:: |
Autor |
Poruka |
sekula_au Prijatelj foruma

|
Godine: 49
Datum registracije: 28 Apr 2004 Poruke: 3603 Mesto: adelaide australija/subotica srbija

|
|
U 62 sela u opštini Gornji Milanovac živi oko 900 muškaraca koji ne mogu da se ožene jer devojke nisu zainteresovane za poljoprivredu i život na selu, prenosi Beta. Pojedini muškarci više od 30 godina traže devojke i žene koje bi živele na selu sa velikim bogatstvom, ali bez uspeha. Čak i devojke rođene na selu na sve načine pokušavaju da odu i da se udaju u gradu. Najmlađi seoski momci imaju 20 godina, a najstariji su davno u šestoj deceniji. Najviše neženja ima u suvoborskom selu Teočin - oko 70. U selu Gornji Branetići, na obroncima Rajca, oko 50 momaka traži mlade, a u rudničkom selu Dragolj ima ih preko 30. Odbornik u Skupštini opštine u Gornjem Milanovcu Dragan Kamaljević kaže da je sada najveći problem na selu "nedostatak devojaka".
O položaju seoskih momaka najbolje govori primer Branka Petrovića (50) iz sela Brajići na Suvoboru, koji više od dve decenije traži devojku koja bi došla u njegovo bogato i sređeno domaćinstvo. Saputnicu je tražio i u drugim krajevima Srbije i preko nekih beogradskih agencija koje se bave tim poslom, ali ništa. Sada je dao oglas preko nekoliko lokalnih radio-stanica u ovom delu Srbije i svakodnevno dežura pored telefona i gleda u poštansko sanduče. "Žena bi radila samo u kući, gde je sve na dugme i gajila bi decu, želja mi je uvek bila da ih imam što više, pošto imam veliko imanje i svu mehanizaciju", kaže Petrović.
|
|
|
|
|
 |
rujni Upućeni član

|
Godine: 55
Datum registracije: 07 Sep 2004 Poruke: 403

|
|
čekaj sekula u čemu je problem- neka mladež srpska ali i hrvatska put pod noge i u Ukrajinu- tamo navodno ima žena- tako se bar kod nas jedno vrijeme govorilo i to poglavito dijelom iz crkve-
pa što onda , žena je žena
možda težene u Srbiji žele seljačiće a ne seljake
|
|
|
|
|
 |
pelko Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 51
Datum registracije: 10 Jun 2004 Poruke: 3

|
|
pa da devojke se lepe na neko "gradsko" sr**je a nemaju pojma koliko je tesko u "civilizaciji"...
sve hoce nesto posebno ali kada tada ce da postanu starije i ako onda ne uvide sta su propustile to znaci onda su u dusi BiiiiP....
nisam neki konzervativac ali svugde mora da se radi ili kao BiiiiP mozda neka uspe da uhvati jednoga "gradskog" bogatasa....
razmislite dobro sta sam mislio....
|
|
|
|
|
 |
stamenid Prijatelj foruma

|
Godine: 40
Datum registracije: 06 Jun 2004 Poruke: 9671 Mesto: daS ivoN

|
|
pa znamo sta si mislio....a to da nece da se udaju za seoske mladice nije nista novo...samo sto je sada postalo mnogo masovnije...
od svih devojaka koje znam 7 njih bi se udale za nekog sa sela,5 - svejedno im, i ostale za one iz grada a tih je oko 40 ....
e sad...jedini nacin je da je napumpas i da je vezes za sebe ako je vec takva stvar....
a nisu svi kao onaj cicica koji ima sve na dugme....
sta i ja pricam....
|
_________________ турбопичећи новосадиста
:s: :t: :a: :m: :e: :n: :i: - :d: |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|