:: |
Autor |
Poruka |
Bajadk Odomaćeni član
|
Godine: 50
Datum registracije: 08 Mar 2004 Poruke: 1077 Mesto: Podgorica - Danmark
|
|
Nema na cemu.
ja neznam jeli ti istina, nasa sam to na net.
A imam podosta prijatelja iz Kladova, Negotina, Brze i Kamenice, ali ni oni ne znaju kako da mi objasne to za Vlahe.
A sto se tice jezika ima mnogo latinskih rijeci
|
_________________ E da mi je, da mi je |
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Dobar izvor koji potvrdjuju istoriju Srba:
Drasko Scekic : "Sorabi - istina o srpstvu od iskona" - ako nadjete ovu knjigu molim vas da mi javite, trazim je vec skoro 2 godine email: don_makro@yahoo.com.au
Jevdjevic Dobroslav - Od Indije do Srbije, knjiga koja je bila stampana 1963 (mislim) i bila zabranjena u YU.
Knjiga gde dokazuje srpsku istoriju, ne samo nasih ljudi nego citati i stari i dobro poznati istoricara.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
|
|
Lemur Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 54
Datum registracije: 31 Jul 2006 Poruke: 3
|
|
Hajde da se i ja umesam:
Serb na arapskom jeziku znaci grupu i primenjuje se u vojnom smislu.
A isto toliko dokaza, povezivanja i lingvistickih teorija ima za naziv- Hrvati
Jasno da postoje isto gradovi, oblasti i nestali narodi koji se pominju kao harvati i slicno.
Pojmovi se prenose i medju razlicitim zajednicama. U Americi su se nastanjivali Nemci, Poljaci, Talijani, Grci, Turci, Madjari pa i Srbi i Hrvati. Medjutim, Amerikanci ne govore Nemacki, kao ni Poljski, Madarski itd. Kao sto i skup naroda u Rumuniji ne govori svojim vec Rumunskim koji je nastao iz tada sluzbenog jezika: Latinski.
Pismenost, kao i mediji koji mogu opstati godinama danas koliko toliko mogu konzervirati jezik i kulturu jednog naroda a nacionalna svest se odrzava. Medjutim, vecina ljudi se okrece ekonomskim interesima, emigrira, mesa i nestaje u drugim lulturama.
Tekst je interesantan ali naravno, temeljen na dosta spekulacija da bi bio ozbiljnije prihvacen. Ipak, hvala za trud
|
|
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Bajadk je napisao/la sledeće: | Kad vec spomenuste Vlahe, da postavim sto nadjoh na net o njima i njihovom porijeklu:
Vlasi su romanizirani narodi jugoistočne Evrope. Glavne grupe Vlaha su Rumuni, Arumuni, Meglenski vlasi, i Istrijski vlasi. Vlasi su potomci rimskih kolonista ili domaćih antičkih naroda poput Ilira. Sama riječ je germansko-slavenskog porijekla i znači "Rimljani". Na njihovim jezicima riječ za svoje narode je obično varijacija riječi Romanus. Vlasi su u glavnom pravoslavci.
Cak se spominju i u Dusanovom zakoniku...
jes da nema nista sa temom, ali eto..... |
Ne spominju se kao etnicka grupa, vec kao drustveni sloj stocara, jer se od kasnog srednjeg veka taj termin prosirio na sve stocare. Bas kao i termin Sasi, koji je prvo posle oznacavao Nemce, a posle rudare uopste.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|