa makaronima su slojevita kombinacija izvanrednog ukusa za istinske gurmane! Iznenadite svoje prijatelje ovim italijanskim specijalitetom, koji svojom popularnošću prati poznate špagete.




* * * Sastojci * * *


500 gr. kora za lazanje

150 gr. integralnih makarona

400 gr. mlevenog mesa

1 glavica crnog luka

3 česna belog luka

3 kašike maslinovog ulja

1 manja tikvica


2 paradajza

100 ml crnog vina

so

biber

4 struka svežeg bosiljka

sveža majčina dušica

1 kašičica origana



* * * Preliv * * *

1 kašika maslinovog ulja

1 kašika gustina

200 gr. krem sira


100 ml mleka

½ kašičice narendanog muskatnog oraščića



* * * Ostalo * * *


20 gr. parmezana

malo maslaca



* * * Priprema * * *

Iako na pakovanjima piše da kore za lazanje nije potrebno kuvati, jelo će da bude mnogo bolja ako se kore prethodno smekšaju u slanoj kipućoj vodi oko 2 minuta u koju treba staviti nekoliko kapi ulja da se listovi ne slepe.

Skuvati i makarone i posoljenoj vodi i ostavite ih u cediljci da se ocede.

Zagrejati ulje u tiganju pa na njemu izdinstati sitno isečeni crni i beli luk.

Kada luk postane staklast, dodati mu mleveno meso i crno vino.


Dinstati sve dok vino ne ispari.

U međuvremenu oguliti tikvicu i odstraniti unutrašnji deo sa semenkama pa je narendati.

Paradajz staviti u vrelu vodu, odstraniti mu pokožicu, sitno ga iseckati i pomešati s narendanom tikvicom.


Pripremljeno povrće dodati izdinstanom mesu i prokrčkati oko 20 minuta.

Smesu posoliti i začiniti biberom, sitno iseckanim svežim bosiljkom i svežom majčinom dušicom i na kraju origanom.


Za preliv zagrejati maslinovo ulje, pa brzo mešajući u njega dodati gustin, zatim uliti mleko, promešati, dodati krem sir i narendan muskatni oraščić, sve promešati.

U pouljenu vatrostalnu posudu složiti kore lazanje, prekriti smesom mesa, povrća i začina, zaliti prelivom.

Zatim staviti i rasporediti kuvanu testeninu, ponovo prekriti sa smesom mesa i zaliti prelivo.


Potom staviti ledeći red kora i preostalim prelivom potpuno prekriti kore i posuti parmezanom.

Odozgo razbacati komadiće maslaca.


* * * Lazanje sa makaronima peći poklopljene u zagrejanoj rerni na 200-220°C, potom otklopiti i peći na 200°C dok ne dobiju lepu boju.

Gotovo jelo treba da stoji oko 30 minuta pre sečenja i serviranja.* * *



Prijatno!


Lazanje sa šampinjonima



* * * Sastojci * * *


1 pakovanje kora za lazanje

* * * Za sos od pečuraka:* * *

1 kg šampinjona

1 praziluk

3 paradajza


100 gr. mesnate dimljene slanine

100 gr. kačkavalja trapista

origano

biber

so



* * * Za bešamel sos: * * *

60 gr.margarina

60 gr. brašna

750 ml mleka


3 kašičice gotove supe

3 kašike parmezana

1 kašičica senfa



* * * Priprema * * *


Sos od pečuraka:


Sitno iseckanu slaninu ispržiti u tiganju bez masti.

U to dodati sitno iseckane pečurke i praziluk isečen na kolutove i sve dinstati oko 10 minuta.

Dodati paradajz isečen na kockice, so, biber i origano. Sve pržiti još oko 5 minuta.



* * * Bešamel sos* * *

Istopiti margarin, dodati u njega brašno i polako dolivati mleko, neprestano mešajuči.

Začiniti kašičicom senfa, dodati supu, a zatim i parmezan.


Pleh za rernu namazati puterom (ili margarinom), pa slagati red kora za lazanje, red sosa od pešuraka, pa red bešamel sosa.

* * * Preko svega posuti rendani kačkavalj. Rernu zagrejati na 200 °C i peći oko 30 minuta.* * *


Prijatno!


Lazanje na tri načina

Preporučujemo vam tri recepta za pripremanje omiljenog jela. Probajte lazanje sa mesom i pečurkama, sa tikvicama ili sa kobasicom




Lazanje sa mesom i pečurkama

* * * Sastojci * * *


Za 4 osobe:


400 gr. ntegralnog brašna,

200 gr. mlevene svinjetine,

manja glavica luka,

3 jajeta,

200 gr. konzerviranog graška,

30 gr. parmezana,


1,5 dl suncokretovog ulja,

2 kašike maslinovog ulja,

200 gr. mocarele

30 gr. šampinjona,

koren šargarepe,

manji koren celera, so i biber.



