www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Variva
Strana prethodna  1, 2
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 11, 2004 3:30 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo od sočiva s kestenjem

Potrebno je: 200 grama sočiva, 300 grama pečenih kestena, 50 grama maslaca, kašika mlevenih žitarica, tri kašike maslinovog ulja, majčina dušica, majoran, dve kašičice pirea od paradajza, čaša suvog belog vina, so, biber.
Sočivo očistiti, oprati i namočiti u hladnoj vodi. Ostaviti da se moči najmanje 24 sata. Ocediti i staviti da se kuva u neosoljenoj vodi, istiha, oko dva sata. U međuvremenu kestenje zaseći, ispeći u pećnici, oljuštiti i naseći na komadiće. U tiganju otopiti maslac, pa na njemu propržiti pečeno kestenje. Nekoliko puta ga dobro promešati. Pire od paradajza i mlevene žitarice razmutiti u vinu pa time zaliti kestenje. Promešati i po potrebi doliti vodu od sočiva. Posoliti, pobiberiti, dodati začinske trave u vrećici od gaze, koja se kasnije izvadi. Sos još malo prokuvati da se sastojci spoje, a onda dodati oceđeno kuvano sočivo i vode koliko je potrebno da se varivo tiho kuva oko četiri sata. Kad se skine s vatre, vrećicu s travama izvaditi i začiniti hladnim maslinovim uljem. Ponuditi vruće s valjušcima od sira ili kuvanim testom.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 12, 2004 2:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Alzaški kupus
SASTOJCI
oko 250 grama slanine isečene na kocke
2 glavice crnog luka
ribanac
belo ili crno vino
lorber
1 dimljena kolenica
3-4 krompira
so, začin, peršun
NAČIN PRIPREME
Na ulju propržiti na kocke isečenu slaninu i crni luk, vodeći pri tom računa o tome da luk ne zagori. Dodati ribanac i preliti ga vinom (belim ili crnim), tako da ogrezne, pa dodati lorber. Skuvati kolenicu (po mogućstvu dimljenu), tako da pusti mast i so. Kada se skuva, staviti je u ribanac. Na pola kuvanja, otprilike posle sat i po (za to vreme dodavati vino koje ispari), staviti 3-4 krompira isečena na četvrtine. Dodati so, začin i malo peršuna. S vremena na vreme promešati. Jelo je gotovo kada se krompir skuva.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Okt 26, 2004 6:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VINOGRADARSKI KUPUS

2 glavice kupusa, 150gr svinjskog mesa, glavica crnog luka, 2-3 cesnja belog luka, 1 paprika, 1 koren celera, 5-6 paradajza, lorber, persun, biber, aleva paprika.
Manju glavicu kupusa obariti u slanoj vodi, odvojiti listove da ostanu celi a drugu glavicu iseci na krupne komade. 150 gr svinjskog mesa iseci na komade i dinstati sa sitno seckanim crnim i belim lukom.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VARIVO OD JEČMA I KORJENASTOG POVRĆA (RIČET)

SASTOJCI:

15 dag ječmene kaše
1 šalica kuhanog crvenog graha
3 mrkve
1 korijen peršina
10 dag celera
1 poriluk
3 češnja češnjaka
15 dag dimljenog tofu sira
2 žlice ulja
3 žlice đumbirova soka
2 lovorova lista
1 žličica mažurana
peršinov list
po želji malo limunova soka

PRIPREMA:

Ječam operite, dodajte 6 šalica vode, kad provrije posolite i kuhajte 1 sat u ekspres loncu. Na ulju pirjajte poriluk narezan na polumjesece i korjenasto povrće narezano na ploške ili kockice. Mekano povrće dodajte ječmu, posolite, dodajte dimljeni tofu narezan na kockice, zdrobljeni češnjak i lovor. Kratko prokuhajte i na kraju garnirajte peršinovim listom. Prilikom serviranja u svaki tanjur možete dodati malo limunova soka.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VARIVO OD JEČMA

SASTOJCI:

1 šalica šarenog graha
1 šalica ječma
šalice umaka od rajčice
2 lista lovora
sol
3 žlice delikatesnog francuskog kvasca
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinovog ulja (hladno prešano)

PRIPREMA:

Grah oprati, namočiti preko noći, ujutro ocijediti, dodati čistu vodu, običnu sol, oprani ječam, umak od rajčice i list lovora, te kuhati u loncu za brzo kuhanje pod pritiskom oko 1 sat, ili u običnom loncu dok ne omekša. Kad je kuhano, dodati kvasac, sitno nasjeckani češnjak i maslinovo ulje. Dobro promiješati i poslužiti uz neku salatu.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VARIVO OD HELJDE

SASTOJCI:

2 zdjelice mahuna
2 zdjelice na kocke narezanog krumpira
1 zdjelica heljde
1 zdjelica narezane mrkve
1 zdjelica cvjetače
1-2 žlice pirea od rajčica
1 žlica nasjeckanog peršina
1-2 žlice ulja
sol
malo timijana
malo majorana

PRIPREMA:

Povrće operemo i narežemo. Stavimo u vrelu vodu i kuhamo. Dodamo začine, a tek na kraju ulje i pire od rajčice.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo od miješanih mahunarki i žitarica

Vrijeme pripreme: 90 min.

Sastojci:

150g miješanih mahunarki (npr. Advent)
30g ječma
30g zobi
dvije mrkve
jedna velika crvena paprika
dvije srednje velike glavice luka
10 cm wakame ili kombu alge (nije neophodno)
koncentrat rajčice
ulje,
sojin umak,
mažuran,
peršin,
muškatni orah,
slatka paprika u prahu,
sol


Priprema:
Namočite mahunarke na nekoliko sati. Stavite kuhati zajedno s ječmom i zobi. Dodajte sitno nasjeckane alge i sojin umak. Kad je napola kuhano na ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Kad postane staklast dodajte sitno nasjeckanu papriku i mrkvu narezanu na kolutiće. Pržite još par minuta, dodajte smjesi mahunarki i žitarica i kuhajte dok mrkva ne omekša. Na kraju dodajte koncentrat rajčice i začine.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:24 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo od mahuna

Vrijeme pripreme: 50 min.

Sastojci:

1 kg mladih mahuna
2 l vode
1/2 kg krumpira
1 luk
1 žlica crvene paprike
1 žlica rajčice (konc.)
1 žlica brašna
1 žlica ulja
5 dkg maslaca
2 kocke za juhu
papar


Priprema:
Narezane mahune staviti na popržen luk, posoliti i miješati dok ne puste sok. Staviti brašno, crvenu papriku, brzo promiješati i doliti vodu, dodati rajčicu i sitno narezan krumpir i neka kuhaju dok ne omekšaju.

Na kraju staviti kocke i pustiti da kuha još 5 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 17, 2005 6:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Varivo od kukuruza

Vrijeme pripreme: 30 min.

Sastojci:

Za 8 osoba:
225 g slanine narezane na kocke
1 veliki sitno nasjeckani luk
3 sitno nasjeckane mrkve
3 stabljike sitno nasjeckanog celera
4 jušne žlice maslaca
4 jušne žlice brašna
1 litra pileće juhe
375 ml vrhnja
350 g svježeg kukuruza
soli i papra po želji
ulje


Priprema:
Na ulju ispeći slaninu, dodati luk, mrkvu i celer. Dinstati dok ne omekša. Zatim ocijediti svu suvišnu masnoću. Dodati maslac i brašno, pa kuhati na umjerenoj vatri 3 minute. Preliti pilećom juhom i polako kuhati dok se ne zgusne. Dodati vrhnje i kukuruz i ostaviti da se lagano kuha još 10 minuta.
Začiniti po potrebi.

_________________
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 31, 2013 11:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene tikvice



Sastojci:

4 tikvice

200 g kačkavalja


1 manja glavica crnog luka

400 g pelata paradajza

80 g mariniranih šampinjona

100 g suvog vrata

origano, ulje

mešavina začina

Način pripreme:

1. Tikvicama odseći drške, a potom ih uzdužno preseći napola. Kašičicom pažljivo izdubiti sredinu i sitno je iseckati.

2. Pelat paradajza iseći na kocke, marinirane šampinjone na listove, a crni luk što sitnije iseckati. Pomoću noža za guljenje iseći kačkavalj na tanke listove.

3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom dodati meso tikvica, pelat paradajza, oregano i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.

4. Pred kraj dinstanja dodati marinirane šampinjone i suvi vrat.

5. Izdubljene tikvice kuhinjskom četkicom premazati uljem i poslaE pa ako postoji recept koji je brz, lak i gde nema greške, to je onda recept za punjenu pljeskavicu! I dobro, da, leto, vrućina, teška hrana... Ma dajte, to je punjena pljeskavica, večna, univerzala, za sva doba, za sve uzraste (osim za bebe). Jedino ako ste alergični na neki od sastojaka iz recepta, onda ništa, u suprotnom - brzo u kuhinju!gati u nauljenu vatrostalnu činiju. Peći 15 min. u zagrejanoj rerni na 200 ºC.

6. Zatim ih izvaditi iz rerne i napuniti pripremljenim filom. Peći u zagrejanoj rerni još 20 min. Pred kraj pečenja tikvice izvaditi iz rerne, preko fila naneti listove kačkavalja pa vratiti dok sir ne porumeni...


Uživajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Pet Avg 09, 2013 1:56 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ovakve tikvice još niste probali

Volite rolate, a još niste probali onaj od tikvica? Donosimo vam maštovit recept koji možete primeniti u vegetarijanskoj varijanti, ali i s mesnim dodacima. Idealan je za ljubitelje povrća, a posle njega tražićete još.



* * * Sastojci * * *



Jedna veća tikvica

5 jaja

so, kopar, biber, beli luk

3 kašike usitnjenih zobenih pahuljica

2 do 3 paradaiza

150 g trapista



* * * Priprema * * *


Tikvice očistiti i izrendati, posoliti i ostaviti da odstoje 15 minuta pa ih iscediti. Dodati razmućena jaja, začine i u smesu umešati smrvljene zobene pahuljice.



Rernu zagrejati na 180 stepeni, na papir za pečenje na velikoj tepsiji staviti smesu od tikvica i jaja, i peći 15 minuta. U međuvremenu narendati sir, paradajz iseći na kriške, po želji dodati i 150 g šunke. Izvaditi na pola pečenu smesu iz rerne i po njoj poslagati prvo sir, eventualno šunke i preko staviti paradajz, zarolati u rolat i peći još oko 5-10 minuta.


Servirati mlako.


Prjatno!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
cezar1071944
Glas mog anđela
<b>Glas mog anđela</b>





Datum registracije: 11 Mar 2008
Poruke: 20385
Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 05, 2013 9:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pileći paprikaš sa graškom i noklicama


Evo jednog od načina kako možete da iskoristite meso iz supe, i da pripremite odličan ručak za sutradan. Pileći paprikaš, obogaćen graškom i preukusnim noklicama, jedno je od omiljenih zimskih jela.


Vrijeme pripreme:45 min za 4 osobe





* * * Sastojci * * *



4-5 parčadi pilećeg mesa obarenog u supi (batak, karabatak, krilce, belo meso, šta god volite)

1 pakovanje (500g)zamrznutog graška

1 glavica crnog luka

2 kašičice aleve paprike


2 kašičice mirođije

1 kašičica soli

2 kašike ulja (ili varjača masti)




* * * Za noklice:* * *


2 jaja

2 kašike griza

3 kašike brašna


1 kašika ulja

pola kašičice soli





* * * Priprema * * *




Luk iseckati na kockice i izdinstati na odabranoj masnoći i šolji vode, oko 5 minuta, u poklopljenoj šerpi.


Dodati grašak, mirođiju, so i šoljicu vode.


Poklopiti, povremeno promešati, po potrebi dolivati po malo vode.


Kad grašak omekša (za oko 10-15 minuta), posudu otklopiti i dodati alevu papriku.

* * * Naliti vodom do polovine šerpe, pa pospuštati meso. * * *


Prijatno!



Čorbast pasulj sa suvim rebrima






* * * Potrebno je:* * *



500 g belog pasulja

1 glavica crnog luka

4-5 parčeta suvih kostiju ili rebaraca

1 ljuta papričica (ako volite)

2 češnja belog luka


so, biber, suvi začin

ulje

1-2 kašike brašna

1 kašičica mlevene paprike

1 - 2 slatke aleve paprike


Papriku stavljate po želji,u zavisnosti da li volite,ljuću parpriku,ili slađu


* * * Priprema * * *


Pasulj uveče isprati, naliti vodom i ostaviti preko noći da odstoji.


Sutradan ocediti od vode u kojoj je stajao, naliti drugom vodom i staviti da provri. Kad provri, ocediti od te vode i opet naliti vodom i kuvati.

Crni luk naseckati sitno i dodati u pasulj kad provri.



Dodati i suve kosti koje ste pre toga oprali i koje su odstajale u hladnoj vodi.

Ovako pripremljen pasulj se brzo kuva, oko sat vremena.

Na polovini kuvanja dodajte začine.


Pred kraj kuvanja napraviti zaprsku od 1-2 kašike brašna, sitno naseckanog belog luka, crvene slatke mlevene paprike i aleve paprike.


Zaprsku spremiti, tako sto u mali tiganj se zagreje malo ulja, doda brašno i kad počne da se prži doda i beli luk.

Kad porumeni, skloni sa vatre i doda mlevena paprika.



* * *Naliti zaprsku u pasulj i kuvati ga otklopljen još 10 -ak min.* * *



Uzivajte!

_________________



Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Variva Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2
Strana 2 od 2

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon