:: |
Autor |
Poruka |
thunderhawk Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 28 Sep 2004 Poruke: 29
|
|
Malo mesto, jedan od najvecih rudnika u EX-YU, pogoni Zastave za FIAT kamione, najveci BEKO-ov pogon u bivsoj jugi i jos sto sta od industrije.Mnogo smo bili jaki.... bili smo, sada vise nismo. Ima fantasticne prirode i jos sto sta
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
Resavica je nastala sezdesetih godina XX veka na obroncima planine Beljanice, odnosno Juznom Kucaju i ima oko 3000 stanovnika. Stanovnistvo je raznoliko,kako po pitanju nacionalne tako i po pitanju verske pripadnosti.Ima Srba,Hrvata,Slovenaca,Muslimana,Madjara,Pravoslavaca,Katolika. Svi oni zive zajedno bez ikakvih sukoba.U Resavici postoji rudnik mrkog uglja koji se zove "Rembas" i on je glavni izvor prihoda svim zitelja Resavice.Samu Resavicu i njenu okolinu odlikuju guste sume , prelepi pasnjaci i mnostvo izvora.
U blizini Resavice su i prelepi manastiri XIII i XIV veka,Ravanica i Manasija , a ima jos dosta kulturno-istorijskih spomenika.Takodje na nekoliko kilometara od Resavice se nalazi jedna od najlepsih evropskih pecina "Resavska Pecina", kao i ribnjaci pastrmke u Sisevcu i Strmostenu. Gledano uopste,Resavica je jednan izuzetan gradic koji vredi posetiti i licno se uveriti u njegove lepote i prijatnost ljudi koji u njemu zive.
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
Resavica se nalazi pored autoputa Beograd-Nis na 29om km od Cuprije ili na 52om km od Markovca .Resavica pripada opstini Despotovac , Despotovac je na 18om km od Resavice .
|
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
mapa gradica
|
|
|
|
|
thunderhawk Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 50
Datum registracije: 28 Sep 2004 Poruke: 29
|
|
Da ne zaboravim! Resavica sada ima oko 4000 stanovnika, a u "zlatno doba" imala je oko 6000 stanovnika, a oko 8000 zaposlenih! I jos nesto.... Resavica je proglasena za najmanji grad u EX-YU... kao sto rekoh, bili smo jaki.... uvozili smo travu iz engleske za fudbalsko igraliste, prva organizovana kablovska TV sa 14 kanala 1986.... bilo je i puno para.....
|
|
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
Resavica jer najlepse mesto, najlepsa priroda!
Imam fantasticne slike, recite mi kako da ih postavim na sajt
|
|
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
|
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
|
|
Ovo je lokomotiva koja se koristila za prevoz uglja
|
|
|
web-majstor Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 13 Feb 2004 Poruke: 3
|
|
Zdravo SVIMA !!!!!
Ja sam webmaster od Resavica.free.fr . Nesto mi poznati vasi tekstovi i slike o Resavice na vise kao da je moje !!!
Ako neko ima slike od RESAVICE nek mi posalje na sacha75019@hotmail.com postavicu ih na moju web stranicu.
Hvala.
|
|
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
|
|
ako jeste, hvala sto se ne bunis sto smo ih iskoristili..a ako budemo imali slika bicemo srecni da ti uzvratimo
|
|
|
|
|
victory Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 60
Datum registracije: 25 Jul 2005 Poruke: 152
|
|
Bila sam na u osnovnoj školi na ekskurziji u Resavici i Resavskoj pećini, divno mi je bilo, a i sestra mi je jedno vreme živela i radila u tom gradiću. Oduševljena je.
|
|
|
|
|
|
Sve1985 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 05 Jun 2006 Poruke: 18
|
|
Omg Resavica tamo sam provela malo veci deo svoga detinjstva i dalje imam tu stan i jedva cekam kada dodjem u Srbiju da idem tamo. Kao mala devojcica secam se da me je moj deda vodio u park i 6 avgust je isto bio jedan od dana koje sam jedva cekala da dodju.Dali se i dalje odrzava 6 Avgust. Inace moj deda je bio jedan od glavnih u Rembasu inace poznat u Resavici Aleksandar S. Pozzzz iz DC
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|