* * * Priprema * * *


Umesite glatko, elastično testo od brašna i onoliko vode koliko je potrebno da se ne lepi za prste.

Radnu površinu pospite brašnom, istanjite testo i podelite ga na široke trake i kuvajte ih u ključaloj, slanoj vodi u koju ste sipali kašiku ulja.

Lazanje su kuvane čim isplivaju na površinu vode.

Ocedite i ostavite sa strane.


Meso pomešajte sa struganim parmezanom, dodajte jaje, posolite, pobiberite i dinstajte na vrelom ljulju da meso porumeni.

Pečurke, celer i šargarepu očistite, iseckajte na kolutiće, odnosno kockice i dinstajte na vrelom ulju zajedno sa seckanim lukom.

Dodajte oceđeni grašak iz konzerve, prelijte s dve kašike maslinovog ulja, promešajte i skinite sa ringle.


U vatrostalnu posudu ređajte sloj lazanja, sloj mesa, sloj dinstanog povrća, sloj tvrdo kuvanih jaja isečenih na kolutove.

Po vrhu poređajte tanke kriške mocarele, i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.


Prijatno!



Lazanje sa tikvicama




* * * Sastojci * * *


Za 4 osobe:

150 gr. gotovog testa za lazanje,

1 kg mladih tikvica,

40 cvetova tikvica,

650 gr. sremskog sira,

60 gr. struganog parmezana,


1,5 dl mleka, veza vlašca,

2 čena belog luka,

60 gr. maslaca,

maslinovo ulje, so i biber.



* * * Priprema * * *


Tikvice isecite na kolutove i dinstajte na 30 g vrelog maslaca zajedno sa seckanim čenom belog luka.

Posolite, pobiberite, promešajte i dinstajte 10 minuta, pa dodajte seckani vlašac.


Cvetovima tikvica uklonite tučkove i drške, tridesetak cvetova iseckajte i pomešajte sa sremskim sirom i mlekom.


Dodajte 40 gr. struganog parmezana, prstohvat soli i bibera.

Testo za lazanje kuvajte u slanoj, ključaloj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte na upijajući papir.

Ostatkom maslaca podmažite vatrostalnu posudu i ređajte sloj lazanja, sloj dinstanih tikvica i sloj mešavine od sira.


Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal.

Završite slojem mešavine sira, odozgo rasporedite preostale cele cvetove tikvica, pospite ostatkom struganog parmezana, poređajte komadiće preostalog maslaca i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.



Prijatno!



Lazanje sa kobasicom






Za 4 osobe:


400 gr. gotovog testa za lazanje,

200 gr. svežih kobasica,

glavica luka,

2 šargarepe,

2 manja korena celera,


50 gr. brašna,

0,5 l mleka,

3 kašike maslinovog ulja,

2 kašike suncokretovog ulja,

80 gr. maslaca,

so i biber.




* * * Priprema * * *


Luk, šargarepu i celer očistite, iseckajte i dinstajte 15 minuta na vrelom maslinovom ulju.

Kobasici uklonite opnu (crevo) usitnite je i propržite u teflonskom tiganju bez masnoće.

Prženu kobasicu pomešajte sa dinstanim povrćem, posolite, pobiberite i dinstajte još 5 minuta.


Posebno otopite 60 gr. maslaca, dodajte brašno, promešajte i posle 2 minuta dodajte mlako mleko.

Mešajte 5 minuta da se masa zgusne. Pred kraj posolite i pobiberite.

Testo za lazanje kuvajte 2,3 minuta u ključaloj slanoj vodi u koju ste sipali kašiku ulja, ocedite i ređajte na upijajući papir.


U podmazanu, vatrostalnu posudu ređajte sloj lazanja, sloj kobasica i prelijte bešamel sosom.

* * * Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Vodite računa da poslednji sloj budu kobasice. Pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. * * *



Uživajte!


Čokoladne lazanje

Ovo sigurno niste probali! Slatke lazanje, ali ne sa voćem nego sa čokoladom! Uostalom, zašto lazanje pod obavezno moraju da budu slane?!





* * * Sastojci:* * *


200 gr. kore za lazanju

250 gr. maskarone sira

100 gr. čokolade za kuvanje

2 narandže

100 gr. šećera


50 gr. kakaoa

2 kesice vanilin šećera

2 jajeta

50-100 gr. seckanih badema




* * * Priprema * * *



U posoljenoj vodi obarite kore za lazanje prema uputstvu sa pakovanja. Kada kore omekšaju, ocedite ih i osušite.





Mutite jaja, šećer i vanilin šećer, pa dodajte sir, sok od narandže, izrendanu koru, seckane bademe i izlomljenu čokoladu.

* * * Naizmenično ređajte kore i fil. Poslednji red treba da bude fil. Pospite lazanju kakaom i pecite oko 20 min. na 170 stepeni. * * *


Prijatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Volite li lazanje..... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon